featured

Gelmiş Geçmiş En İyi Müzik Uygulamaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ruhumuzu dinlendiren, bizlere çalışma ve yaşama enerjisi veren müzik artık istediğimiz her yerde yanımızda. İşte sizler için bir araya getirdiğimiz gelmiş geçmiş en iyi müzik uygulamaları!

Müzik uygulamaları sayesinde dilediğiniz müziğe ulaşmanız çok hızlı ve kolay bir hale geliyor. Müziğin hayatımızdaki yeri tartışılmaz. Ruhun gıdası olarak görülen müzikler hayatın her anına eşlik etmektedir. Mutluluğumuz, hüznümüz, heyecanımız, isyanımız, öfkemiz, sevdamız, tüm duygularımız müzik ile insanlara aktarılıyor. Hatta çoğu zaman o günkü ruh halimizi anlatan müzikleri mobil uygulama bulunduran akıllı telefonlarımızdaki sosyal medya üzerinden 2 bin milyondan fazla kişinin yer aldığı bir platformda paylaşırız.

Bizler için bu kadar önemi olan müziklerin sürekli olarak yanımızda olmasını isteriz. Çok önceden dinlediğimiz bir şarkıyı hemen bulup tekrar ve tekrar dinlemek isteriz. Hatta sevdiğimiz albümdeki müzik indirme özelliğini kullanmak ve o müziklere internetsiz olduğumuz zamanlarda da ulaşabilmek isteriz. Teknolojinin gelişmesi sayesinde bu isteğimizi kısa sürede yerine getirebiliyoruz.

Eskiden sevdiğimiz bir müziği tekrar dinlemek için radyo başında nöbet tutardık. Radyoyu arar isteklerde bulunurduk. Yani bir müziğe ulaşmak için büyük çabalar sarf ederdik. Teknoloji sayesinde sevdiğimiz müziğe radyoda denk gelmek için beklemiyoruz. Birbirinden etkili müzik uygulamaları ile yer ve zaman fark etmeksizin istediğimiz müziğe anında erişim sağlayabiliyoruz.

Birbirinden farklı özellik ve faydalarda uygulamalar mevcut. Biz de sizler için bu faydalı uygulamaları bir araya getirdik. Arasından hangisini kullanmak isterseniz kararınızı verin ve seçin. Ardından müziğin büyülü kollarına kendinizi bırakın.

1- Shazam

YouTube video

Hepimiz bir yerlerde bir müzik duyarız ve aklımızın bir köşesinde o müzik yer edinir. Sonra o müziği bulmak ve dinlemek isteriz ama sadece tınısı aklımızdadır sözler uçup gitmiştir. İşte böyle anlarda geniş veri ağı ile Shazam yardımımıza koşuyor.

Shazam, müzik uygulamaları arasında en çok bilinen ve kullanılan uygulama diyebiliriz. Sözlerini ve ismini bilmediğiniz müzikleri uygulamaya mırıldandığınızda saniyeler içinde müzik arşivinden tarıyor. Geniş veri tabanında o müziği bularak sizlerin karşısına çıkarıyor. Basit ara yüzü sayesinde kullanımı da oldukça basittir. Google play store ve app store mağazalarından ücretsiz şekilde indirebilirsiniz. Hatta dinlediğiniz şarkıları ve takip ettiğiniz sanatçıları yorum yaparak destekleyebilirsiniz.

2- Music Map

YouTube video

Müzikler farklı tarzlarda farklı ruhlara hitap ederler. Her insanın kendini bulduğu müzik türü farklıdır. Sevdiğiniz müzik türünde ki bir sanatçının şarklarını arattığınız da aynı türde müzik yapan farklı sanatçıları da keşfetmek ister misiniz? O zaman aradığınız müzik uygulaması Music Map’tir.

Kendi müzik zevkinizden kopmadan, aynı müzik tarzında sanatçıları keşfetmek için https://www.music-map.com/ adresini ziyaret ediniz.

3- Every Noise At Once : Müzik Uygulamaları

YouTube video

Bir müzisyen veya grup keşfederiz. Müzik tarzlarını belki ilk defa duymuşuzdur. Bu müzik türü bizi cezp eder ve türünü öğrenmek isteriz. Aynı tarzda müzik yapan kişileri keşfetmek isteriz. İşte bu isteklere cevap verecek bir uygulama ile tanışacaksınız.

Kullanımı fazla yaygın olmayan ve bilinmeyen bir uygulama Every Noise At Once. Bu uygulama sayesinde müzisyenlerin ve müzik gruplarının hangi tarzda müzik yaptıklarını bulabilirsiniz. Hemen bu uygulamayı denemek için http://everynoise.com/ adresine gidebilirsiniz.

4- Musixmatch : Müzik Uygulamaları

YouTube video

Müzik dinlemekten daha güzel bir şey varsa o da müziğin ritmine kendinizi kaptırıp, sözlerine eşlik etmektir. Fakat bazen müzik sözlerini tam olarak hatırlamak mümkün olmuyor. Bilmediğimiz yerleri geçiştiriyoruz. İşte bu soruna çözüm niteliğinde olan Musixmatch ile tanışın.

Bu uygulama ile açtığını müziğin sözleri veri tabanında aranıyor ve sözler akan yazı şeklinde önünüze çıkıyor. Bu sayede sevdiğiniz parçalara daha emin eşlik ederek müziğin zevkini yaşıyorsunuz. Yabancı dilde ki müziklerin çevirisini de görmenize imkan sağlanıyor. Fakat her dilin veya her müziğin çevirisi olmayabiliyor. Müzik uygulamaları arasında şarkı sözlerini en güzel gösteren uygulama olarak biliniyor.

Uygulamayı indirmek ve denemek için https://about.musixmatch.com/apps adresini inceleyebilirsiniz.

5- MusicID

Şarkıların ve sanatçılarının hikayelerini merak ediyor musunuz? Hangi hikaye sonrası şarkı çıkmış, kim yazmış, kim bestelemiş, şarkıcı kimdir? İşte tüm bu sorulara cevap veren bir uygulama MusicID. Hem dinlemek istediğiniz müziği bu uygulama ile bulabilir hem de şarkı ve şarkıcı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Telefonunuza indirip hemen kullanmak için https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gravitymobile.recognize&hl=tr tıklayın.

6- Soly

Soly, Musixmatch tarzında bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Sözlerine eşlik etmek istediğiniz müziklere uygulama üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Musicmatch kadar kaliteli olmasa da işinize yarayacaktır. Uygulamayı edinmek için https://play.google.com/store/apps/details?id=gerrix.lyricsfinder&hl=tr tıklayın.

7- Genius : Müzik Uygulamaları

Müzik Uygulamaları

Müzik uygulamaları listemizin sonunda Genius uygulaması yer alıyor. Bu uygulama sayesinde aradığınız şarkılara kolayca ulaşabilir, şarkı sözlerini anlık olarak görebilirsiniz. Şarkı sözlerini gösterme konusunda Musixmatch en iyi durumda görünüyor. Genius onun kadar bu konuda başarılı değil. Fakat bu uygulamanın bir artısı var. Dinlediğiniz şarkının eğer bir klibi var ise Genius üzerinden anlık olarak videoyu da oynatabilirsiniz.

Uygulamayı cep telefonunuza indirmek için https://play.google.com/store/apps/details?id=com.genius.android&hl=tr tıklayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!