Spirulina Tozu Nedir?
Spirulina Tozu Nedir?

Spirulina Tozu Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada yer alan en eski canlılardan biri spirulina tozudur. Orta Amerika bölgesinde Aztekler tarafından kullanılmıştır. NASA’nın astronotlara sunduğu popüler yosun türü en zengin besin kaynakları arasında gösterilir. Besin takviyesi olarak kullanılan mavi-yeşil alg türü olarak nitelendirilir. Yüksek miktarda protein, demir, B vitamini ve beta karoten içerir. Vitamin ve mineraller açısından değerlendirildiğinde değeri ortaya çıkan spirulina tozunun birçok farklı hastalığın tedavisinde destekleyici etkisi vardır.

Spirulina Tozunun Faydaları Nedir?

Spirulina tozu aktif bileşeni phycocyanin olarak öne çıkar. Bu sebeple, güçlü bir antioksidan özelliği sunar. Fikosiyanin spirulinaya mavi ve yeşil rengini veren madde olarak dikkat çeker. Bu maddenin serbest radikallere karşı savaştığı bilinir. Spirulina tozu antioksidan ve anti-enflamatuar etkiler ortaya çıkarabilir.

Spirulina tozu kalp krizi ve felç gibi hastalıkların risk faktörü olabilen kan basıncının düşmesine yardımcı olur. Normal kan basıncı seviyelerini düşürmede etkili olan günlük doz ise kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Spirulina alerjik rinit belirtilerinin çıktığı noktada kullanılabilecek bir takviyedir.

Burun tıkanıklığı ve kaşıntı gibi semptomların önemli ölçüde azalmasına destek veren spirulina tozu antialerjik etkisiyle öne çıkar. Vücudun besin eksikliğinin tamamlanmasına destek veren spirulina tozu bağışıklık sisteminin güçlenmesine etki eder. Özellikle OSMF adı verilen ağızdaki bir tür kanser öncesi lezyona karşı spirulina tozunun etkili olduğu söylenir.

Spirulina tozu kan şekerinin düşmesine yardımcı olurken aynı zamanda HbA1c’yi de düşürmeye destek olduğu ortaya çıkmıştır. Tip 1 diyabet hastalarının spirulina tozunun etkisinden yararlanabilmeleri mümkündür. Spirulina tozu yüksek besleyici ve düşük kalorili bir gıda olarak öne çıkar. Metabolizmayı hızlandırabilen spirulina tozu kalori miktarının artması için önemlidir. Zayıflamak için uyguladığınız diyetinize spirulina tozu ekleyebilirsiniz. Böylelikle spirulina tozunun tokluk hissini uzun süre devam ettirebilme özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Spirulina tozu antioksidan özellikler sunduğu için egzersizlerin sebep olabileceği oksidatif hasarı ve kas yorgunluğunu azaltmaya yönelik pozitif etkiler sunar. Dayanıklılığı artırmaya destek veren spirulina tozu spor ile uğraşan kişiler için tavsiye edilen bir gıda türüdür. Sizler de amatör veya profesyonel olarak spor ile ilgileniyorsanız spirulina tozunu deneyebilirsiniz.

Spirulina tozunun içerisindeki klorofil, kanda yer alan toksik maddelerin temizlenmesine ve bağışıklık sisteminin daha düzenli çalışmasına destek verir. Spirulinanın vücuda giren arsenik, florür, kurşun gibi toksik maddelere karşı koyabilecek özellikleri vardır.

Spirulina Tozu Nereden Alınır?

Spirulina tozunu taze ve doğal bir şekilde tüketmek istiyorsanız Naturiga’yı tercih edebilirsiniz. Güvenilir ürünleri sizlere sunan Naturiga güvencesiyle sağlıklı beslenme düzeninizi en iyi şekilde desteklemeye başlayabilirsiniz. Faydaları ile ünlenen spirulina tozuna erişerek çeşitli tarifler deneyebilirsiniz. Böylelikle eşsiz lezzete sahip gıdaları en sağlıklı şekilde tüketebilirsiniz. Sizler de bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun spirulina tozu çeşitleri için Naturiga’yı tercih edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!