featured

Call of Duty Warzone Perk Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Call of Duty Warzone Battle Royale oyununda, oyunu etkileyen en önemli etkenlerden birisi oyun içerisinde bulunan “perk” güçlendirmeleridir. Bu güçlendirmeler oyunu doğrudan etkiler ve size bazı avantajlar sağlar.

Avantajlı duruma geçebilmek için kendinize uygun olan perki seçmelisiniz. Uygun perkin hangisi olduğunu bilmeniz için de perklerin özelliklerini bilmeniz de fayda vardır. 

1 – Scavenger Perk Güçlendirmesi

Scavenger, gayet basit ve kullanışlı perk güçlendirmelerinden birisidir. Öldürdüğünüz rakiplerden mermi toplamanızı sağlar. Rakipler öldükten sonra bolca mermi harcamış olduğunuzda dolayı, bu harcadığınız mermileri geri almak savaş alanında size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Tabii oyun içerisinde bulunan ve parayla satın alınabilen “Munitions Box” sayesinde mermiler direkt dolduğundan, bu perk çok fazla oyuncu tarafından tercih edilmez.

2 – Cold-Blooded Perk Güçlendirmesi

Cold-Blooded, oyundaki en kullanışlı ve mantıklı perk güçlendirmelerinden birisidir. Call of Duty oyunları boyunca termal kameralı dürbünler çok fazla güçlü olduğundan oyun böyle bir özellik ile bunu en az indirgemeye çalışmış. Cold-Blooded sayesinde termal kameraların görüşlerinde kaçabilir ve termal sniper oyuncuları tarafından görünmez olabilirsiniz.

3 – Quick-Fix Perk Güçlendirmesi

https://www.youtube.com/watch?v=gKI162Ydv2Q

Call of Duty oyunlarının çoğunda olduğu gibi Warzone Battle Royale oyununda da yine canımız biraz bekledikten sonra otomatik kendini yeniliyor. Ama quick-fix sayesinde bir rakip öldürdükten sonra canımız normalin üstünde, hemen denecek bir süre zarfında yenileniyor. Yani bu perk yine diğerleri gibi oyun içerisindeki savaşın kaderini değiştirecek nitelikte.

4 – Hardline Perk Güçlendirmesi

Hardline, diğerlerine göre biraz daha ofansif bir perk olarak karşımıza çıkıyor. Bu güçlendirme sayesinde Killstreak, Field Upgrade ve ArmorPlate gibi öğeleri Buy Station’dan %25 indirimli alabiliyorsunuz. Oyun içerisinde dönen para büyük önem taşıdığından bu güçlendirme squad olarak girdiğiniz oyunlarda sizin hayatınızı kurtalabilecek türde.

5 – Overkill Perk Güçlendirmesi

Overkill, oyunda en çok kullanılan perk güçlendirmesi desek yanlış olmaz. Bu perk güçlendirmesi sayesinde, normalde taşımanıza müsaade edilmeyen ikinci bir ağır silahı alabiliyorsunuz. Yani oyun bu perk güçlendirmesi olmadan size bir Assault Rifle ve SniperRifle vermeyi reddediyor. Ama bunun sayesinde siz bir loadout ekranına aynı anda hem Assault Rifle hem de SniperRifle koyabiliyorsunuz. Bu yüzden bu güçlendirme oyundaki en büyük etkenlerden birisi diyebiliriz.

6 – High Alert Perk Güçlendirmesi

Bu güçlendirme oyun oynarken ekstra dikkatli olmayı sevenler için adeta bir altın değeri taşıyor. Bu güçlendirme sayesinde eğer bir düşman sizi görürse ekranınızda sarı bir bildirim oluyor ve düşmanın sizi gördüğüne dair uyarı alıyorsunuz. Yani bir nevi size görüldüğünüzü söyleyen küçük bir hile gibi bir güçlendirme. Çok fazla tercih edilmese de yine yararlı bir güçlendirme olarak listede yer alıyor.

7 – Ghost Perk Güçlendirmesi

Oyundaki en çok kullanılan ikinci perk güçlendirmesi diyebiliriz. Oyun içerisinde çok fazla UAV yani İnsansız Hava Aracı bulunduruyor. Ve bu hava araçlarından ve Heartbeat Sensor yani Kalp Atışı Sensörlerinden kaçmak gerçekten oyunun büyük bir parçası. İşte bu sırada devreye Ghost güçlendirmesi giriyor.

Bu güçlendirme sayesinde Kalp Atış Sensörleri ve UAV yani İnsansız Hava Uçakları sizi takip edemiyor ve düşmanlardan saklanabiliyorsunuz. Squad oyunlarında pek tercih edilmese de solo olarak oynanan oyunlarda büyük önem arz ediyor. Overkill ile aynı anda kullanılamadığı için oyun içerisinde hep fazladan bir Loadout almak zorunda kalabiliyorsunuz.

8 – Pointman Perk Güçlendirmesi

Call of Duty Warzone içerisinde para kazanmayı arttırmak için tamamlanabilen kontratlar barındırıyor. Ve bu kontratları tamamlamak size ciddi anlamda para sağlayıp öne geçirebiliyor. Bu kontratlardan fazla para sağlamak ve ekstradan bonus kazanmak istiyorsanız Pointman güçlendirmesi ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Normalden daha fazla aldığınız ödülle birlikte oyunda bir adım öne geçmenizi sağlıyor. Squad oyunlarında gerçekten büyük önem taşıyor.

9 – Tuneup Perk Güçlendirmesi

Gayet basit ve kullanışlı bir perk olan bu güçlendirme takım oyuncularına büyük bir fayda sağlıyor. Bu güçlendirme ile birlikte takım arkadaşınızı daha hızlı canlandırabiliyorsunuz. Oyunun son safhalarında büyük önem taşıyan bu perk, takım oyuncuları tarafından tercih ediliyor ve oyunun kaderini değiştiriyor.

10 – Tracker Perk Güçlendirmesi

YouTube video

Tracker, düşman kovalamayı seven oyunculara büyük bir yarar sağlıyor. Yakınınızda bulunan oyuncunun nereye gittiğini arkasında bıraktığı adım izlerinden takip edebiliyorsunuz. Yani bir düşmanı binaya kaçırdığınız için üzülmenize gerek yok, ayak izlerinden onu takip edip yerini kolayca tespit edebilirsiniz.

Perk Güçlendirmeleri Nasıl Kullanılır?

Perk güçlendirmelerini oyun içerisinde Loadout kısmında silah ve bombalarınızı seçerken ayarlayabilirsiniz. Mantıklı seçimler yapmak istiyorsanız oyun içerisinde ikinci bir loadout almanız gerektiğini unutmayın.

Dünya genelinde video oyunu sevenlerin, en çok beğendiği oyun tarzı dünya savaşı konulu oyunlardır. Call of duty bu konuda oyun sevenlere güzel bir seri sunmakta. Oyun serileri içinde black ops ve modern warfare en sevilenler arasındadır. Türkiye de birçok bilgisayar oyunu seven kişi bu oyunları birçok kez oynamıştır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!