featured

Hafızalardan Silinmeyen 10 Efsane Otomobil Reklamları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil reklamları en az otomobilin tasarımı, gücü, konforu kadar önemli olabiliyor. Bunun farkında olan otomobil üreticileri de bu reklamlara hem büyük paralar harcıyor hem de çok enteresan çekimler yapıyorlar.

Üretilen son model araçların piyasaya sürülmesinden daha önemli bir şey varsa o da güzel bir tanıtımdır. Bir pazar oluşturmak, insanlarda merak uyandırmak için kaliteli senaryolar ile etkileyici reklamlar yapmak her zaman önemli olmuştur.

İşte bu durumun farkında olan dev otomobil üreticileri akıllarda yer edinen efsane reklam filmlerine imza atmış durumda. Bizler de hem bir nostalji olsun hem de bu efsane otomobil reklamları hangileriymiş hatırlatmak için sizlere böyle bir liste hazırladık.

1-  BMW M5

YouTube video

Otomobil reklamları, üzerinde çok ince düşünülmüş reklamlar sayesinde büyük ilgi görmektedir. İşte çok ince düşünülmüş bir reklam filmi de BMW’den geliyor. 1998 yılında yayınlanan bu reklam filmi etkileyici finali ile tüm eleştirmenlerden tam not almıştır. Bir jetin hız testi denemesi çekimi gözüken reklam filminin finalindeki sürpriz oldukça etkileyici.

2-  General Motors

YouTube video

General Motors, Toyota’dan sonra dünyada en çok otomobil üreten firmadır. Bu reklam filminde de bu üretimleri üzerine etkileyici bir hikaye konu alınıyor. Otomobil üretiminde kullanılan bir robotun hüzünlü hikayesini konu alan film son sahnesi ile herkesi gülümsetmeyi başarıyor. 2007 yılında televizyonlarda sıkça yayınlanmıştı.

3- Audi

YouTube video

Özellikle dünya devleri, çektikleri reklam filmlerinde rakiplerine mesaj vermeyi çok sevmektedir. Bu tarz atışmalar tatlı bir rekabet ortaya çıkartmaktadır. Audi de bu tarz reklam yapımında oldukça başarılı. Rakiplerinin araba anahtarlarını kullanarak kendi logosunu oluşturan Audi, arabasız şekilde de etkileyici reklam çekilebileceğini rakiplerine göstermiş oldu.

4- Peugeot 206

YouTube video

Peugeot 206 dendiğinde herkesin aklına büyük ihtimalle aynı reklam gelecektir. Hani şu eski arabasını duvarlara vuran, üzerine fil oturtan adamın hikayesini anlatan reklam filmi. Hem şarkısı ile hem de havalı tarzıyla bir döneme damgasını vuran reklam filmi sayesinde 1998-2008 yıllarında büyük satışlar gerçekleştirildi. Reklam filminin çarpıcı olması gerektiğinin en önemli örneklerinden birisidir.

5-  Citroen C4

YouTube video

Citroen’in en sevilen reklam filmi hiç şüphesiz ki bu reklam filmidir. 2007 yılında yayınlanan Transformers filminden önce bu reklam televizyon ekranlarında yerini almıştı. Arabanın eğlencesi ve enerjisi hem izleyiciye hem de alıcıya tesir etmişti.

6- Honda Accord

YouTube video

Honda’nın bu efsane reklamı tam bir meditasyon gibidir. Rube Goldberg makinası denilen sistemle çekilen reklam tam 2 dakika sürmektedir. İzleyicileri ekrana kilitleyen bu reklamın çekimleri 4 gün sürdü ve 605 deneme sonrasında yayına verilen reklam çekilebildi.

7- Ferrari ve Shell

YouTube video

Ferrari ve Shell işbirliğini kutlamak üzere çekilen bu reklam filminde bizlere adeta Ferrari resitali yaşatılıyor. Birçok Ferrari modelinin kullanıldığı reklamda hem ses hem de görüntü olarak kaliteye doyuyorsunuz. Uzun yollardan, keskin virajlardan, hızlı şekilde geçen Ferrari’nin son durağı ise bir Shell istasyonu oluyor. Kurgusu ile büyük ilgi çeken bu reklam filmi otomobil reklamları arasında bir otomobil tanıtımı yapmayan reklamlardandır.

8- Land Rover Discovery 4

YouTube video

İngiliz üretimi olan Land Rover ile ne tür maceralara atılabileceğinizi gösteren bu reklam filmi çok ince düşünülmüş. Macera ve seyahat tutkunlarının gözde aracı olan Land Rover Discovery, bu reklamı ile büyük ilgi toplamıştı.

9-  Audi A6

YouTube video

Aksiyon filmlerinin yaşayan efsanesi Jason Statham, Audi’nin bir dönem reklam yüzüydü. Onunla birlikte araç ayrı bir karizmaya sahip olmuştu. Çekilen bu reklam filmi de aksiyon filmlerini aratmayacak nitelikte ve nefes kesen bir reklam filmi olarak ilgi görmüştü. Taşıyıcı filmi ile aynı döneme denk gelen reklam sayesinde satışlarda da artış gözlemlenmişti.

10- Audi R8

YouTube video

Alman devi Audi, arabaları ile kendinden söz ettirdiği gibi reklamları ile de büyük ses getirmiştir. Audi R8 için çekilen bu reklam filminde, The God Father’ın unutulmaz sahnelerinden biri canlandırıldı. Bu reklam filmi ile büyük bir patlama yaşayan otomobil firması o sene büyük satış geliri elde etmişti.

Bonus Otomobil Reklamları

YouTube video

Türkiye’de otomobil reklamları denildiğinde akıllara hiç şüphesiz Cem Yılmaz reklamları gelmektedir. Opet bünyesinde çekilen reklamlarda kurgu ve eğlence bir arada yer alıyor. Cem Yılmaz’ın “asfalt ağladı be” repliği halen günümüzde kullanılmaktadır.

En etkileyici ve hafızalarda yer edinen otomobil reklamları listesini sizler için hazırladık. Sizi en etkileyen ve unutamadığınız reklam filmi hangisi oldu? Yorumlarda belirterek bizimle paylaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!