featured

Edward Mordrake İkizini Yanında Taşıyan İki Yüzlü Adam Efsanesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edward Mordrake , 1900’lü yıllarda İngiltere’ de yaşadığı söylenen kimilerine göre bir efsane kimilerine göre ise kafasının arkasındaki bir yüzle yaşayan bir adamdır. Edward gizemini günümüzde bile saklamaktadır.

Çoğu kaynakta isminin geçiyor olması bu efsanenin gerçekliğini doğrular niteliktedir. Bu efsane ile ilgili ilk bilgiler 1896 yılında yayınlanan Anomalies and Curiosities of Medicine yani Tıp Anomalileri ve Merakları kitabında geçmektedir. Bu kitapta çıkması ve ardından anlatılan efsanelere inan büyük bir kitle mevcuttur.

Edward Mordrake Hakkında Bilinenler

Kesin ve net bir bilgi olmasa da çok büyük bir kitle bu efsaneye inanıyor. Bunun sebebi ise ilk başlarda Edward Mordrake hakkında soylu mu yoksa sırdan bir İngiliz vatandaşı olduğu hakkında kesin bir bilgi bulunmamasıydı. Ama daha sonra İngiliz basınında yapılan duyuru ve açıklamalar ile Edward’ın soylu olduğu açıklanmıştır. Kraliyet ailesinden olduğuna dair haberler yüzünden çoğu kişi tarafından bilgilerin saklandığı düşünülmektedir.

Bu olayın sebebi ise kardeşler arası evlilikten dolayı olduğu düşünülmektedir. Bunun sebebi ise o yüzyıllarda özellikle yargıçlar gücün başkalarına geçmemesi için kardeşleriyle evlendiği bilinmektedir. Bunun sonucunda ise doğan çocuklarda genetik bozukluklar olabiliyordu. Edward Mordrake neden oldu ya da nasıl böyle doğdu sorularına da cevap olarak onun da böyle bir evlilik sonucu doğma ihtimali ile cevap vermeye başladı insanlar.

Edward Mordrake Başının Arkasındaki İkizi

Edward’ın başının arkasındaki ikizi merak ediliyordu. Edward’ın başının hemen arkasında ensesine yakın bir kısımda kendi yüzünün minyatürü bulunuyordu. Görünüş olarak kendi yüzünün birebir aynısı olsa da boyut olarak kendi yüzünün yarısı kadardı. Bunun yanı sıra Edward’ın kafasının arkasındaki yüz yemek yemiyor nefes almıyor ve konuşmuyordu. Yani görünüşte hiçbir canlılık göstermiyordu. Ama ilginç ve korkunç olan noktası ise bu yüz duygularını ifade edebiliyor olmasıydı.

Edward Mordrake güldüğü zaman bu yüz ağlıyor, ağladığı zaman ise kafasının arkasındaki bu yüz gülüyordu. Edward’ın psikolojisini bozan ise bu yüzün sırlarıydı. Edward’ın mutluluğuna üzülen ve üzüntüsünden mutlu olan bir insanla aynı bedeni paylaşmak gibiydi bu durum. Ayrıca Edward bu yüzün geceleri yılan gibi tısladığını ve kendine korkunç şeyler anlattığını söylemekteydi. Bu durumlar Edward için zaman geçtikçe çekilmez olmaya başladı.

Edward’ın Acılı Hayatı

Edward, ilk başlarda kafasının arkasındaki bu yüz ile ilgili bir sıkıntı çekmiyordu. Hatta küçük yaşlarında arkadaşlarının ondan neden korktuğunu buna kafasının arkasındaki yüzün sebep olacağını bile tahmin etmiyordu. Hatta bahsedilenlere göre Edward son derece yakışıklı birisiydi. Fakat zaman geçtikçe Edward bu yüz ile sıkıntılar yaşamaya başladı.

