featured

Keira Knightley Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema dünyasının en güzel yapımları arasında kuşkusuz Keira Knightley filmleri de ilk sıralarda yer alıyor. Genç ve güzel oyuncunun kariyeri de her yeni filminde bir adım daha ileri gitmeye devam ediyor. Keira Knightley en iyi filmleri listesiyle sinema dünyasının en beğenilen yapımlarında rol aldığını da kanıtlamış oluyor. Kendine has tarzı ve farklı rollerde gösterdiği yetenekle kendinden sıkça söz ettiren Knightley, uzun yıllar sinema sektöründe yer alacağa benziyor.

Keira Knightley filmleri izle seçeneği ile genç oyuncunun kariyerine yön veren en çarpıcı yapımları izleyebilirsiniz. Ayrıca Keira Knightley Star Wars sahnelerine de mutlaka göz atmayı unutmayın. Yetenekli oyuncunun irili ufaklı tüm rolleri izlemeye değer sahneler sunuyor. Bu listemizde de oyuncunun gelmiş geçmiş en başarılı yapımları hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

1 – The Imitation Game – IMDb Puanı: 8.0

YouTube video

Keira Knightley filmleri arasında The Imitation Game ilk sırada yer almayı fazlasıyla hak ediyor. Hem gerçek bir hikayeden uyarlanan hem de başarılı bir dönem filmi olan The Imitation Game’de Alan Turing’in hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı sırasında Almanların şifreli mesajlarını çözmeye çalışan bir ekibin üstün başarısının anlatıldığı filmde Keira Knightley de başrolde yer alıyor.

Filmde yetenekli oyuncuya aynı zamanda Benedict Cumberbatch ve Matthew Goode gibi usta isimler de eşlik ediyor.

2 – The Jacket – IMDb Puanı: 7.1
YouTube video

Keira Knigthley filmleri denildiğinde akla The Jacket isimli gerilim türünün en güzel örneklerinden biri de geliyor. The Jacket, hem gerilimi hem de bazı fantastik ögeleri bir arada tutmayı başaran oldukça başarılı bir yapımdır. Filmde başrol oyuncusu Adrien Brody de Knightley kadar başarılı bir performans sergiliyor.

Körfez Savaşı gazisinin başına gelen tuhaf olayları ve hafıza kaybını yarattığı gerilimi bu filmde iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

3 – Anna Karenina – IMDb Puanı: 6.6
YouTube video

Keira Knightley en iyi filmleri listesinde Tolstoy’un ölümsüz eserinden uyarlanan Anna Karenina da bulunuyor. Yönetmenliğini Joe Wright’ın yaptığı bu filmde Knightley’İ Anne Karenina rolünde izleyebilirsiniz.

Joe Wright ile pek çok filmde birlikte çalışan Keira Knightley, diğer filmlerde olduğu gibi bu filmde de oldukça başarılı. Edebiyat tarihinin en özel yapımlarından olan Anna Karenina’nın sinema versiyonu da vizyona girdiği dönemde büyük yankı uyandırmıştı. Bu rolü ile en iyi kadın oyuncu Oscar ödünü ne aday gösterilmiştir. 

4 – Never Let Me Go – IMDb Puanı: 7.1
YouTube video

Yine bir roman uyarlaması ve yine başrolde Keira Knightley. Never Let Me Go, bilim kurgu türünün en yumuşak geçişli yapımlarından biri olan başarılı bir filmdir. Keira Knightley filmleri arasında da önemli bir yere sahip olan bu yapımda çocukluk arkadaşı olan üç gencin hayatlarını izleyeceksiniz.

Filmde, her şey çok normal seyrinde devam ederken üç gencin hayatının aslında düşünüldüğü gibi olmadığı gerçeği yüzünüze tokat gibi çarpacak. Japon yazar Kazuo Ishiguro imzalı aynı isimli romandan uyarlanan Never Let Me Go, çarpıcı hikayesi ile izleyiciyi ekrana kilitliyor.

