featured

Kokulu Vajinal Akıntı Nedenleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlarda farklı sebeplerden dolayı görülecek olan vajinal akıntı sebepleri kişiden kişiye göre değişebilir. Normal ve düzenli şekilde oluşan vajinal akıntının yanı sıra kokulu akıntı özellikle yaşanan farklı rahatsızlıklar sebebi ile ortaya çıkabilir. Enfeksiyonlar özellikle akıntının kokulu ve kıvamlı olmasına neden olabilir. Anormal şekilde oluşacak olan akıntının rengi genel olarak sarı veya yeşil olabilir.

Enfeksiyonlar sebebiyle oluşacak olan kokulu akıntı durumunda çok kötü koku görülebilir. Aynı zamanda bakteri ve maya kaynaklı olarak oluşacak olan kokulu akıntı da anormal akıntı olarak görülmektedir. Kötü kokan ya da olağan dışı görünen akıntı durumunda mutlaka kadın doğum uzmanına görünerek profesyonel yardım alınması gerekir. Çoğu zaman değişen hormonlar nedeniyle de kokulu vajinal akıntı oluşabilmektedir.

Vajinal Akıntı Neden Olur?

Kadınlarda normal olarak ortaya çıkacak olan vajinal akıntı sağlıklı bir vücut fonksiyonu olarak görülüyor. Vücudun özellikle vajinayı temizlemek ve korumak için kullanmış olduğu bir yöntemdir. Aynı zamanda cinsel uyarılma ve yumurtlama gibi etkenler nedeniyle akıntının artması söz konusu olabilir. Bu durum normal olarak oluşmaktadır. Doğum kontrol hapı kullanımı, egzersiz, duygusal stres özellikle akıntıda artışa sebep olabilecek durumlar oluşturmaktadır. Vajinadan özellikle normal bakteri dengesinde oluşacak olan değişimler akıntının koku, kıvam ve renginde etkili olmaktadır. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken durumlar arasında yer almaktadır.  

Kadınlarda özellikle kokulu Vajinal Akıntı sebepleri şu şekildedir:

Doğum kontrol haplarının kullanımı,Rahim ağzı kanseri,Antibiyotik ya da steroid kullanımı,Şeker hastalığı,Ameliyat sonrası pelvik enfeksiyon,Banyo köpüğü,Losyon kullanımı ya da kokulu sabun kullanımı,Klamidya veya gonore,Pelvik inflamatuar hastalık,Menopoz döneminde vajinal duvarın incelmesi ya da koruması.

Kokulu Vajinal Akıntıda Ne Yapılır?

Farklı etkenler nedeni ile oluşacak ol

an kokulu vajinal akıntı nasıl olur? Diye düşünenler için yukarıda saydığımız gibi birçok etmen bulunmaktadır. Kullanmış olduğunuz ilaçların yanı sıra oluşan farklı rahatsızlıklarda akıntının artmasına ve kokulu olmasına neden olabilir. Devam eden kokulu akıntı durumunda özellikle bir kadın doğum uzmanına görünmenizi ve profesyonel yardım almanızı tavsiye ederiz. Kokulu vajinal akıntının oluşmasının nedenlerinin araştırılmasının ardından gerekli tedavi yapılacaktır.

İlginizi Çekebilir: Geçmişten Günümüze Yerli Malı Haftası Ve Yerli Malı Haftasının Önemi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!