featured

Sinüzit Ağrısı İçin Çözüm Önerileri | Sinüzit Beyinde Çıkar mı | Nasıl Geçer?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinüzit ağrısı günlük yaşamı olumsuz etkileyen tıbbi bir durumdur. Ağırlık hissi ve rahatsızlık veren bir burun akıntısı günlük yaşam kalitenizi azaltacaktır. Sinüs temizleme aleti gibi birçok tedavi seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

Kronik Sinüzit Ağrısı Nasıl Geçer | Evde Doğal Sinüzit İlacı  

https://www.youtube.com/watch?v=Nfx-Fd0aUwAEvde kendi yöntemlerinizle sinüzit geçebileceği gibi eczane ve çeşitli satış noktalarından sinüs boşaltıcı ürünler temin edebilirsiniz.Tuz ve toz karbonatı suyla karıştırarak burnunuza birkaç kere çekerek geri boşaltın.Denize girme imkanınız varsa sinüsler geçene kadar denize girmeye devam edin. Genze bir miktar kaçmasına izin verin.Maden suyunu ılıtarak burnunuza çekin ve sinüzit ağrısı geçene kadar bu uygulamayı sürdürün.

Beyin İçerisinde Sinüzit İltihabı Belirtileri

https://www.youtube.com/watch?v=I7ybe1ciU88

Sinüzit beyin bölgesine yansıdığında iltihaplanma ciddi boyutlarda demektir. Kronik olarak uzun süredir devam eden sinüzit sorunu beyin bölgesinde oluşan iltihaplanmalara kadar devam edebilir.

Akut Sinüzit ve Kronik Sinüzit Belirtileri Nedir? Sinüzit İlaçları Hangi Durumlarda Alınır?

YouTube video

Akut sinüzit, kısa süreli olarak oluşan sinüs dolması demektir. Alın ve kaş bölgesindeki hava boşlukları uzun süre iltihap sıvısıyla dolarsa bu gibi hallerde kronik sinüzit var demektir.

Genellikle kronik sinüzit olduğunda ilaçla veya cerrahi işlemle müdahale gerekmektedir.  Akut ve kronik sinüzit belirtileri şu şekilde kendisini göstermektedir:

Göz çevresinde, sağ alın bölgesinde acı ve ağrı hissiKronik sinüzit ağrısı olanlarda boyun tutulmasıYanak ve üst çene, diş kısımlarında derin ağrıSabahları burun akıntısı ve baş ağrısıGöz çevresinde şişlik, içi dolu deri hissiTat alamama, koku duyarlılığında azalma   Kronik sinüzit varsa yeşilimsi mukusSoğuk algınlığı geçmemesine rağmen burunda akıntıGeceleri kötüleşen öksürükGenizde kaşıntı ve hafif acı hissiYorgunluk hissinin geçmemesi, halsizlikAteş yükselmesiVücudun anormal kalori yakması ( iltihaptaki karbon fazlalığı nedeniyle metabolizma hızı artar)Kafa karışıklığı, ruhsal açıdan toparlanamama hissiBağışıklık sisteminde zayıflamaDiş etlerinde iltihap ve kanama eğiliminin artması şeklinde sıralanabilir.Astımı olanlar için kronik sinüzit belirtileri çok daha ağır şekilde kendisini gösterebilir.

Sinüzitten Korunmak İçin Ne Yapılmalı? KBB Uzmanları Sinüzit Tedavisi Hakkında Ne Diyor?

