featured

Son Günlerin En Popüler Dizisi The Mandalorian

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Disney+ en nihayetinde yayın hayatına başladı ve bununla birlikte de Star Wars evrenine ait ilk dizi olma özelliğini taşıyan bir diziyi de izleyici ile buluşturdu. The Mandalorian ismini taşıyan bu yeni dizinin kısa sürede en popüler diziler sıralamasında birinci sırada yer alması ve dizide yer alan karakterler diziye duyulan merakı daha da arttırdı. Özellikle Baby Yoda karakteri ile gönüllerde taht kurmayı başaran bu yeni dizinin konusuna ve oyuncularına daha da yakından bakalım.

The Mandalorian Dizisi Konusu Nedir?

The Mandalorian, Yıldız Savaşları serisinden yola çıkarak oluşturulan bir spin off dizisi olarak tanımlanabilir. Star Wars ile aynı evrende geçen ve filmlerden de alışkın olduğumuz Mandalorian ırkına mensup bir savaşçının maceralarına odaklanan yeni dizide film serisine yönelik de pek çok gönderme bulunuyor.

Mandalorian ırkının savaşçı kişiliğine ve yaşam şekillerine odaklanan dizinin, evrene yönelik pek çok detayı içerisinde barındırması da büyük beğeni toplamıştır. Dizinin The First Order öncesi dönemde geçeceği ve dizi ilerledikçe The First Order’ın kuruluşunu da konu edineceği belirtilmiştir. Henüz birkaç bölümün yayınlandığı dizide, başarılı ve korkusuz bir savaşçının üstlenmek zorunda olduğu zorlu bir görev ile başa çıkmasını izliyoruz.

Mandalorian ırkından gelen bu savaşçı, geleneklere tam bağlı ve gözü pek bir kelle avcısıdır. Günün birinde eski imparatorluğa mensup kişilerden zorlu bir görev alması beklenen bu savaşçı bu yolda çeşitli tehlikeleri göze almak zorunda kalacaktır.

Kelle avcısı olarak aldığı yeni görevde hiç beklemediği bir durumla karşılaşan Mandalorian savaşçısı, duygularını da bu işten uzak tutmak zorunda kalacaktır.

The Mandalorian Dizisi Hakkında Bilinmeyenler!

The Mandalorian dizisi, ilk sezonundan yayınlanan birkaç bölüm ile şimdiden en yüksek puanlı diziler arasında yerini almışa benziyor. Her bir bölümü çarpıcı ve sürükleyici olan bu yeni macera dizisinde bir de Baby Yoda karakteri göze çarpıyor. Üstat Yoda’nın ırkından geldiği bilinen bu yaratığın henüz bebek olması ve sevimli halleri de diziye ayrı bir tat katıyor.

İlk bölümünün hemen ardından popüler kültürde kendisine geniş bir yer edinen bu dizinin uzun yıllar boyunca devam edeceği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

Bunların yanı sıra Star Wars filmlerinden tanıdığımız Jango ve Boba Fett karakterlerinin de Mandalorian ırkından geldiğini belirtmekte fayda olacaktır. Üstelik hayran teorilerinden yola çıkarak dizide Boba Fett ile ilgili bazı bilgilerin de yer alacağı iddia ediliyor.

The Mandalorian Dizisi Oyuncuları Arasında Kimler Var?

The Mandalorian, oyuncu kadrosu ile de göz kamaştırıyor. Dizide başrolde yer alan savaşçı karakterine Game of Thrones dizisinden aşina olduğumuz Pedro Pascal hayat veriyor. Dizide aynı zamanda Werner Herzog, Gina Carano, Carl Weathers, Omid Abtahi, Bernard Bullen ve Alexandra Manea gibi ünlü isimler de yer alıyor.

Dizinin yönetmeliğini ise Iron Man, The Lion King ve The Jungle Book gibi filmlerden tanıdığımız usta yönetmen Jon Favreau üstleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!