featured

Çok Yememe Rağmen Kilo Alamıyorum, Ne Yapabilirim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermek genelde yaygın bir eğilimdir. Ancak kilo almak için de bazı kişiler yoğun çaba gösterebilir. Sağlıklı şekilde kilo almanın yolları var ve bu yazımızda “Kilo alamıyorum” konulu sonunuz için bazı önerilere yer vereceğiz.

Zayıflık Nedenleri Nedir?

Herkesin kendi boy ve kilo oranı bakımından olması gereken bir ortalaması vardır. Bu ortalamanın çok altındaki kişiler aşırı zayıf olarak nitelendirilebilir. Aşırı zayıflık nedenleri sıralanırsa:

Kilo alma durumunun bir takıntı haline gelmesi, düzgün beslenmemePsikolojik rahatsızlıkların neden olduğu iştah kapanması halleriYediğini çıkarma hastalığıAz enerji alıp ortalamadan daha yoğun egzersiz yapmakSindirim sistemi ve bağırsak yapısındaki anormalliklerBazı hormon rahatsızlıkları ve buna bağlı metabolizmanın daha hızlı çalışmasıKanser, tüberküloz gibi ciddi hastalıklar ve bazı ilaçların yan etkisiUzun süre boyunca açlık yaşayanlar

Sağlıklı Kilo Almak İçin Öneriler

Çok yemeye rağmen kilo alamıyorum gibi durumunuz varsa öncelikle kendinizi kilo almaya odaklayarak işe başlayabilirsiniz. Doğru bir bakış açısı oluşturmak için sağlıklı kilo almak ile sağlıksız kilo almak arasında fark olduğunu belirtmek gerekir. Yani kilo almaya çalışırken zararlı besinlerle vücudu yormanızın ve hastalıklara daveti çıkarmanızın anlamı yoktur.

Kısa bir araştırmanız ardından sağlıklı besinler, seçerek ve kalori defteri de tutarak, kontrolü ele almanız önerilir. Bunun dışında sağlıklı bir şekilde kilo almak için önerilerimize devam ediyoruz.

Kilo Almanın Yolları

Sabahları kahvaltı atlanmamalı ve mümkün olduğunca çeşit konarak yapılmalıdır. Yumurta, peynir, yeşillik, bir iki dilim sağlıklı undan ekmek tüketilebilir.Kaliteli beslenme için öğünlerin hiçbirini atlamamak gerekir.Karbonhidrat, protein ve sağlıklı yağlı bir besin aynı anda alınmalıdır.Atıştırmalık olarak fındık, ceviz, badem vs. hem sağlıklı hem de yüksek kalorili besinlerdir. Kurutulmuş meyvelerden de tüketebilirsiniz.Yemeklerden tam besini almanız için içecekle beraber tüketmemeye önem veriniz. Ayrıca başlangıçta hızlı doyuran çorba benzeri gıdaları sınırlamanız fayda eder.İştahsızlık nedeniyle kilo alamıyorsanız, bazı baharat ve soslardan faydalanabilirsiniz.Kuru besinlerin yanında salataya alternatif yüksek kalorili meyve kompostosu kilo almanıza fayda eder.

Kilo Almak İçin Egzersiz

Kilo aldıran egzersizler sanılanın aksine daha çok fayda sağlayabilir. Abartılı değil de hafif spor yapmak, sağlıklı şekilde yağ depolanmasını sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!