featured

Ben Efsaneyim 2 Çıkacak mı? Oyuncuları Kimler Olacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ben Efsaneyim, sinema sektöründeki sayılı zombi filmlerinden birisidir. Zombi filmleri kategorisinde birçok film bulunmaktadır. Bunlar gerek konusu gerekse görselleri ile izleyiciyi tatmin etmelidir. Hikaye ne kadar etkileyici olursa, seyirci de o derece filme ortak olur. Zombi filmlerinde bu etkenlerin birleşmesi filmin kalitesini etkileyen en büyük kavramlardır.

YouTube video

Bu başarıyı yakalayan nadir zombi filmleri bulunmaktadır. Onlardan birisi de Ben Efsaneyim adlı başyapıttır. Ben Efsaneyim, çıktığı dönemden bu yana geçen 13 yıllık süreç içinde izleyiciler arasında her izlendiğinde beğeni toplayan bir filmdir.

Film, Richard Metheson’un 1954 yılında kaleme aldığı Im a Legend romanından uyarlanmıştır. Ben Efsaneyim izle için çeşitli film siteleri ve film platformları tercih edilebilir.

Film gösterime çıktığı tarihten bu yana 256.383.010 $’lık bir hasılat yaptı. Çıktığı ilk günde ise 76.5 milyon dolarlık haılatla en çok izlenen zombi filmleri arasında yerini aldı. Türkiye’de ise vizyona girdiği günden itibaren en çok izlenen zombi filmi oldu.

Zombi filmi severler ise filmin ikinci serisinin gelmesini uzun zamandır merakla bekliyor. Filmin oldukça etkileyici olması birçok insanı ekrana kitledi. Peki Ben Efsaneyim 2 gelecek mi ?

Ben Efsaneyim 2

Ben Efsaneyim 2, serinin ilk filmi olan Ben Efsaneyim’in devamıdır. Filmin ne zaman gösterime gireceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Elimizde ilk filmin yönetmeni Francis Lawrence’nin film ile alakalı bazı değerlendirmeleri bulunuyor.

Seyircinin hayran olduğu ve Will Smith’in canlandırdığı Robert Neville’nin filmde öldüğü için 2. film çıkması durumunda burada yer alamayacağını söylenen Lawrence, film hakkında önbölüm çalışması yapıldığını söylemişti.

Ben Efsaneyim 2, üzerine toplantılar yapıldığını söyleyen Lawrence, Robert Neville’nin öldüğünü ve onu tekrar filme dahil etmenin absürt olacağını belirtti. Açıklamaları bundan ibaret olan yönetmenin filmin çıkması ve ne zaman çıkacağı hakkında net bir bilgi vermedi. Bu sebeple Ben Efsaneyim’in  hayranları serinin 2. filmini merakla beklemeye devam edecekler gibi görünüyor.

Filmin bir de alternatif sonu bulunmaktadır. Bu sona YouTube gibi video siteleri üzerinden erişilebilir. Alternatif sonda başroldeki Robert Neville ölmez ve kurtuluş hikayesini tamamlar. Bu son üzerinden ikinci filmin devam edebilmesi planlanabilir. Ancak yönetmenin bu sonu önemsemediği apaçık ortada.

Diğer bir açıklama ise filmin senaryo ekibinde görev alan Akiva Goldsman’dan geldi. Goldsman, filmi devam ettirmek için denemelerin olduğunu ve bu sebeple alternatif sonun bile hazırlandığını söyledi.

Filmin konusunun oldukça ilgi çekici olmasını planladıklarını hatta enfekte olmuş filler kullanmayı düşündüklerini söyledi. Ancak film çıkacak mı ve ne aman çıkacak gibi soruları cevaplamadı.

Akiva Goldsman’ın açıklamalarından yaptığımız çıkarıma göre filmde Will Smith’in yer alabileceğini söyleyebiliriz. Yönetmen Francis Lawrence’nin açıklamalarındaysa Will Smith’in canlandırdığı karakterin öldüğü ve tekrar diriltmenin saçma olacağı çıkarımı yapılıyor.

