featured

Mental ve Fiziksel Bağınızı Kuvvetlendirecek 10 Yöntem

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mental ve fiziksel olarak vücudunuzun bir bütün olarak hareket etmesi size daha verimli bir hayat fırsatı sunacaktır. Yapılan araştırmalar da bu görüşü savunuyor. Zihnin, vücut hareketleri ve sağlığı üzerindeki etkisinin nedenli büyük olduğu ispatlanmış durumda.

YouTube video

İnsan, hayatındaki her konuyu öncelikle zihninde bitirmesi gerekiyor. Bu ister sevgi olsun, ister öfke olsun, isterse bir işe başlamak için karar süreci olsun. Öncelikle beyninizi bu işe odaklamanız gerekiyor. Eğer beyniniz ve zihniniz yapacağınız işe odaklanırsa, geriye kalan tek şey harekete geçmektir.

Zihniniz ile bedeniniz bir bütün olarak çalışır. Bu bütünlük sizi ruhsal, psikolojik ve dinamik şekilde etkiler. Tüm alışkanlıklarınızı etkiler. Eğer mental olarak kendinizi bir duruma hazırlar iseniz bedeniniz de artık kendini o yöne yoğunlaştırır. Bu netlik de sizi başarıya götürür.

Tabi herkes bedeni ile zihnini bütünleştirme konusunda başarılı olamıyor. Bu durumda da istedikleri şeyi elde etme konusunda eksik kalabiliyorlar. İşte bu eksikliğinizi giderebileceğiniz, mental ve fiziksel bağınızı kuvvetlendirecek 10 yöntem

1- Baskın Olmayan Eliniz ile Yemek Yiyin Kilolardan Kurtulun

Az yemek yemek için birçok yöntem deniyorsunuz. Belki de ameliyat oluyorsunuz veya ilaçlar kullanıyorsunuz. Fakat bunlara gerek kalmadan, tamamen zihniniz ile bedeninizi kontrol ederek az yemek yiyebilirisiniz. Bunun için daha az kullandığınız eliniz ile bir şeyler yemeye çalışın.

Bu eliniz işlevsel olarak her zaman kullandığınız elinizden daha ağır çalışacaktır. Bu sayede daha ağır atıştırmak sizi bunaltacak ve fazla bir şey yemeden sofradan kalkacaksınız. Bunu tamamen zihniniz ve bedeninizi bütünleştirerek başarabilirsiniz.

2- Elinize Bir Parça Buz Alın Diş Ağrısından Kurtulun

Her duygunun zihin ile kontrol altına alınabildiğinden bahsetmiştik. İşte buradan yola çıkılarak yapılan bir araştırma sonucunda diş ağrısına enteresan bir çözüm bulundu. Dişiniz ağrıyor ise, dişinizin ağrıdığı taraftaki elinizi bir parça buz koyun. Ele yapılan bu buz müdahalesi diş ağrınıza iyi gelecektir. Zihniniz, damarlar sayesinde o müdahaleyi diş ağrınıza yapılan bir müdahale olarak algılayacak ve ağrınızın dinmesi için çalışacak.

3- Öğrendiklerinizi Unutmak İstemiyorsanız Uyuyun

Yattığınız yerden ders çalışmak kulağa hoş geliyor değil mi? Yapılan çalışmalar sizlerin uyumanızı destekliyor. Eğer öğrendiğiniz bilgileri aklınızda tutmakta zorlanıyorsanız, ders çalıştıktan sonra kısa bir uykuya geçin. Bu şekilde bilgileriniz zihninizde tekrarlanacak. Vücudunuz kendini dinlenmeye alacağı için zihniniz sadece bilgileri depolamaya yoğunlaşacak.

4- Sakız Çiğneyerek Konsantre Olun

Kitap okumak konsantrasyon gerektiren bir aktivitedir. Bir kitabı elinize aldığınızda zihniniz farklı konulara odaklanırsa kitap okumak sizlere zehir olur. Bu durumun önüne geçmek için ağzınıza bir sakız alın. Vücudunuz sakız çiğnemek ile meşgul olurken zihniniz tamamen okumaya odaklanacaktır.

