featured

Sağlıklı Saçlar İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir | Saçın Sağlıklı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız? 7 Madde ile Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler listesi ile saçlarınızın hacimli ve parlak bir görünüme ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Görünümü baştan aşağı değiştiren saçlarda, sağlık oldukça önemli bir konudur. Aksi halde cansız, mat ve kabarık saçlar, yüzünüzün ön plana çıkmasını da engelleyebilir. Peki ama sağlıklı saçlara nasıl sahip olunur? Saçın sağlıklı olup olmadığını nasıl anlarız? İşte yanıtlar…

Sağlıklı Saçlar İçin Yapılması Gerekenler | Saçlarım Sağlıklı mı?

Sağlıklı saçlar için aloe vera bakımı yazımıza mutlaka göz atın. Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler listesi öncesinde saçlarınızın sağlıklı olduğunu gösteren kriterler neler bunlardan bahsedelim. Öncelikle sağlıklı bir görünüm sunan saçlar, akabinde yoğun bir dökülme yaşamaz. Günlük 0-50 tel aralığında saç dökülmesi normal kabul edilir. Ancak bundan daha fazla bir dökülme yaşıyorsanız, vücudunuzda bir vitamin eksikliği yaşıyor olabilirsiniz.

Bunun yanı sıra saçların mat ve cansız olması, tellerin kopmaya meyilli olması, saç uçlarında kırıkların var olması, şekil almaması, kaşınması ve saç derisinde döküntü ya da yaraların varlığı saçlarınızın cansız olduğunu gösterir. Bu durumda yapacağınız belli başlı şeyler bulunmaktadır.

1- Saç Kesmek İyi mi? Düzenli Saç Kestirmeli mi?

Kırıklarınız aşırı fazlaysa bu durumda saçlarınız estetik bir görünüm sunamayacaktır. Saçınızın uçlarında bulunan kırıkların aldırılması saçların parlak bir görünüm sunmasını ve sağlıklı uzamasını sağlayacaktır. Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler arasında belki de ilki saçların kestirilmesi olacaktır. Saçlarınızı her ay düzenli olarak kestirdiğinizde dökülmelerin azaldığını, saçların canlandığını ve kırıkların ortadan kalkacağını görebileceksiniz.

2- Daha Bakımlı Saçlar İçin Ne Yapmalı? Nem Depolayın

Daha bakımlı saçlar için ne yapmalı diyorsanız, saçlarınıza nem depolamaya özen göstermelisiniz. Hava şartları, saçlara uygulanan ısı dereceleri, boya ile sık temas gibi durumlar saçların nemini kaybetmesine neden olur. Saçlarda oluşan matlığın ve aşırı kabarıklığın esas nedeni ise başlı başına saçın nemini kaybetmesidir. Saça nemini geri kazandırmak için dışarıdan malzeme kullanmak gereklidir. Bu noktada bitkisel ve içeriği güvenilir olan ürünler tercih edilmelidir.

3- Sağlıklı Saçlar İçin Beslenme Şartı

Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler arasında bir diğer kriter yeterli ve dengeli beslenmedir. Yeterli ve dengeli beslenmeyen bireylerde vitamin- mineral eksiklikleri ortaya çıkar. Bu durumda saç derisi, saç köklerini besleyemez ve sağlıksız saç görünümü elde edilebilir. Sağlıklı saçlar için mutlaka meyve ve sebze tüketimine ağırlık verilmelidir. Tüm vitamin ve mineral içeriğini bünyesinde barındıran bu ürünler, saçlarınızın canlılığının katlanarak artmasını sağlayacaktır.

4- Sağlıklı Saçlar İçin Maske Uygulamayı Unutmayın!

Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler içerisinde düzenli maske uygulama konusuna da değinmek gerekiyor. Saç maskeleri, saçın gereksinim duyduğu tüm vitamin ve mineralleri içerisinde barındırır.

Bu ürünleri belirli aralıklarla uygulamanız saçın nemlendirilmesini, parlamasını ve hacim kazanmasını sağlayacaktır. Sağlıklı saçlar için maske olarak hazır ürünler tercih edebileceğiniz gibi, bazı içerikleri karıştırarak kendi bitkisel ürününüzü kendiniz hazırlayabilirsiniz. Doğal saç bakım maskesi tarifleri için bu yazıyı okuyabilirsiniz. 

5- Vitamin Desteği Şart!

Sağlıklı saçlar için vitamin desteğinin de şart olduğunu belirtmek isteriz. Özellikle beslenmeye vakit ayıramıyorsanız bu durumda dışarıdan takviye gıdalar ile vitamin ihtiyacınızı giderebilirsiniz. E, A, B12, C, B3 ve B7 vitaminleri saçların canlandırılması adına kullanılabilecek içeriklerdir. Bu vitaminleri içerisinde barındıran takviye gıdalar almanız ya da saç vitaminleri tercih ederek haftada bir kez uygulamanız etkili olabilecektir.

6- Saç Derisine Düzenli Masaj Yapılmalı?

Sağlıklı saçlar için yapılması gerekenler arasında unutulan önemli bir uygulama saç derisine yapılan masajdır. Sağlıklı saçlar için bakım önerileri arasında yer alan saç derisi masajı kan akımını hızlandırır. Kan akımının hızlanması ile saç telleri kökten uca beslenir. Beslenen saçlarda hızlı bir onarım süreci başlar.

Böylece saçlarınız daha sakin ve parlak görünürken, dökülmeler belirgin bir şekilde azalacaktır. Peki saç derisine nasıl masaj yapılır? Saç derisine parmak ucu ile nazikçe, daireler çize çize masaj yapılması önerilir. Masajın süresi ve sıklığı yaşanan değişime göre belirlenebilir.

7- Sağlıklı Saçlar İçin Yapılması Gerekenler | Saçlarınızı Belirli Aralıklarla Yağlandırın

Sağlıklı saçlar için ne yapmalı? Bu sorunun verebileceğimiz son yanıtı ise saçlarınızı belirli aralıklarla yağlandırmanız olacaktır. Yağlı saçlar kötü bir görünüm sunsa da saçlar yağlandığında daha iyi beslenir ve dolayısıyla güçlenir. Güçlenen saçlar hacim kazanır, yatışır ve dökülmeler gözlenmemeye başlar.

Elbette ki aktif çalışma hayatı bulunan bireylerin görünüm bakımından saçlarını sık yıkaması önerilir. Ancak haftada bir kez hatta ayda bir kez saçınızı 3-4 gün yıkamamanız, saç bakım maskesi uygulamak kadar etkili bir sonuç elde etmenizi sağlar. Yağlanma döneminde saçlarınızda benzer aksesuarlar kullanarak, saçınızın ön planda görünmemesini sağlayabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!