Edward yaşadığı sıkıntılar sonucunda doktorlardan yardım istemeye başladı. Fakat gerek dönemin imkânları gerekse bu korkunç görüntü doktorları böyle bir ameliyat yapmaktan alıkoyuyordu. Öyle ki doktorlar Edward’ın teklif ettiği yüksek meblağ paraları bile umursamadan reddediyorlardı. Hatta bazı doktorlar Edward’ın lanetlendiğini eğer ona yardım etmeye çalışırsalar onların da lanetleneceğini düşünüyordu.

Gittiği tüm doktorlardan olumsuz yanıt alan Edward o kadar bunalmıştı ki kafasının arkasındaki yüzü birçok kez öldürmeye kalkışmıştı. Ama Edward Mordrake her denemesinde başarısız oluyordu. Edward artık insanlardan uzakta tenha bir yerde yaşamaya başlamıştı. Ailesini bile görmeye gitmiyordu Edward. 23 yaşına geldiğinde ise artık bu durum Edward için dayanılmaz olmuştu, Edward en sonunda intihar ederek kendini kafasının arkasındaki bu canavardan kurtarmıştı.

Edward’ın Hikayesinden İlham Alanlar

YouTube video

Edward’ın hikayesi gerçek mi efsane mi bilinmez ama birçok kişiye ilham verdiği bir gerçek.  Tom Waits isimli şarkıcı bu hikâyeden o kadar etkilenmişti ki 2002 yılında çıkardığı “Alice” albümünde Edward Mordrake için Poor Edward adlı bir şarkı yayınlamıştı. Poor Edward Türkçe sözleri olarak internet üzerinden aratırsanız Tom Waits isimli şarkıcının Edward’a ne kadar üzüldüğünü çok rahat anlarsınız.

Ayrıca bir dönem efsane kitap ve film serisi olan Harry Potter yazarı J.K. Rowling’ de kendisinden ilham almıştır. Serinin ilk kitabı olan Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabında serinin kötü adamı olan Voldemort, Profesör Quirrell isimli bir öğretmenin kafasının arkasında saklanıyordu. Yazar bu durumu tasarlarken Edward’dan esinlenmiştir.

YouTube video

Ayrıca Edward Mordrake AHS yani American Horror Story dizisinde de kendine yer bulmuştur. 2014 yılında yayınlanan 4. sezon 3. bölümde kendisinden bahsedilmiştir. Bunların yanı sıra internette göreceğiniz resimlerin hiçbiri Edward’a ait değildir. Ewart Schindler gibi sanatçılar bu hikâyeden esinlenerek ortaya çıkarttıkları eserlerdir.

Edward Mordrake Gerçek mi Efsane mi ?

Edward’ın hikayesi gerçek mi değil mi günümüzde bile sırrını korumaktadır. İnanmak isteyen bir kişi için çok açık deliller varken buna inanmak istemeyen bir kişi içinde o kadar delil var bu hikayede. Ama her iki kesim için de aslında anlatılmak istenen olay çok basit. Edward ilk başlarda kafasının arkasındaki yüzle sıkıntı yaşamıyor aksine mutluydu. Ama insanların ona olan bakışı, onun farklı olduğunu ve lanetli olduğunu söylemeleri Edward için çekilmez bir hal almıştı. Edward diğer insanlardan farklı olduğu için dışlanıp genç yaşta intihar etti.

Farklı olmak kimi zaman insanlar için bir avantaj ya da yükseliş olsa da Edward Mordrake için bu öyle olmadı. Psikolojisi yalnızlığa ve dışlanmaya yetmedi. Unutmayın ki farklılıklarımız bizi biz yapan parçalarımızdır. Kim ne derse desin onlarla yaşamaya alışmalıyız. Belki de içten içe herkesin ikiyüzlü olduğu bir yerde Edward’ın sadece fiziksel olarak ikiyüzlü olması insanları rahatsız etmişti. İnsanların ona bakınca kendileri görmesi yüzünden suçsuz olarak dışlanmıştı Edward.

Ana Sayfa üzerinde bulunan iki yüzlü Edward Mordake ve ikinci yüze sahip olan adam efsanesi ne benzeyen ilgi çekici çok sayıda hikaye için Yaşam kategorimizde bulabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!