featured

Dünyanın En Kaliteli Matematik Eğitimini Veren Matematik Köyü Öğrenci Arıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar Aziz Nesin’in oğlu Matematik Profesörü Ali Nesin tarafından yönetilen ve kendi deyimleriyle bedavadan biraz pahalıya eğitim veren Matematik Köyü öğrenci arıyor. Bu faydalı projenin öğrenciler tarafından karşılık bulmaması Ali Nesin’i üzmüş durumda.

Öğrencilere faydalı olabilmek adına, kar gütmeyen bir proje olarak ortaya çıkan Matematik Köyü projesi öğrenci bulamıyor. Online eğitimlere sadece 14 kişinin katılım göstermesi projenin sahiplerini üzmüş durumda.

Matematik Köyü Twitter hesabından, Ali Nesin tarafından atıldığı düşünülen tweette, öğrencilerin ilgi göstermemesinden bahsedildi. Atılan tweette;

“Dünyanın en kaliteli lise düzeyinde derslerini neredeyse bedavaya online sunuyoruz ve gelen toplam başvuru sayısı 14! Yoksa boşa mı kürek çekiyoruz? Buna inanmak istemiyorum. Öğrenciler sanırım neyle karşı karşıya olduklarını bilmiyorlar. Çok üzücü.”

İfadeleri kullanıldı.

Bedavadan Biraz Pahalı Dünyanın En Kaliteli Matematik Kursu  

Türk Edebiyatı’na büyük katkıları olmuş Aziz Nesin’in oğlu Prof. Ali Nesin, yıllar önce öğrencilere eğitim vermeye başlamıştı. 1995’li yıllarda eğitimi düşük olan üniversite öğrencilerine evinde eğitim vermekle bu serüvene başlamıştı. Daha sonra ise Nesin Vakfın’da öğrencilerle ilgilenerek, onlara ders vermeye devam etti.

Bu eğitimlerden büyük haz duyan Ali Nesin, her yaz çeşitli bölgelerde yaz okulları açmaya başladı. Büyük ilgi gören yaz okulları sonrasında istek üzerine ilkokul ve lise düzeyinde de eğitimler verilmeye başlandı. Bu girişimler sonunda ise Nesin Vakfı’na bağlı olarak 2007 yılında Matematik Köyü projesi oluşturuldu.

Tamamen eğitim gönüllülerinin yardımı ile kurulan ve ayakta duran proje uzun yıllardır eğitim veriyor. Fakat açılan online eğitime sadece 14 kişi ilgi gösterdi. Bu durum sonrası, twetter hesabı üzerinden üzüntülerini belirten bir tweet paylaşıldı.

Böyle bir dönemde üst düzey matematik eğitiminin verildiği bu projeye katılım sağlamak tüm öğrencilere fayda sağlayacaktır. Özellikle özel ders alma imkanı olmayan kişilerin çok cüzi miktarla kaliteli bir eğitim alabilmesi mümkündür.

YouTube video

Neredeyse bedavaya sunulan bu hizmetten faydalanmak için “Nesin Matematik Köyü Yazokulları Online Eğitimleri” bölümden formu doldurabilirsiniz. Formu doldurduktan sonra dünyanın en kaliteli matematik eğitimlerini neredeyse bedavaya almaya başlayabilirsiniz. Başvuru için Buraya tıklayın.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!