featured

Su Abonelik Ücreti 2022 | Kiracı Su Abonelik Ücreti 2022 Ne Kadar? Su Abonelik Ücretini Kim Öder?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Su abonelik ücreti 2022, ikametgah adresinde değişiklik yapacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Bilindiği üzere su abonelik ücreti için belirlenen rakam her yıl, değişiklik gösteriyor. Belirli bir zam oranı yaşayan su aboneliği, birtakım evrakların tamamlanması ile yapılabilecektir. Peki, su abonelik ücreti 2022 ne kadar oldu? Aski abonelik açma kaç para? Saski su aboneliği nasıl alınır? Yeni evin su aboneliği nasıl yapılır?

Su Abonelik Ücreti 2022  | Su Aboneliği Ücreti Ne Kadardı?

Su abonelik ücreti 2022 yılının gelişi ile birlikte belirli bir oranda zamlandı. 2022 yılının henüz ilk günlerinde abonelik açmak durumunda kalan ya da aboneliği üzerine alan birçok insan, yeni fiyatlandırmanın ne olduğunu merak ediyor. Su aboneliği ücreti 2021 yılında 196.50 TL olarak belirlenmişti.

2022 yılında bu rakamın 220 TL olmasına karar verildi. Buna göre Ocak 2022 yılı itibariyle oluşturulan üyeliklerde 220 TL ödenmesi gereklidir. Su abonelik ücreti 2022 yılında tüm belediyeler için aynı olacaktır. Bu nedenle İZSU, SASKİ, ASKİ gibi su idarelerinin tamamında aynı ücret talep edilecektir.

Su Abonelik Ücreti 2022 Nereye Ödenir?

Su abonelik ücreti 2022 için belirlenen tutar, abonelik işlemi sırasında ödenmez. Bu ücret her ay kullanılan su miktarına eklenerek, belirli bir tutarda faturalara yansıtılmaktadır. Kısaca su abonelik ücreti faturaya yansıtma şeklinde ödenir. Ancak istenirse bu tutar peşin olarak ödenebilmekte, gelen faturalarda da yalnızca su tüketim miktarının ödemesi yapılabilmektedir. Su abonelik ücreti 2022 peşin ödenecekse nakit ya da kredi kartı ödemeleri kabul edilmektedir.

Su Aboneliğinde Depozito Var mı? Su Abonelik Depozito Ücreti Ne Kadar?

Su abonelik ücreti ne kadar? Su abonelik ücreti 2022 yanı sıra vatandaşlardan abonelik sırasında birde depozito ücreti talep edilmektedir. Bu depozito miktarı su aboneliğinin sonlandırılması ile birlikte iade edilebilecektir. Su abonelik depozito ücreti belediyelerin uygulamalarına göre farklılık gösterebilmektedir.

Ancak genel olarak bu ücret 150 ila 200 TL aralığında değişiklik göstermektedir. Depozito genellikle kanal iştirak ücreti adı altında alınmaktadır. Depozito ücreti su aboneliğinin sonlandırılması ile geri alınabilecektir. Ancak kişilerin aboneliğine ait ödenmemiş bir fatura bulunduğu tespit edilirse depozitodan bu fatura düşülerek, kalan miktar iade edilecektir.

Su Aboneliği Nasıl Alınır? Su Aboneliği Ne Gerekli?

Peki su aboneliği nasıl alınır? Su aboneliği için gerekli evraklar nelerdir? Su aboneliği gerekiyorsa bu durumda öncelikle depozito ücretinin ve bazı evrakların temin edilmesi gereklidir. Abonelik sırasında gerekli olan evraklar şunlardır;

Nüfus cüzdanı fotokopisi,Tapu belgesi,Kiracıysa kira sözleşmesi,Yapıya ait su, elektrik ve doğalgaz sözleşmeleri,Yapı ruhsat belgesi ya da yapı iskan belgesi,Su abonelik ücreti 2022 için belirlenen meblağ ve kanal iştirak ücreti

Su aboneliği için belediyeler tarafından ismi belirlenen su idaresi kurumlarına başvurulabilecektir. İşlem oldukça kısa olduğundan belgelerin ve ücretin verilmesinden dakikalar sonra abonelik gerçekleştirilecektir. Bunun yanı sıra E-devlet üzerinden de abonelik başvurusunda bulunulabilecektir.

E-devlet üzerinden giriş yapan vatandaşlar arama bölümüne ‘’Su ve Kanalizasyon İdaresi’’ yazarak gerekli adımları tamamlayabileceklerdir. İstenilen adımlar tamamlandıktan sonra online abonelik işlemleri onaylanmış olacaktır. Su abonelik ücreti 2022 ise ya faturaya yansıtılabilecek ya da direkt olarak su ve kanalizasyon idaresine ödenebilecektir.

Kiracı Su Abonelik Ücreti 2022 | Su Aboneliği Üzerine Alma İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kiracı su abonelik ücreti 2022, abonelik oluşturma ücreti ile aynıdır. Yani su aboneliği üzerine alma içinde aynı ücretin ödenmesi gerektiği bilinmektedir. Bunun yanı sıra kiracılarında kanal iştirak ücreti yani depozito ücreti vermeleri zorunludur.

Kiracı su aboneliği için gerekli evraklar ise kira sözleşmesi, su sayaç numarası, su saatinin güncel bilgileri, nüfus cüzdanı, su aboneliği ve depozito bedelidir. Su aboneliği üzerine alma işlemi ile kiracılar çok kısa bir sürede su kullanımına başlayacaklardır. Su sayaçları açık olduğundan, ekstra bir süre beklenmesine gerek yoktur.

Su Aboneliği İptal Etme Nasıl Yapılır? Su Aboneliğini İptal Etmek İçin Neler Gerekir?

Su abonelik ücreti 2022 kadar merak edilen bir diğer konu ise su aboneliğinin nasıl iptal ettirilebileceğidir. Herhangi bir konutun ya da işletmenin taşınması söz konusu ise, abonelik iptal ettirilebilecektir. Bunun için ilgili ilin Su ve Kanalizasyon idaresinin web sitesine girilmesi gereklidir. Ya da şahsen başvuru işlemi ile de su aboneliği iptal etme gerçekleştirilebilecektir.

YouTube video

Aboneliğin iptali için  TC kimlik belgesi, su sayacı numarası ve su sayacı üzerinde yazan metreküp miktarının bildirilmesi gereklidir. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra vatandaşların su aboneliği sırasında verdikleri depozito iade edilir. Depozito ücreti, o yılın güncellenmiş hali olarak ödenmektedir. Aboneliğin iptali sırasında su abonelik ücreti 2022 yılında ödenen meblağ geri ödenmeyecektir. Doğalgaz abonelik ücreti 2022 yılı hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!