featured

Instagram Nasıl Kapatılır? İnstagram Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram nasıl kapatılır sorusu merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Bazen sosyal medyada çok fazla zaman harcadığımızı düşünürüz. Bazen canımızı sıkan bir gelişmeye rastlamışızdır ve uygulamayı artık kullanmak istemiyoruzdur. Bazen de kazanmamız gereken bir sınav vardır ve onun için kaybedecek vaktimiz yoktur. Çeşitli nedenlerle sosyal medya hesaplarını kapatmak isteyebiliriz.

Pek çok platformda sıklıkla Instagram hesabımı nasıl kapatabilirim sorusunun cevabı tartışılmaktadır. Instagram’da yer alan hesabın kolay bir şekilde kapatılması mümkündür. Uygulamanın içinden hesabın kapatılmasına imkan bulunmamaktadır. İnternet tarayıcısı aracılığı ile hesabın kapatılması gerekmektedir. Kısa süren bir işlem sonucunda Instagram hesabından kalıcı olarak kurtulmak mümkündür.

Instagram Nasıl Kapatılır? 

Akıllı telefonlarda yer alan çoğu uygulamanın uygulama içinden hesap kapatma bölümü bulunmaktadır. Instagram’da böyle bir bölüm bulunmadığı için tarayıcı üzerinden silme linkinin tıklanması gerekmektedir. Bunun için tarayıcıya instagram hesap silme linki yazılmalıdır. Instagram silme linkine dokunun veya tıklayın. Link için buraya tıklayın.

Linke tıkladıktan sonra görüntülenen sayfadan Instagram hesabına giriş yapılması istenmektedir. Açılan sayfada hesabın silinmek istenme gerekçesi sorulmaktadır. Herhangi bir cevap verdiğinizde Instagram’dan tavsiye niteliğinde birkaç bilgilendirme karşınıza çıkmaktadır. Bu tavsiyelere rağmen hesabınızı silmeye devam etmek istiyorsanız şifrenizi yeni sayfaya girmeniz gerekmektedir.

Şifre bilgisi de girildikten hemen sonra hesabın tamamen silinmesine onay verilmelidir. Bu işlemden sonra instagram hesap kapatma işlemi tamamlanmış olmaktadır. Instagram nasıl kapatılır konusu bu şekilde açıklanmaktadır.

Telefondan Instagram Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

YouTube video

Instagram hesabı nasıl silinir telefondan sorusuna uygulamanın silinmesi yönünden bir açıklamak getirmek mümkündür.Çünkü telefondan Instagram hesap silme gibi bir işlem bulunmamaktadır. Hesap silme işlemi yalnızca  Instagram silme linki tıklanarak gerçekleştirilmektedir. Instagram uygulamasının silinmesi IOS işletim sistemi baz alınarak cevap verilecektir.

Telefon ekranında yer alan Instagram simgesine hafif bir şekilde basılı tutulmalıdır. Bu şekilde basılı tutulduğunda kısa süre sonra uygulamaların üzerinde çarpı işareti belirecektir. Instagram hesabının üzerinde belirlenen çarpı işareti tıklanarak uygulamanın silinmesine onay verilmelidir. Bu işlemden sonra Instagram uygulaması telefondan kalıcı olarak silinecektir. Akıllı telefonlar üzerinden yalnızca uygulama silinebilmektedir.

Instagram Hesap Dondurma Nedir?

YouTube video

Hesabın geçici olarak dondurulması mümkündür. Geçici olarak kapatılan hesap istendiği anda geri açılabilmektedir. Hesap dondurma işlemi ile mevcut fotoğraflar silinmemektedir. Sadece hesap görünmez bir hale gelir. Hesabı takip edenler hesabı göremezler. Hesap dondurma işlemlerini de tarayıcıdan kolaylıkla gerçekleştirmek mümkündür.

Başkasının Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Başkasının instagram hesabı nasıl kapatılır sorusuna somut bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü hesap silme işlemleri için hesaba ait giriş bilgileri bilinmelidir. Başka birine ait bir hesabın şifresi biliniyorsa link üzerinden silme işlemini gerçekleştirmek mümkündür.

Aksi durumda böyle işlem yapılamamaktadır. Hesap silme işlemleri için Instagram giriş gerçekleştirmek gerekmektedir. Instagram nasıl kapatılır sorusunun tek cevabı hesabın link üzerinden kapatılabileceği şeklinde verilebilir.

İnstagram hesabınızı kalıcı olarak silme ve geçici olarak silme gibi seçeneklere sahipsiniz. Bunu için hesabımı geçici olarak veya hesabımı kalıcı olarak silmek istiyorum seçeneklerinden birine karar vermelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!