5 – A Dangerous Methos – IMDb Puanı: 6.4

YouTube video
Her ne kadar IMDb puanı diğer Keira Knightley filmlerine oranla düşük de olsa aslında A Dangerous Method oldukça başarılı bir film. Filmde Jung ve Freud’un çekişmeli ilişkisine odaklanırken aynı zamanda tuhaf bir hasta ile aralarında geçen münasebet de ön plana çıkartılıyor. Sabina isimli bu genç hastanın iki önemli psikoloğun hayatlarına dokunuşu sinemaya oldukça güzel bir şekilde yansıtılmıştır.

Filmde genç Sabina’ya da Keira Knightley hayat veriyor.

6 – Pride and Prejudice – IMDb Puanı: 7.8
YouTube video

Yine bir Joe Wright filmi ve yine yetenekli Keira Knightley. Keira Knightley filmleri listesinde belki de en önemli yapıt Pride and Prejudice’dir desek çok da abartmış olmayız. Jane Austen’in en önemli romanlarından biri olan Aşk ve Gurur’dan uyarlanan bu yapımda beş kız kardeşin yaşantısını izleyeceksiniz.

İki genç ve zengin adamın ailenin iki kızı ile yaşadığı ilişki bir süre sonra küçük bir tutku ve gurur oyununa dönüşecektir. Gururun aşkın önüne geçmesi de aşıklar için oldukça zorlayıcı bir durum olacaktır.

7 – Atonement – IMDb Puanı: 7.8
YouTube video

Atonement, yalnızca Keira Knightley için değil filmde ona eşlik eden usta aktör James McAvoy’un kariyeri için de önemli bir yapımdır. Yine bir Joe Wright filmi olan Atınement, sarsıcı hikayesi ile de ön plana çıkan kusursuz yapımlardan biri.1935 yılında başlayan film, II. Dünya Savaşı’nın sonlandığı döneme dek devam ediyor. Türkçe ’ye “Kefaret” adı ile çevrilen filmde kefaret kelimesi oldukça büyük bir anlam taşıyor.

Çocukken söylenmiş bir yalanın insanların hayatını uzunca bir süre etkilemesi filmin ana konusunu oluştururken Knightley ve McAvoy, filmin iki önemli yıldızı haline geliyor. Filmi, Keira Knightley filmleri izle seçeneği ile izleyebilirsiniz.

9 – Begin Again – IMDb Puanı: 7.4
YouTube video

Keira Knightey ve Mark Ruffalo’yu bir araya getiren sıcak bir film olan Begin Again, müzik ile iç içe filmleri sevenlere hitap ediyor. Aynı zamanda romantik bir yapım da olan Begin Again, hayatta yeni adımlar atmak isteyenlere yönelik başarılı bir filmdir.

Hayallerinin peşinden gitmek isteyen genç bir kadın, en nihayetinde aradığı fırsatı bulabilecektir. New York’ta yeni bir hayata başlamak isteyen genç kadının hayatına müziğin de girmesiyle her şey daha da keyifli hale gelecektir.

10 – Colette – IMDb Puanı: 6.7

YouTube video

Dönem filmlerinin aranılan yüzü olan Keira Knightley, Colette filmiyle de 2018 yılına damga vurmuştu. Colette, özellikle de Keira Knightley Star Wars Phantom Manace filmindeki misafir oyuncu rolünden sonra genç kadının kariyerine etki veren bir filmdir. Fransız yazar Colette’in hayat hikayesinin anlatıldığı filmde başrolde elbette Knightley yer alıyor.

Keira Knightley hem oyuncu kariyeri hem de yaptığı açıklamalar ile son dönemin en popüler oyuncularından biri olarak kalmaya devam ediyor. Colette de genç ve yetenekli oyuncunun son işleri arasında yer alıyor.

Keira Knightley, 26 mart 1985 tarihinde, İngiltere’de kültürel bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Genç oyuncu şu an 35 yaşını doldurmaya hazırlanmasına rağmen bu genç yaşına rağmen sayısız dizi ve sinema filminde rol aldı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!