5- Kalem Isırın Stresten Uzaklaşın

Bazı anlar çok stresli olabiliriz. Belki sınavımız vardır, belki toplantımız vardır veya belki de hoşlandığımız kişi ile ilk kez görüşeceğizdir. Tüm bu stresli haller bizleri ruhsal olarak etkileyecektir. Böyle anlarda stresten kurtulmanın yolu çok basittir. Dişlerinizin arasına bir kurşun kalem ya da yemek çubuğu sıkıştırın. Bunlar sizleri stresten uzaklaştıracaktır. Psikolojik araştırmalarda bu taktiği destekler araştırmalara imza atmıştır. Mental ve fiziksel bütünleşmenin en güzel örneklerinden biridir.

6- Rahatlamak İçin Yazı Yazın

Mental yorgunluk en büyük sıkıntılardan birisidir. Bedenin yorgunluğu dinlendiğinizde geçer lakin zihin öyle değildir. Zihinsel olarak rahatlamak istiyorsanız düşüncelerinizi boşaltmanız ve onlardan kurtulmanız gerekir. Düşüncelerden kurtulmanın en güzel yanı ise yazı yazmaktır. Chicago Üniversitesi araştırmalarına göre de yazı yazmak insan zihnini büyük oranda rahatlatıyor. Aklınızı kurcalayan tüm dertleri kelimeler ile kağıda aktarın ve rahatlayın.

7- Can Kulağı ile Değil Sağ Kulakla Dinleyin

Özellikle büyük şehirlerde birçok ses vardır. Her an her yerden bir gürültü gelir. Bu sesler arasında asıl duymanız gereken sesleri kaçırabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için sağ kulağınız ile dinlemeye özen gösterin. Yapılan araştırmalar, büyük-küçük her insanın sağ kulağı ile yaptığı dinlemelerin zihinde daha iyi algılandığını ortaya çıkardı. Bu nedenle mental olarak kendinizi dinlemeye odaklamak için sağ kulağınızı kullanın.

8- Yemek Saatinizi Sabitleyin Jet Lag Olmayın

Çokça uçak seyahati yapanlar Jet Lag olma olayına uzak değildir. Özellikle zaman kavramının yitirildiği meridyenler arası yapılan yolculuklar büyük sıkıntıdır. Böyle durumlarda yemek yeme düzeniniz bozulacaktır. Bunu engellemek tamamen zihniniz ile alakalıdır. Gün içinde zihninizi ve bedeninizi belli saatlerde yemek yemeye alıştırın. Bu sayede gece gündüz farklılığına takılmadan yemeklerinizi yiyin ve jet lag korkusu yaşamayın.

9- Sorunları Parçala Yok Et Yöntemi ile Çözün

Sorunlarla veya görevlerle bütün olarak baş etmeye çalışmak her zaman zor olmuştur ve sizleri bıkkınlığa itmektedir. Bu şekilde hem işleriniz yürümeyecek hem de sizler pes edeceksiniz. Ama sorunlarınızı ve görevlerinizi öncelikle bölümlere ayırın. Parçalayabildiğiniz kadar tüm sorunlarınızı parçalayın. Bu sizi mental olarak işlere hazırlayacaktır.

Artık büyük bir sorununuz yok. Küçük küçük birkaç sorununuz var. Sırada bu sorunları sıralamak var. Sorunlarınızı zaman çizelgesine oturtun ve hepsini birer birer çözmeye çalın. Bu hem verimlilik katacak hem de performansınızı artıracaktır.

10- Zor Görevleri İlk Halledin

Günlük hayatınızda planlı olarak çalışan biri iseniz, planlarınızı kolaydan zora doğru değil de zordan kolaya doğru yapın. Bu sizin enerjinizi yüksek tutacaktır. Zevkle yapacağınız işleri en başa yazmanız halinde enerjiniz ilerdeki zorlu görevleri düşünerek harcanacaktır. Böyle olunca da zorlu görevlere geldiğiniz iştahınız kalmayacaktır.

Fakat ilk enerjiniz yüksek olduğunda zorlu işleri hallederseniz zevkli işlere geldiğinizde şevkiniz devam edecektir. Bu sayede zamandan tasarruf ederek, işlerinizi kısa sürede bitirebileceksiniz. Mental ve fiziksel olarak kendinizi zaman çizelgesine hazırlamış olacaksınız. Fiziksel yorgunluk yaşamadan işlerinizi bitireceksiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!