featured

Koronavirüs Aşısında Dünyanın Beklediği Açıklama Geldi! Koronavirüs Aşısı Bulundu mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli bir biyoteknoloji firması olan Moderna’dan Koronavirüs aşısı ile ilgili bir açıklama geldi. Koronavirüs aşısı bulundu mu?  Koronavirüse karşı çalıştıkları aşının ilk klinik deneylerin olumlu sonuç verdiği açıklandı. Moderna firması yaptığı açıklama ile dünyaya umut verdi.

Koronavirüs Aşı Çalışmaları Olumlu Sonuç Verdi!

Aşı çalışmalarının sürdüğü ve 1. Faz klinik deney aşamasının da geçildiğini ifade eden Moderna firması, yapılan bu deneylerde aşının insan vücudunda Koronavirüs hastalığı geçiren kişilerin vücudundakine benzer bir bağışıklık üretmeyi başardığını açıkladı. 8 kişi üzerinde 1. Faz klinik deneyinin yapıldığını açıklayan biyoteknoloji firması, aşının verildiği kişilerin vücutlarında koronavirüsü atlatan kişilerin seviyesinde veya daha üst düzeyde antikor gözlendiğini bildirdi.

Deneyler sırasında aşının yan etkisinin de bulunmadığı ve yalnızda bir kişinin vücudunda kıra süreli kızarıklık oluştuğu vurgulandı. Aşı ile ilgili çalışmaların 2.fazının ise çok yakında başlatılacağını ifade eden Moderna, temmuz ayında da 3. aşamasının başlayacağının öngörüldüğünü açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!