featured

10 Maddede Alternatif Doğum Yöntemleri Neler ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alternatif  Doğum Yöntemleri  Nelerdir? 

Bir çok kültürde kutsal olarak kabul edilen doğurganlık ve doğum olayı sadece kadına özgüdür. İnsanlığın devamı için gerekli olan doğum, dünya genelinde değişimlere uğrayarak ve alternatif doğum yöntemleri geliştirilerek devam etmektedir.

İnsanlığın var oluşu ile başlayan ve sadece kadınlarda olan doğurganlık olayında neden alternatif doğum yöntemleri araştırılmaktadır? Bu sorunun en doğru cevabı daha sağlıklı bir doğumun gerçekleşmesi bunun yanında kadın için güvenilir ve konforlu bir şekilde doğumu geçirmesidir. Anne adayları bebeklerini dünyaya getirmek için Alternatif doğum yöntemleri kullanmak istiyorlar ise kullanacakları yöntemlerle ilgili gerekli bilgilere sahip olmaları gerekmektedir. Doğumu gerçekleştirecek ekibin deneyimi ve doğumun yapılacağı yerin hijyen ve ekipman koşullarına dikkat etmeleri gerekmektedir.

Doğum Nedir? Alternatif  Doğum Yöntemleri Nelerdir?

Doğum NedirGebelik süreci sonunda bebeğin iç ortamından dış ortama geçmesi ile tamamlanan fizyolojik bir süreçtir. Doğumun gerçekleşmesi için doğum yolunun kullanılması gerekir bu da iki yöntemle gerçekleşir; birincisi doğal olan yol yani vajinal yolla normal doğum, ikincisi ise karın bölgesinde açılacak bir kesi ile bebeğin anne karnından çıkarılmasıdır yani sezeryan doğum.

Doğal Doğum

kendilerini daha güçlü hissederler.

Suda Doğum

Bebeğin suyun içerisinde doğması yada annenin doğum sancısı sürecinde suyun içinde kalarak suyun olumlu etkilerinden faydalanıp doğumu suyun dışında yapmasıdır. Doğumun gerçekleşeceği suyun hijyeni ve sıcaklığı çok önemlidir. Suyun rahatlatıcı etkisi ile kas gerginliği azalır ve doğum süresi kısalır.

Hipnoz ile doğum

Doğum esnasında ağrı ve korkuyu ortadan kaldırır kaslarda gevşeme sağlar.

Leboyer Yöntemi

Doğumun hassas bir olay olduğunu savunan yöntem, doğumun sakin sessiz bir ortamda olması gerektiğini belirtir. Doğum odasında ki kuvvetli ışık ve gürültünün bebeği olumsuz yönde etkilediği kabul edilir

Dick Read Yöntemi

Korkunun giderilmesi esasına dayanan bu yöntem ile kadın bedeninin direncinin artacağı kabul edilir. Bu sayede rahat bir doğum yapılabilir. Doğum öncesi fiziksel ve ruhsal alıştırmalarla korku giderilir.

Bradley Yöntemi

Bu yöntemde hiçbir tıbbi cihaz ve yöntem kullanılmaz kadınlar eşlerinin desteği ile doğum yapar. Doğum karanlık ve sessiz ortamda gerçekleşir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!