featured

MasterChef Soğuk Kabak Çorbası Tarifi! Yaz Aylarında Serinleten Soğuk Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz aylarında serinletici bir çorba, soğuk kabak çorbası nasıl yapılır? MasterChef yarışmasında istenilen ve MasterChef soğuk kabak çorbası tarifi adıyla özdeşleşen bu lezzetli tarif ile misafirlerinize farklı bir lezzet sunmak ister misiniz? İşte kabak çorbası tarifi!

MasterChef Soğuk Kabak Çorbası Tarifi!

Malzemeler

3 adet büyük boy kabak,4 diş sarımsak,2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı,750 gram yoğurt,Bir tutam nane,Bir tutam dere otu,Soğuk içme suyu,Tuz.

MasterChef Soğuk Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Serinletici özelliğe sahip olan MasterChef soğuk kabak çorbası nasıl yapılır dedikten sonra hemen tarifimizi verelim.

MasterChef yarışmasında verilen kabak çorbası tarifi içerine farklı olarak nane ekleyerek çorbayı hazırlayacağız. Bunun için öncelikle bir tava içerisine sıvı yağ eklenerek sarımsak rendelenir ve sarımsağın kokusu çıkana kadar kavrulur.Bol su ile yıkanan kabakların kabukları soyulur, rendelenir ve tavaya ilave edilir. ( Kabakları kabuklu olarak da rendeleye bilirsiniz. ) Bir tutam tuz atılarak sotelenen kabaklar soğumaya bırakılır.Çukur ve kapaklı cam bir kap içerisine yoğurt, tuz ve içme suyu konur. Yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpılır. Koyu bir kıvamda olmalıdır.Üzerine yıkandıktan sonra ince ince kıyılmış nane ve semiz otu ilave edilir ve karıştırılır.En son sotelenerek soğuyan kabaklar eklenir ve karıştırılır.Soğuk kabak çorbası kaselere alınır. Üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirilir ve dere otu ile süslenerek servise hazır hale getirilir.Arzuya göre çorbanın içerisine buz eklenebilir.Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!