featured

Elmalı Turta Kurabiye: En Güzel Elmalı Kurabiye Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elmalı turta kurabiye olarak vereceğimiz bu tarif, ağızda dağılan elmalı kurabiye kıvamında ve aynı zamanda içerisine cevizde kattığımız için enfes bir elmalı cevizli turta tarifi olacak. Elmalı turta kurabiye tarifi malzemelerini kullanarak aynı zamanda en güzel elmalı kurabiye tarifi sahibi de olacaksınız. Turtaların en muhteşemi ve en lezzetlisi çoğunlukla elma ile yapılandır. Elmalı turta bu sebeple en sık yaptığımız turtadır.

Tereyağı ile yaparak konuklarınıza ikram ettiğinizde ise misafirleniz tereyağının da tadını damaklarda hissedecektir. Lezzetli ve ağızda dağılan elmalı turta yapabilmek için vereceğimiz turtanın malzemelerinin tam ölçülerde kullanılması gerekir.

Turta servis edilirken arzuya göre pudra şekerli veya pudra şekersiz tercih edilebileceği gibi ayrıca üzerine kırılmış ceviz dökülerek de ikram edilebilir.

Elmalı Turta Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 yumurta,185 gram tereyağı,1 su bardağı toz şeker,Yarım paket kabartma tozu,1 paket vanilya,3 su bardağı un,Pudra şekeri,4 adet elma,1 tatlı kaşığı tarçın,1 su bardağı kırılmış ceviz.

Hazırlanışı

https://www.youtube.com/watch?v=UdesDLTY9MoElmalı turta kurabiye tarifi ile yapacağımız hamura başlamadan önce 1 bardak olarak verdiğimiz şekerden 2 kaşık alıp bir küçük tencereye konur. Elmalar yıkadıktan sonra kabukları soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve elmalar tencereye rendelenir. Tenceredeki elmanın üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edilerek kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirilir.Elmalı turtanın hamurunu hazırlamak için, bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığında 185 gram tereyağı, 1 su şekerden kalan şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 yumurta, 3 su bardağı un konur ve hepsi yoğurulur.Hamur güzel bir şekilde yoğurulduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür. Üçe ayırılan hamurun iki parçası birleştirilerek 28 santimlik kelepçeli pişirme kalıbı ölçüsünde açılır.Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kâğıdı serilir. Üzerine açılan hamur yayılır ve biraz bastırılarak kalıbın kenarları da tart hamuruyla kaplanır.İçerisine önceden pişirdiğimiz elmalı karışım dökülerek hamurun her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Elmalı iç malzemesinin üzerine kırılmış cevizler dökülür. Kalan hamur büyüklü küçüklü parçalar halinde kopartılarak elmaların üstüne konur ve bu işlem hamur bitene kadar yapılır.180 derece fırında elmalı turtanın üstü pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkan elmalı cevizli turta soğuyunca kalıbından çıkarılarak servis tabağına alınır.Bir çay süzgeci yardımıyla tartın her yerini pudra şekeri kaplanır. Dilimledikten sonra pasta tabaklarına koyularak ikram edilir. Afiyet olsun.

Cevizli elmalı turta hamurunun içerisinde yoğurt bulunmadığı için kurabiye kıvamında olacaktır. Aynı elmalı turta hamuru ile ve aynı iç malzemelerle elmalı kurabiye de elde edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!