featured

NASA Uzaylılardan Mesaj Mı Aldı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA Bilim insanları, geçtiğimiz günlerde, dünyamıza uzak bir galaksiden radyo sinyalleri aldıklarını belirttiler. Peki, bu sefer farklı olan şey nedir? NASA uzaylılardan haber mi alıyor? 

Radyo Sinyallerinin Yeri Belirlenebildi

Daha önce yüzlerce defa alınan radyo sinyallerinin kaynak konumları belirlenememişti. 9 Ocak 2020 tarihinde alınan sinyallerin konumu dünyamıza uzak bir galakside belirlendi. Galaksinin Samanyolu Galaksisi’ne benzerliği ise dikkatleri konunun üzerine çekmeye yetti. 

Nedeni Bilinmiyor

Kanada’da kullanılan bir teleskop ile belirlenen gizemli radyo sinyalleri patlamalarının kaynağı ve kökeni kesin olarak bilinmemektedir.

FRB olarak bilinen 13 hızlı radyo patlaması arasında, yaklaşık 1,5 milyar ışıkyılı uzaklıkta bulunan aynı kaynaktan gelen çok sıra dışı bir tekrarlama sinyali vardı. Fakat kaynak noktası belirlenebilen bu tür bir olay, daha önce sadece bir kez, farklı bir teleskopla rapor edilmiştir.

British Columbia Üniversitesi ‘nden (UBC) bir astrofizikçi olan Ingrid Stairs,

“Başka bir şey olduğunu bilmek, orada daha fazlası olabileceğini gösteriyor.””Daha detaylı ve daha fazla kaynakla, bu kozmik bulmacaları – nereden geldiklerini ve bunlara neden olanları anlayabiliriz.”

dedi. 

CHIME Gözlemevinde Her Gün Sinyal Analizi Yapılıyor

Britanya Kolombiyası ‘nın Okanagan Vadisi’nde bulunan CHIME gözlemevi, her gün tüm kuzey gökyüzünü tarayan 100 metre uzunluğunda dört yarı silindirik antenden oluşuyor.

Teleskop sadece geçtiğimiz yıl neredeyse 13 radyo patlaması algıladı. Konumu tespit edilen bu sinyalin ise neden gönderildiği, neyden kaynaklandığı henüz çözülemedi. Bilinen tek şey, bu seferki patlamanın kaynak konumu, Samanyolu Galaksisi ‘ne uzak bir galaksiden kaynaklandığı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!