featured

Doğal Saç Bakım Tarifleri İle Saçlarınıza Hayat Verin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saçlar, herkesin en değerli aksesuarıdır. Saçlarınız bakımsız olduğu sürece nasıl şekil verirseniz verin hoş durmaz. İşte, saçlarınızı ipek gibi yapacak doğal saç bakım tarifleri!

İpek Gibi Saçlar İçin Doğal Saç Bakım Maske Tarifleri

Saçlar, kirli havadan, sıcak havadan, yüksek ısıdan, deniz suyundan, havuz klorundan, fazla boyamaktan ve hatta stresten sürekli olarak yıpranırlar. Saçlarımızın en değerli aksesuarımız olduğunu düşünürsek onlara iyi bakmak görevimiz. Peki siz de doğal saç bakım maske tarifleri ile bakımlı, pürüzsüz saçlara kavuşmak ister misiniz? Cevabınız evet ise buyurun tariflere!

1. Yıpranmış Saçlara Zeytinyağı-Yumurta Maskesi

Saç bakım maske tarifleri  arasında ilk sıraya yerleşen bu maske her saç tipine iyi geliyor. Zeytinyağı ve yumurta tek başlarına da saçlara oldukça iyi gelir fakat bu ikili birleşince saçlarda adeta mucize etkisi yaratıyor. Bu tarif saçlarınızı neme doyururken aynı zamanda yoğun bir şekilde bakım yapıyor. Yapmanız gereken şey oldukça basit; 1 yumurta sarısı ile yarım çay bardağı gerçek zeytinyağını iyice karıştırarak saç dipleri ve uçlarına uygulamak. Maskeyi saçınıza uyguladıktan sonra iyice nüfus etmesi için 30 dakika kadar bekleterek soğuğa yakın ılık su ile saçlarınızı yıkayın.

2. Çilek, Bal ve Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

Şimdi sizlere öyle bir tarifimiz ki var ki ilk yaptığınız andan itibaren etkisini göstermekle kalmayacak, saçlarınızda ki kırık görünümünü anında yok edecek! Bu harika saç bakım maskesi tarifleri arasında yer alan harika maske için ihtiyacınız olan şey; 4 adet çilek 1 YK bal ve bir TK. Hindistan cevizi yağı! Tüm malzemeleri pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Daha sonrasında saçlarınıza uygulayın. Bu maskeyi dilediğiniz kadar saçınızda bekletebilirsiniz. Maskeyi ılık su ile saçlarınızdan iyice arındırın.

3. Mat Saçlara Elma Sirkesi

Saçlarınız ne kullanırsanız kullanın parlamıyor mu? Her derde deva elma sirkesi ile saçlarınızın matlığına son verebilirsiniz. Doğal saç bakım maske tarifleri içinde kendini gösteren sirke, doğru kullanıldığı zaman cilt bakımında dahi kullanılabilir. Yarım bardak elma sirkesi ile yarım bardak suyu karıştırıp son durulama suyu olarak kullanın. İşte, bu kadar basit!

4. Koparak Dökülen Saçlara Mayonez Maskesi

sağlayarak bakımlı görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tek şey de mayonez. Hazır mayonez kullanabileceğiniz gibi kendiniz de en kolayından mayonez yapabilirsiniz. Elbette ki doğal olan mayonezi kullanmak çok daha iyi olacaktır. Yeterli miktarda mayonezi saç diplerinize ve boylarına sürüp, bir bone veya havlu ile saçlarınızı sarıp en az 1 saat bekletin ve ılık su ile yıkayın. Sonra da yumuşacık ve parlak saçlarınızın tadını çıkartın! Saç bakım maskesi tarifleri arasında pratikliği ile ünlü olan bu maske size çok iyi gelecek.

5. Güçlü Saçlar İçin Sarımsak Maskesi

Bu maskeyi yapmadan önce bir hazırlık aşaması gerekli ancak, sarımsaklı maskeyi saçlarınıza uyguladığınızda alacağınız sonuçları görünce iyi ki yapmışım diyeceksiniz. Sarımsağın kıl köklerine ne kadar iyi geldiğini artık herkes biliyor. Saçlara da oldukça iyi gelen sarımsak dökülmeleri durduruyor, saçların uzamasını hızlandırıyor, yeni saçlar çıkartıyor  ve saçlarınızı oldukça güçlü hale getiriyor. Bunun için bir baş sarımsağa ve yarım kavanoz zeytinyağına ihtiyacınız var.

Sarımsakları ayıklayın, boylamasına ikiye kesin. Kavanoza atın ve üstünü geçecek kadar gerçek zeytinyağı ekleyin. 1 ay kadar karanlık bir yerde bu karışımı bekletin. Karışımın bekleme süresi bittikten sonra saçlarınıza uygulayın 1 saat kadar bekletin ve yıkayın! Saç bakım tarifleri arasında sarımsağa oldukça rastlarsınız. Fakat bu maskeyi dışarı çıkmayacağınız günlerde yapmayı unutmayın.  

Saç bakım maskeleri arasında en etkili olanları sizler için derledik. Özellikle içerisinde yağ olan bakım maskeleri kuru saçlar için ve yıpranmış saçlar için oldukça idealdir. Saç maskesi yaptıktan sonra masaj yaparak uygulamaya özen gösterin. Evde saç bakımı yapmak için en ideal tarif bunlardır.

Doğal saç Bakımı, zeytinyağı yumurta maskesi oldukça popüler olup kullananlar tarafından oldukça beğeni kazanmıştır. Kuru ve YIPRANMIŞ saçlar için Evde bakım yapmak istiyor iseniz, tariflerimizi kullanabilirsiniz. YIPRANMIŞ saçlar için maske arayışınız varsa, listede belirttiğimiz her tarif sizin için uygundur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!