Lawrence’ye göre Ben Efsaneyim filminin önbölümü yapılmalıdır. Bu olayın yaşanmasının başlangıcı veya öncesi demektir. Yani film konusunda belirsizlik devam etmekte.

Ben Efsaneyim Oyuncuları

Ben Efsaneyim oyuncuları, filmin konusu ve efektleri kadar ilgi çekici olan bir özelliği. Oldukça profesyonel bir ekibi toplayan film bu kadrodan olabildiğince verim almış gibi gözüküyor. Başrolde Will Smith’in ustaca canlandırdığı Robert Neville yer alıyor. Smith ailesinden Will Smith ’in kızı Willow Smith ’te filmde yer almakta.

Ben Efsaneyim oyuncuları arasında: Salli Richardson, Emma Thampson ve Paradox Pollack, Darrel Foster, Dash Mihok, Juanna Muata, Alice Braga, Charlie Tahan gibi usta isimler de yer alıyor.

Ben Efsaneyim IMDb

Ben Efsaneyim IMDb yer alan filmlerden biridir. IMDb, filmler hakkında analiz vb. Işler yapan ve bu verilerin sonuçlarını listeleyen bir veri tabanıdır. Ben Efsaneyim’in ise IMDb üzerinde 670 bin kişinin oylamasıyla 10 üzerinden 7,2’lik bir oya sahiptir. Değerlendirme sonucuna bakılacak olursa Ben Efsaneyim filmi, beğenilen filmler arasında yer alıyor.

Ben Efsaneyim Konusu

Ben Efsaneyim konusu , zombi konulu filmler arasındadır. ABD’de yayılmaya başlayan bir zombi virüsünün başroldeki Robert Neville’nin ailesi dahil birçok kişiyi öldürmesini konu edinir. Dünyada hayatta kalan az insandan biri olan Robert, köpeği ile birlikte yaşam mücadelesi verir. Film bu yaşam mücadelesinin ardından gelen kurtuluş hikayesini konu edinir.

Bazı filmler üzerinden zaman geçse de izlenmeye doyum olmaz. Ben Efsaneyim de bu filmler arasında yer alıyor. Bu sebeple insanlar filmin devamını istemekte oldukça haklı. Bu tarz zombi filmleri beklentiyi çok karşılamadığı için sinemaseverler Ben Efsaneyim filmini tekrar tekrar izlemektedir. Filmin devamı hayranları tarafından merakla beklenmeye devam ediyor. 

Ben Efsane Kitabı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Richard Matheson tarafından kaleme alınan Ben Efsane isimli kitap sinemaya uyarlandığında daha çok ses getirmişti. Bilim kurgu türünü sevenlere hitap eden bu romanda aslında film ile paralel bir hikaye anlatılıyor. Ben Efsane kitap olarak film kadar rağbet görmese de filmin etkisiyle kitaba duyulan ilgi de artmış bulunuyor.

YouTube video

Ben, Efsane İthaki yayınları tarafından yapılan baskısı ile Türkçe diline de çevrilmiş bir yapıttır. Biz de filmin ikinci devam filminden yola çıkarak kitabı bir kez daha incelemek ve sizlere tanıtmak istedik. İşte, Im Legend biography kitap hakkında sizin de bilmek isteyecekleriniz.

Ben Efsane Kitabı

I Am Legend, 1954 yılında yayınlanmış bilim kurgu türünün en güzel örneklerinden biridir. Richard Matheson tarafından kaleme alınan bu romanda korku ögeleri de geniş yer kaplamaktadır. Öyle ki pek çok eleştirmene göre Matheson, korku ögesini bilim kurgu ile birlikte işleyen nadir yazarlardan biri olmuştur.

Türünün ilk örneklerinden biri kabul edilen bu romanda zombi ve vampir gibi fantastik karakterleri de görüyoruz. Bu da aslında zamanına göre romana oldukça farklı bir hava katmış oluyor. Ülkemizde “Gecenin Konukları” adıyla da çevrilen bu romanın en yeni baskısı da İthaki yayınları tarafından yapılıyor.

