featured

Türkiye’de Koronavirüs Vaka Sayısı Artıyor Bilim Kurulu Üyesi Endişeli

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son iki gündür Türkiye’nin koronavirüs vaka sayısında artış gözlemlendi. Bu durum bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’yü endişelendirdi. Artışların bizleri uyandırması gerektiğini ve hiçbirimizin güvende olmadığını ifade etti.

Türkiye, korona virüsü mücadelesindeki başarısı ile dünyada örnek gösterilen ülkelerin başında geliyor. Salgının kontrol altına alındığına kanaat getiren devlet yetkilileri “yeni normal” sürecini başlatmıştı. Bu süreçle beraber sokağa çıkma yasakları kalktı, işletmeler kısmen açılmaya başladı ve insanlar tedbirlere uymamaya başladı.

Birçok insan rehavete kapıldı ve bu rahatlama virüsün tekrar yükselmesine sebebiyet verdi. 13 Haziran verilerinde de yeni vaka sayısı, iyileşen hasta sayısını geçince, ikinci corona virüs salgınının gelme riski gündeme geldi.

Konuya ilişkin olarak Özlü, sosyal medya hesabından endişelerini dile getirdi. Attığı tweetlerde;

“ Bu bir uyandırma alarmı. Bana bir şey olmaz demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz.”

İfadelerini kullandı.

Vaka sayılarındaki artışa dikkat çeken Özlü, eskisi gibi davranamayacağımızı dile getirdi. Tehlike geçti gibi davranmanın virüsü tekrar canlandıracağı akıldan çıkarılmamalıdır. Virüsün tedbirsizliğe affı olmadığını ve her an dirilmek için tetikte olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün Paylaştığı Tweetler

Türkiye koronavirüs vaka sayısı artışı, bakan ve bilim kurulu üyelerini tedirgin etti. Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Tevfik Özlü, şu tweetleri attı;

“ Bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek zorundayız.”“ Memleketinize, köyünüze, baba ocağınıza döndüğünüzde eski alışkanlıklarınızı tekrarlamayın. Akrabanız, büyükleriniz, komşularınızla temas, el öpme, sarılıp, kucaklaşmaktan sakının. Ortak yemek, kahvaltı ve partilerden kaçının. Onları ve kendinizi tehlikeye atmayın.”“ Nişan, söz, sünnet, taziye, asker uğurlama gibi törelerimizi eskisi gibi değil; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak ve yeni normlara göre yapalım.”“ Bana bir şey olmaz demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım.”

ifadelerini kullanarak vakaların artması konusuna dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!