YouTube video

Sinüzit ağrısı yaşamamak için KBB uzmanları soğuk havalara ve mevsim değişikliklerine karşı uyarıyor. Bir ulusal gazetede açıklama yapan KBB Uzmanı Prof. Dr. Fikret İleri konuyla alakalı şu ifadelere yer verdi:

Çok fazla önemsenmeyen bir soğuk algınlığı sinüzitle sonuçlanabilmektedir. Dolayısıyla bu konuda çok dikkatli olmak ve hastalığın bulaşmaması için tedbir almak veya bulaşmışsa tedavi olmak çok önemlidir. Özellikle alerjik rinit sorunu olan kişilerin mutlaka tedavi olmaları gerekmektedir. Ayrıca burun içinde anatomik bozukluğu bulunanlar, sigara ve alkol gibi alışkanlıkları olanlar da sinüzite daha sık yakalanmaktadır. Kronik bakteriyel sinüzitlerde cerrahi tedavinin başarı şansı oldukça yüksektir.

1.  MR da Sinüzit Çıkar mı | Beyinde Sinüzit Kisti ve Beyin Apsesi 

İlerleyen kronik sinüzit nedeniyle beyin bölgesinde kist meydana gelebilir. İltihap kiste dönmüşse bu artık ameliyat ile çözüm anlamına gelecektir. Çünkü beyne kadar çıkan iltihap hava keseciklerinin aksine katılaşan bir özelliğe sahiptir. Beyne çıkmaması sinüzit ağrısı boyutlarının farklı yönde oluşmaması için önlemler alınması gerekir. Endoskopik sinüs cerrahisi ardından ilaç tedavisi sürdürülür.

2. En Etkili Sinüzit İlacı Nereden Bulunur?

Operasyon ardından doktorunuzun verdiği sinüzit ilacı bitene kadar sürdürülmelidir. İltihap kurutucu ve operasyon bölgesindeki sorunları giderici bir çözüm sunulacaktır. Kendi imkanlarınızla ilaç arayışı içindeyseniz bir eczaneye danışabilir, internet satış noktalarına bakabilirsiniz.

3. Sinüzit Baş Ağrısı Masajı Nasıl Yapılır? Beyinde Sinüzit Varsa Masaj Yapmak Yayar mı?

Sinüzit baş ağrısına ne iyi gelir sorusu için ilaçla tedavi devam ederken fiziksel müdahaleler de iyi gelecektir. Henüz tedaviye başlamadıysanız, beyinde var olan sinüzit için masaj yapmanız halinde bir yayılma olmayacaktır. Katılaşan iltihap masajla yayılmaz.

4. Sinüzit Ağrısına Kesin Olarak Ne İyi Gelir?

Ağrı nedenlerini ve yerini bildiğinizde kesin çözüm de anlaşılır hale gelecektir.  Beyinde oluşan sinüzit alın ve göz çevresindekine göre daha ciddi bir problemdir. Kesin çözümü ameliyattır. Göz ve alın bölgesinde sinüzit nasıl geçer sorusu ise alacağınız önlemlerle alakalıdır.

Saçlarınız nemli şekilde beklememeniz gerekir.Ani hava değişimlerinden uzaklaşmalısınız.Klimalı ortamda bulunmamaya özen gösteriniz.Bağışıklık sisteminizi güçlendirici gıdalar tüketiniz.

5.  Havuz Suyu ile Sinüzit Ağrısı Geçer mi?

Sinüzit ağrısı havuz suyu ile geçmemektedir. Havuz suyu içerisinde tuz ve mineraller denizde olanlardan farklı olduğu için iltihap kurutucu bir etki olmayacaktır. Havuzdaki mikrop öldürücüler iltihaba etki etmez.

6. Kapalı Alanda Sinüzit Baş Ağrısı Yapar mı? Açık Havada Sinüzit Nasıl Geçer

Sinüzit nasıl geçer sorusunun önemli bir yanıtı açık havada bolca zaman geçirmeniz olacaktır. Oksijen vücutta ne kadar çok olursa iltihapla mücadele de o derece artar. Koşu yapmak, birkaç saatlik temiz hava yürüyüşleri düzenli olarak yapıldığı anda iyileşmeyi fark edersiniz.

