featured

Ev Yapımı Mantarlı Pizza Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mantar hepimiz için oldukça besleyici D vitamini kaynağı , protein değeri yüksek bir besindir. Hele de ev yapımı sağlıklı bir pizza çocuklarınız, aileniz ve arkadaşlarınız için güzel bir tercihtir.

Evde kolay pizza yaparken malzemelerini önceden hazır etmeniz pratiklik sağlayacaktır.

Pizza hamuru için :

1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru mayaAlabildiği kadar elenmiş un1 çay kaşığı tuz

Pizza sosu için:

3 yemek kaşığı salça2 domates rendesi1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı şeker Maya köpük köpük olmaya başlayınca unu ekliyoruz. Unun elenmiş olması ve bu aşamada karışıma azar azar eklenmiş olması pizzanın hamurunun tutması için önemli bir püf noktasıdır. Hamuru yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurabilirsiniz.

2. Daha sonra hamurun üzerini strech film ile kapatıp , mayalanmaya bırakabilirsiniz.

3. Sos için , tüm sos malzemelerini karıştırıp sosu hazırlayabilirsiniz.

4. Pizzanın üzeri için gerekli olan malzemeleri mantarları ve biberleri yıkayıp , isteğe göre eklemek isterseniz sucuğu da dilimleyebilirsiniz

5. Daha sonra tezgaha biraz un serpip, mayalanan hamuru tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz , isterseniz tepsinin üzerinde pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz.Pişirme kağıdında pizzanın altı biraz daha nemli kalmaktadır.

6. Pizza sosunu pizzanın üzerinde eşit miktarda sürebilirsiniz. Üzerine hazırladığımız diğer tüm malzemeleri de diziyoruz ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz.

7. Pişmeden 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyebilirsiniz. Miss gibi pizza hazır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!