featured

İburamin Zero Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İburamin zero çocuklarda kullanılabilen medikal bir sağlık üründür. Uzman doktorlar tarafından reçete edilerek satılan şurup özelliğine sahip bir ilaçtır. Soğuk algınlığında ve gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılan etkili bir üründür. İşte İburamin Zero hakkında merak edilen her şey!

İburamin Zero Nedir

İburamin zero çocuklarda kullanılabilen medikal bir sağlık üründür. Uzman doktorlar tarafından reçete edilerek satılan şurup özelliğine sahip bir ilaçtır. Soğuk algınlığında ve gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılan etkili bir üründür. Üst solunum yolları enfeksiyonu tedavisinde de kullanılan ateş düşürücü özelliğe sahip sıvı formda bulunan sağlık ürünüdür. 

Genellikle kış aylarında sıklıkla kullanılan iburamin zero soğuk algınlıkları tedavisinde kullanılan üründür. Çocuklar da kullanımına da uygun olan bu şurup, yalnızca 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamaktadır. Yetişkinlerde de kullanıma elverişli olan bu ürün kuru öksürük ve ateş durumunda etkisini göstermektedir. İburamin zero mu aferin mı konusunda bazı sorular bulunsa da iki ilacın birbirinin yerine kullanılabildiği pek çok uzman tarafından ifade edilmektedir. Yine de kullanım öncesinde doktora danışılması yararlı olacaktır. 

İburamin Zero Nasıl Kullanılır

İburamin zero, uzman doktor tarafından belirlenen dozajda veya ölçülerde kullanılmalıdır. Aç ya da tok karnına da alınabilen bu şurup yine doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Eğer ki, bir mide rahatsızlığınız bulunmuyorsa şurubu aç karnına almak daha etkili olacaktır. Aç karnına alınan ilacın emilimi daha kolay olmakta ve bu sayede etkisi daha çabuk hissedilir olmaktadır. Ancak bir mide probleminiz varsa, gastrit sorunu yaşıyorsanız eğer ilacı tok karnına almanız daha uygun olacaktır. 

Yemekten sonra alınan uygun dozda ki şurup, yan etkileri en aza indirerek midenizde oluşabilecek yanma hissini de ortadan kaldıracaktı. Çocuklarda kullanımında ise; 2 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda ölçülen ateş 39 derecenin altında ise doktorun belirlediği az miktarda doz, 6-8 saat aralığıyla verilmelidir. Eğer ki ölçülen ateş 39 derecenin üzerinde ise; yine doktor tavsiyesi şeklinde verilen yüksek miktarda doz 6-8 saat aralığı ile verilmesi uygundur. 

Yaşlılarda kullanımı ise yine bir uzman doktor kontrolü eşliğinde verilmelidir. Yaşlıların sindirim sistemlerindeki yavaşlama da göz önünde bulundurulacak olursa, ilacın kullanımında istemeyen etkilerin sıklığı da artış gösterecektir. Bu nedenle yaşlılarda kullanılması şart ise; mümkün olan en düşük dozda ve en kısa tedavi süreleri tercih edilmelidir. 

İburamin zero, 2 yaş altına uygun değildir, doktorlar tarafından da yazılmaz. Yine bu ürün; böbrek, karaciğer ve kalp yetmezliği bulunan özellikle yaşlı hastalarda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. İlaç içerisinde bulunan etken maddelerinden bazıları böbrek fonksiyonları ile etkileşime girmekte ve bu da böbreklerin bozulma ihtimaliyle sonuçlanmaktadır. Bu hastalarda da doz oranları olabildiğince düşük tutulmalı ve tedavi süresi en kısa şekilde tutulmalıdır. 

Kullanılmamasını Gerektirecek Durumlar 

Hamileliğinizin son 3 ayında, Bu ilacın oluşumunda bulunan herhangi bir etken ya da yardımcı maddeye alerjiniz varsa, Astım rahatsızlığınız varsa, Burun iltihabınız mevcutsa,Cildiniz kurdeşen gibi alerjik reaksiyonlar gösteriyorsa,Bu ilaç nedeniyle herhangi bir dönemde mide veya bağırsak kanaması geçirdiyseniz,Kendini tekrarlayan bağırsak ülseri ya da iltihabınız mevcutsa, 

Şiddetli böbrek yetmezliği varsa,Yine şiddetli hissedilen kalp yetmezliğiniz varsa,Kalp damar tıkanıklığınız varsa, Önceden geçirmiş olduğunuz bir kalp damar ameliyatınız mevcutsa bu şurubu uzman bir doktor gözetimi altındakullanmanız ya da hiç kullanmamanız gerekmektedir. Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 

