featured

Tüm Kanser Türlerine Karşı Koruyucu Kırmızı Turpun Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokağa çıkma yasağı uygulandığı 18 Mayıs 2020 tarihine geldiğimiz bugünde, vücudumuz için gerekli olan birçok vitamin açısından zengin olduğu bilinen kırmızı turpun faydaları konusuna değineceğiz. Çünkü tam da bu dönemde sağlığımıza dikkat ederek, daha normal şartlarda yaşayacağımız günlere kendimizi hazırlamalıyız. 

Kırmızı turp yüksek miktarda potasyum içermektedir. Potasyum kalp kası için faydalı bir mineraldir. Barındırdığı folik asit sayesinde de DNA moleküllerindeki hasarın giderilmesinde görev almaktadır.

Kırmızı turp bitkisinin, yeşil kısmı köküne oranla çok daha fazla C vitamini ihtiva eder. Bu yeşil kısımları Ege Bölgesi’nde bunun salatasını ve yemeğini yaparlar. Kan şekeri olanların da rahatlıkla tüketebildiği kırmızıturp kan şekerini yavaş yükseltir. Bu sayede şeker Hastaları da kırmızı turpun faydaları yönünden rahatlıkla yararlanabilmelerine olanak sağlar.

Lif yönünden zengin olan bu gıda başta kalınbağırsak kanseri olmak üzere diğer kanser türlerine karşı da kalkan görevi görüyor. Özellikle glukosinat bileşikleri bu etkiye neden oluyor.

Kırmızı Turp Nelere İyi Gelir?

YouTube video

Kırmızı turp nelere iyi gelir? Sorusunun cevabını maddeler halinde verecek olursak:

Kırmızıturp; cilt için arındırıcı etkiye sahip olduğundan iyi bir cilt koruyucu olup sivilce oluşumundan kurtarılıyor.Antioksidan, lif, potasyum, çinko, manganez, bakır, manganez, demir mineralleri içeren zengin bir bitki olan turp tam bir vitamin deposu. K vitamini, E vitamini vitamini, B6 vitamini ve C vitamini içerir.Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisinin yanında kalojen yapılanmasına da yardımcı olur.Kolesterolü dengeleme etkileri gösterir.Bağırsakta ve midede çözünmeye başladığı için tokluk hissi verir.Folik asit sayesinde yaşlanmayı geciktirici etkiye sahip.Sülfürlü bileşik maddeler yönünden zengin olduğu için safra ve karaciğer dostudur. Bu bağlamda bu organların kanserlerine blokaj yapar.

Kırmızı Turp Suyunun Faydaları

Katı meyve sıkacağı ile hazırlanan kırmızı turp suyunun faydaları arasında, böbrek enfeksiyonlarını önlemekte yardımcı olur. Bazı kişilere turp suyu acı gelebilir. Bu durumda havuç ve ya elma ile karıştırılabilir. Eşit miktarda yeşilbiber, salatalık ve turp suyu karıştırılıp hazırlanan içecek karaciğer ve safra hastalıklarından sinüslerdeki tıkanıklıklara kadar pek çok hastalığa iyi gelene etkileri vardır.

Vücudun nemlenmesini sağladığı için saçların diplerinde kepek oluşumunu engeller. Cildi nemlendirir. Su dengesi yerinde olan vücut daha aktif ve enerjik olmanızı sağlar. Depresyonu önler. Cilt kuruluğunun önüne geçer.

Kırmızı Turpun Faydaları

Kırmızı turpun faydaları arasında sarılığa iyi gelmesinin nedeni antioksidan özellikleridir. Böylece serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırmamıza yardımcı olur. Sarılığın en büyük nedeni vücutta toksin birikmesidir. Bu toksinler dışarı atılamadığında karaciğerde depolanır. Karaciğer artık doygunluğa ulaştığında ise kan dolaşımı ile tüm vücudumuza yayılır.

Ama yeteri miktarda turp yemekle bu toksinleri ve serbest radikalleri vücudumuzdan atmamız kolaylaşır. Böylece karaciğer rahatlar ve sarılık durumu ortadan kalkar.

Kan basıncını kontrol eder. Tansiyonu düşürmeye yardımcı olan potasyum içermesi sayesinde kan akış hızınızı ayarlamaya yarar sağlar. Kırmızı turpun faydaları arasında antisiyonin kaynağı olmasından kaynaklı olarak kalp sağlığını da koruma altına alması da sayılabilir. Antisiyonin vücudumuzda düzenleyici bir etkiye sahiptir. Bu da serbest radikallere bağlanarak vücuttan atma özelliği olmasıyla bağlantılıdır. Çünkü antisiyoninler vücutta depolanmaz. Kullanılır ve boşaltım sistemi yoluyla atılır.

Özellikle kalınbağırsak, mide, böbrek, ağız ve kolon kanserlerine karşı vücudun koruma kalkanlarını çalıştırır. Ayrıca turpta bulunan kimyasalların kanser hücrelerini öldürücü etki gösterebilirler. Hatta üremelerini engelleyerek yayılımını durdurabilirler.

Bütün bunlar değerlendirildiğinde sadece kışın değil yılın her mevsimi bu mucize kırmızı turpun faydaları olan etkilerinden yararlanmak gereklidir. Özellikle çağımızın vebası olan kanser ile mücadelede önemli bir savunma kalkanı geliştirmenize faydalı olacaktır. Sağlıklı ve dinç kalmak için, uzun yaşamak için turp tüketmeye özen göstermeliyiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!