Ben Efsane İthaki baskısı en yeni baskı olması nedeniyle günümüzde diğerlerine oranla daha fazla rağbet görüyor. Türkçeye ilk olarak 1976 yılında çevrilen bu roman, filmin de etkisiyle birlikte fazlasıyla popüler bir hale gelmiştir. Fakat kitabın okurları film ile kitap arasındaki farklılıklardan rahatsız olduklarını yorumlarda sıklıkla dile getirmişlerdir.

Biz de film ve kitap arasındaki benzerlikler ve farklılıklar üzerine yoğunlaşarak sizlere küçük bir rehber hazırlamak istedik. Ben Efsaneyim filmi ile roman arasındaki temel farklardan bahsederek yazımıza devam edebiliriz.

Film ile Kitap Arasındaki Farklılıklar

Ben Efsaneyim 2 haberi herkesi memnun ederken filmi izleyen kişiler romanı okumak için de can atmaya başlıyor. Fakat romanın kapağını araladıktan bir süre sonra asıl temel farklı ile karşı karşıya geliyorsunuz. Filmde virüsün zombi türündeki yaratıklara yol açtığı anlatılırken kitapta bu yaratıklardan vampir olarak bahsediliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=tbgtdV71AeM

Vampirleri araştıran baş kahraman daha depresif bir ruh hali ile hareket ediyor. Kendini alkole veren Neville, bu sayede ailesinin yokluğuna da kendini alıştırmaya çalışıyor. Ben Efsaneyim kitap özeti içerisinde yine Neville’in verdiği müdahaleden bahsediliyor. Fakat romanın akisyon ögeleri filme oranla biraz daha az denilebilir.

Ben, Efsaneyim Kitabının Sinemaya Uyarlanmış Diğer Yapımları

Aslında Richard Matheson tarafından yazılan bu romanın 2007 yılından önce çekilmiş versiyonları da bulunuyor. Her ne kadar kitabın birden fazla uyarlanmış filmi de olsa 2007 yapımı Will Smith performansı en fazla akılda kalan filmlerden biri olarak tanımlanıyor. İşte, romandan birebir sinemaya aktarılan diğer örnekler:

1- The Last Man on Earth – 1964

The Last Man on Earth, 1964 yapımı Ben, Efsane romanının en yakım uyarlamalarından olan bir filmdir. ABD – İtalya ortak yapımı olan bu filmde Dr. Robert Morgan karakteri baş kahraman olarak tanıtılıyor. I Am Legend romanında geçtiği şekliyle bu filmde de vampirler yer alıyor. Neville de bilinen hikayede olduğu gibi vampir virüsüne karşı bağışıklık kazanmış bulunuyor.

YouTube video

The Last Man on Earth, Dr. Robert Morgan’ın vampirler ile olan bilimsel mücadelesine de sıklıkla değiniyor. Dönemine göre oldukça çarpıcı bir yapım olan bu filmde Vincent Price, Dr. Robert Morgan karakterine hayat veriyor.

2- The Omega Man – 1971

Türkçeye “Tek Adam” adıyla çevrilen bu filmde de yine I Am Legend romanından esintiler bulabilirsiniz. ABD yapımı olan bu çarpıcı filmde Dr. Robert Neville karakteri yer alıyor. Biyolojik bir savaşın sonuna yeraltında yaşayan canlılar, vampir olarak yeryüzüne geri dönmeye çalışıyor. Bu süreçte birlik olan yeraltı canlıları geceleri dünyaya geri dönerek terör estirmeye çalışıyorlar.

YouTube video

Dr. Robert Neville ise kendi üretimi olan bir aşı sayesinde yeraltının korkunç canlılarından bulaşan virüse karşı direnç kazanıyor. Fakat virüse dirençli olan Neville, bu acımasız canlılar tarafından sunulan daha büyük tehditler ile de karşı karşıya kalıyor. Bu mutasyon sonucunda ailesini de kaybeden Dr. Robert Neville, hayatta kalmanın farklı yollarını aramaya başlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!