İburamin zero, kullanılırken özellikle dikkat edilmesi gerek birçok husus bulunmaktadır. Bu hususları sizler için sıralayarak açıklayalım: 

Kalp ritim bozukluğu bulunuyorsa, Epilepsi/Sara Nöbeti rahatsızlığınız var ise, Prostat büyümesi mevcut ise, Karaciğer yetmezliğiniz var ise, Göz tansiyonunuz bulunuyorsa,Bronşit hastalığınız var ise,Astım rahatsızlığınız bulunuyorsa,Troid bezlerinizde aşırı bir büyüme aktifliği mevcut ise,Aşırı hipertansiyon rahatsızlığınız var ise,Kalp rahatsızlığınız var ise, Astım hastası ya da daha önce geçirmiş olduğunuz astım rahatsızlığınız var ise,Önceden mide rahatsızlığı veya mide ameliyatı geçirdiyseniz,Onikiparmak bağırsağı ülseri veya başkaca bağırsak rahatsızlığı geçirdiyseniz, bu şurubu kullanmanız durumunda rahatsızlıklarınızda artış oluşabilir. Uzman doktorunuza danışarak kullanım konusunda gerekli tüm talimatları alabilirsiniz. Böbrek rahatsızlığınız var ise; doktor tarafından böbrek fonksiyonlarınızın sıklıkla izlenmesi gerekmektedir. İlaç içerisinde bulunan ibuprofen etken maddesine karşı alerjiniz varsa ve uzun süre kullanıma gerek duyuyorsanız hastanın doktor tarafından takibi gerekli olmaktadır. Bu ilacın uzun süre kullanılmasında dolayı kişilerde böbrek işlevselliğinin zamanla bozulma durumu meydana gelmektedir. 

İburamin zero; karaciğer bozukluğu olanlarda ve tansiyon ilacı alan hastalarda da risk oluşturmaktadır. Yine yaşlılarda idrar söktürücü olma özelliğinin varlığıyla ilaç kullanımında bazı sakıncalar meydana gelmektedir. Ayrıca ilaç kullanımı esnasında vücudunuzda morarmalar oluştuysa derhal doktorunuza başvurunuz. 

Kalp hastalığınız veya kalp yetmezliğiniz var ise; aynı zamanda da tansiyon hastası iseniz bu ilaç kullanımında vücudun bazı yerleri su ve ödem toplayabilmektedir. Ayrıca uzun süreli kullanımlarda ve aşırı doz alımlarında, eğer ki kalp rahatsızlığınız varsa nadiren de olsa kalp krizi riski ya da inme meydana getirmektedir. Daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi veya kalp rahatsızlığınızla beraber yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, şeker gibi rahatsızlıklarınızda mevcut ve sigarada kullanıyorsanız mutlaka uzman doktor kontrolünde ilacı kullanmaya özen gösteriniz. 

Cildinizde kızarıklıklar ve kaşıntı ile beraber döküntüler de belirirse ilaç kullanımına ara verilmelidir. Titreme, aşırı ve ani ateş yükselmesi, üşüme, halsizlik, şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma durumları oluştuysa bu durum nadiren de olsa bir tür beyin zarı iltihabına işaret etmektedir. İburamin Zero neden geri çekildi sorusu için Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 07.11.2019 tarihli duyuruda ilacın geri çekildiği cevabı verilebilir. İlacın firmanın spesifikasyonları dışında bulunduğu için çekildiği belirtilmiştir.

İBURAMİN ZERO Yan Etkileri Nelerdir? 

Her ilacın olduğu gibi bu ilacın da bazı yan etkileri bulunmaktadır. İBURAMİN ZERO yan etkileri genel olarak:

Nefes darlığı,Yüzde, dudaklarda ve boğazda şişme,Gözlerde ve çevresinde şişlik,Deride şiddetli döküntü ve kaşıntı,Baş dönmesi ve tansiyon,Çarpıntı,Sürekli bir uyku hali,Baş ağrısı,

Dikkat dağınıklığı ve dikkat eksikliği,Bulanık görme,Hafif sindirim bozuklukları,İshal olma ve karın ağrısı,Mide bulantısı ve kusma,Mide ve bağırsaklarda gaz sıkışması ve gaz birikmesi,

Tersi durum; kabızlık, Renkli idrar veya dışkılama,Halsizlik ve yorgunluk,Alerjik reaksiyonlar başlıca görülen İburamin zero zararları arasında yer almaktadır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!