7. Kanda Karbon Minerali Çok Olanlar ve Sinüzit Ağrısı 

Karbon minerali bazı kişilerde genetik olarak bir miktar daha fazladır. Karbon, yaşamın devamı için en önemli mineraller arasında olduğu için iltihap kurutucu etkisi de bulunmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre karbon minerali fazlası olan kişilerde sinüzit ağrısı hafif şekilde geçmektedir. Karbonun içerisindeki genetik fosil kalıntıları, otomatik şekilde iltihap kurutucu etki gösterir.

8. Bebeklerde Sinüzit Nedir, Nasıl Geçer?

Bebeklerde sinüzit iltihap yetişkinlerdekine göre daha risklidir. Çünkü iltihapla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin yeteri kadar gelişmiş olması gerekmektedir. Henüz tam oturmamış bağışıklık sistemi nedeniyle iltihaplanma, anında ateş, göz akıntısı vs. şeklinde kendini belli edecektir.  

En kısa sürede bir kliniğe giderek bebek burnu içindeki sinüsleri boşaltmalısınız. Bebeklerde sinüziti doğal yollarla geçirmemelisiniz. Anında boşaltılması için bir aletle iltihap çekilmelidir.

9. Sinüzit İlaçları Zarar Verir mi?

Yanlış ve gereksiz kullanım olursa sinüzit ilacı zarara dönüşebilir. İlaçları genel olarak çok sık kullanmamak ve zorunda kalmadıkça vücuda sokmamak gerekir. Ürünleri satın aldığınız mağazaların değerlendirmesini de mutlaka incelemelisiniz.

10. Korona Virüs ve Sinüzit Belirtileri Arasında Bağlantı var mı?

İltihapla alakalı hastalık olmaları nedeniyle, bağışıklık sistemi noktasında korona virüs ve sinüzitin bağlantısı vardır. Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerde korona virüs de sinüzit de yoğun şekilde görülecektir.  

11. Çok Su içmek Sinüzit Ağrısı için Çözüm mü?

Bol miktarda her gün düzenli olarak su içerseniz iltihapla daha hızlı ve kolay bir şekilde mücadele edebilirsiniz. Suyun içerisinde hücre yenilenmesinin yolunu açan oksijen vardır. İki oksijen bu yenilenmeyi sağlar. Dolayısıyla sinüzit ağrısı da hafifler, kendinizi daha ferah hissederek süreci atlatmış olursunuz.

12. Duş Alarak Sinüzit Nasıl Geçer?

Duş almak damarlarınızdaki genişliği artıran bir etki yapar.  Bu da iltihaplı hava kesesinin daha da rahatlaması anlamına gelmektedir.  Keseye baskı azaldığı için sinüzite bağlı acı hissi de azalacaktır.

13.  Antibiyotik İlaç Her Sinüzit Belirtisi için Kullanılır mı?

Bir iltihap sorunu olmasına rağmen sinüziti geçirmek için antibiyotik en son çare olmalıdır. Cerrahi işlem öncesi süreçte ancak antibiyotik denemelisiniz. Bunu da bir uzmana başvuru yaparak reçete ile temin edebilirsiniz.

14. Uzun Süre Kulaklık Takmak Sinüzit Ağrısı Nedeni mi?

Kulaklık takıldığı anda iltihaplanma için uygun bir zemin oluşturursunuz. Dışarıdan oksijen girişi tıkandığında iltihaba da uygun zemin hazırlanır. Kulak üstü kulaklıkları uzun süre takmamanız önerilir.

Takmanız gerekiyorsa da aralıklı şekilde boşa çıkarmalısınız. Kulak içi iltihaplanma ve sinüs hava boşlukları bir arada iltihaplandığı anda sorun daha kronik hale gelecektir. Kulak içi kulaklık türlerini kullanırken de saat kısıtlamasına dikkat edilmesi önerilir.

Sinüzit ağrısı iltihap kaynaklı olduğu için hafife alınmaması gereken bir konudur. Tetikleyici nedenleri de bilerek hareket etmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!