featured

Karın Germe Ameliyatı Nedir? Karın Germe Ameliyatı İzi Kalır Mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerin en çok tercih edilen estetik uygulamalarının başında göz kapağı estetiği, burun estetiği, yüz germe, doğum sonrası kilo verme, genital bölge estetiği, botoks, meme estetiği, tam karın germe ve mini karın germe ameliyatı gelmektedir. Çok daha fit ve çekici görünmek isteyen kişilerin tercih ettiği karın germe ameliyatının çokça tercih edildiği günümüzde karın germe için germe ameliyatı sonrasında yaşanabilecek sıkıntılardan dolayı tereddütler yaşanmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Pek çok sebepten dolayı karın kısmında aşırı yağ fazlalığı ve çeşitli sarkma problemleri meydana gelebiliyor. Genellikle bu problem, aşırı kilolu bireylerin zayıfladıktan sonra sarkmaya dönüşmesi ve bu şekilde deri fazlalığının oluşmasından kaynaklı olmaktadır.

Bu olayı yaşayan bireyler vücutlarında oluşan sorunlara bağlı olarak karın germe operasyonu başvurmaktadır. Sadece aşırı kilolu olanların problemi değil, aynı zamanda gebelikten sonra oluşan sarkma sorunu da en çok görülen durumlardır. Çünkü gebelik sürecinde gevşeme gören etler sarkma yaşamaktadır.

Böylece estetik cerrahi uygulamaları kullanılarak karın gerdirme işlemiyle oluşan sorunlar düzeltilebilmektedir. Bu şekilde fizik konusunda sorunları olan bireyler daha estetik ve düzgün vücut orantısını yakalayabilmektedir. Peki, karın germe ameliyatları nasıl gerçekleşmektedir? Ameliyattan sonra iyileşme süreci nasıl olmaktadır?

Karın Germe Uygulaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu uygulama türü estetik cerrahi operasyonu olarak yapılmaktadır. Gerçekleştirilen yöntem karın estetiği bakımından en iyi operasyon olarak bilinmektedir. Genel olarak gebe kadınlarda oluşan deri ve kas güçsüzlüğü ile çeşitli sarkmalar oluşmaktadır.

Böylece belli başlı deformeler oluşarak vücutta rahatsız edici görüntü ve farklı etki oluşturabiliyor. Ayrıca obez hastası olan kişilerde de bu olayı sıkça görülmektedir. Karın dokuları ön tarafa doğru çıkarak oldukça büyük sarkmalar oluşur.

Buna ek olarak çatlaklar meydana gelir ve bağ dokuları gevşeme yaşadığından geri dönülmez sarkma problemleriyle karşılaşılır. Diyet ile beraber spor yapan birey zayıfladığı vakit sarkma yaşayabilir. Bu tür sarkmalar normal yollar ile yok edilemeyeceğinden dolayı karın germe ameliyatı gerçekleştirilir.

Karın Germe Ameliyatı Süresi

Ameliyat süresi kişilere göre farklılık gösterebiliyor. Problemin derecesine göre yapılan ameliyat uygulaması 3 saat gibi süreyi bulabildiği gibi, aşırı derece yağlanma ve genişlemenin görüldüğü durumlarda 4 saat sürebiliyor. Hafif dereceli sarkma sorunlarında gerçekleşen ameliyat 1,5 saatte tamamlanabilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Doktor, ameliyat olmak isteyen bireyin vücudunda var olan sarkmaları ve farklı konular hakkında kontrolleri gerçekleştirir. Bu kontrol radyolojik bölümde gerçekleştirilir ve muayeneden gelen sonuca bakıldıktan sonra durum belirlenir. Ameliyatın gerçekleştiği esnada sezaryen izi seviyesi olarak isimlendirilen bölgeden yan kısma doğru bir çizim yapılır.

Göbek deliğine gelecek biçimde sarkmış ve çatlamış deri alındıktan sonra gövek deliğinin üst kısmından kalan deri, aşağı tarafa doğru gerdirilir. Bireyde aşırı şekilde yağlanma saptanırsa eğer liposuction tekniği kullanılarak tüm fazla yağlar alınır.

Karın kasları, karın duvarının üzerine konulan dikişler sayesinde sıkılaşma görür. Böylece eski sertlik geriye dönmüş olur. Ardından yapılan tüm kesiler dikilir ve hoş görünmeyen izlerin oluşması engellenmiş olur. Yapılan karın germe uygulamasından sonra fazla kilo ve hamilelik gibi nedenlerden oluşan sarkmalar ortadan kaldırılmış olur.

Karın Germe Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci

Bireyler karın germe ameliyatından 7 saat sonra yürüyebilir ve beslenebilirler. Ameliyatın ardından karın bölgesinde gerginlik hissi oluşması normaldir. Bazı kişilerde ameliyat yapılan bölge ağrı yapabildiğinden dolayı doktorlar tarafından ağrı kesici ilaçlarla ağrı kontrol altında tutulmaktadır.

İlk zamanlar mutlaka dikişlerin zorlanmaması için bacakların alt kısmına yastıklar konulur. Yürüme esnasında da vücut hafif biçimde öne doğru eğilerek yürüme gerçekleşir. İyileşme sürecinde vücutta gaz artışı yapacak içecek ve yiyecekler tüketilmez. Ameliyatın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra ağır hareketlerin yapılmamasına dikkat edilmesi şartıyla iş ortamına geri dönüş yapılabilir.

Karın Germe Ameliyatı Ardından İz Kalır mı?

Vücuttan alınan derinin büyüklüğüne göre ameliyat izinin kalımı farklılık göstermektedir. Karın germe ameliyatı olan kişide ilk ay belirgin şekilde izler görülebilmektedir. Fakat zamanla izler kaybolması gerçekleşmektedir. Normal olarak vücudun doğal biçimine varması 1 veya 2 yıl gibi bir süre zarfında gerçekleşmektedir. Bu zaman içerisinde vücuttaki ameliyat izlerinin hızlı iyileşme görmesi için doktor tavsiyesi pek çok krem kullanılmaktadır.

Karın germe ameliyatı devlet karşılıyormu , sorusunun cevabı her gün  karın germe ameliyatı fiyatları 2019 kadınlar kulübü olarak arama motorlarında aranmaktadır. Karın germe ameliyatı sonrası yorumlar okuyan estetik ameliyatı olmak isteyen kişiler  karın germe ameliyatı olanların yorumları doğrultusunda karar vermektedir. Karın germe ameliyatı olanların yorumları 2019 kayıtları incelendiğinde ise karın germe ameliyatı fiyatları 2019 ile  karın germe ameliyatı fiyatları 2018 arasında farklılıklar görülmektedir. Bu noktada doktorun uzmanlığına ve kliniğin kalitesine göre fiyatlarda değişiklikler görülebilmektedir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!