featured

Ünlülerin Vazgeçemedikleri Parfümleri! Doğru Parfüm Nasıl Seçilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel günlerin başyapıtı olan güzel kokular, hemen hemen herkesin görülme isteğinden veya fark edilme arzusundan doğan bir ihtiyaç olarak gündeme gelmiştir. Kimileri güzel kokuyu yalnızca araçsal bir hizmet olarak görürken, kimileri de durumu tamamen yaşam biçimi haline getirmiştir. Peki, sizler parfüm seçerken nelere dikkat edersiniz? Sizce hepiniz doğru parfümü mü kullanıyorsunuz? Gelin bunu kısaca tartışalım.

Doğru Parfüm Nedir?

Doğru parfümü seçmeden önce, kişinin kendisini tanıması ve bu doğrultuda neleri sevdiğini ortaya koyması önemlidir. Bununla birlikte, nelerden hoşlandığını da tespit etmelidir. İşe bu açıdan yaklaşan biri için ‘yanlış parfüm kullandı‘ demek biraz haksız bir söylem olabilir. Şöyle bir yazı aslında sizler için daha bilgilendirici nitelik kazanabilir.

Örneğin; erkek veya kadın parfümlerinde kullanılan ‘nota’ kavramı üzerinde şöyle bir yolculuğa çıkalım. Peki, notalar bilinse doğru parfüm seçilebilir mi? İşte bunu tartışmak, doğru parfüm yolculuğunu olumlu bir sonuca bağlayacaktır. Parfüm severler olarak sıkça duymasanız bile araştıranların iyi bildiği 3 nota aşaması vardır.

Üst Nota

Üst nota kavramının kullanılmasının nedeni, aslında parfüm sıkıldığı andan itibaren kişide uyandırdığı itici gücün yüksek ve üst seviyede olmasıdır. Herkes yaşamıştır. Mağazaya gidilir koku esansları bileğe sürülür ve o dehşet ağır koku burnunuzun direğini sızlatır.İşte bu nokta da kişinin kararı oldukça önem kazanmaktadır.

Çünkü hiç kimse öyle burun sızlatan bir kokuyla gününü geçirmek istemez. Aslında bunun içerisinde yanlış bilinen bir durum da söz konusu olabilmektedir.

Esans vari koku çok kısa bir zaman diliminde hafifler ve o zaman kokladığında, kişiye daha olumlu şeyler hissettirebilir. Bu da aslında üst notanın hafiflemeye başlamasıyla birlikte gerçekleşen kısa bir süredir. Karar aşamasını etkilediği için daha mantıklı yaklaşmak gerektiği unutulmamalıdır. Bu kokular arasında en çok bilinenler; narenciye kokuları (limon, bergamot, portakal kabukları) ve bazı bitkilerden üretilen (lavanta, adaçayı vs.) kokulardır.

kokuları ve Hindistan cevizi esansları da olabilmektedir.

Alt Notalar

Alt notalar, en can alıcı kısım olan ‘tende kalıcılık’ aşamasıdır. Bu aşama da parfümün tene uyumu ve kalıcılık süresi kişi için oldukça önem arz etmektedir. Bir parfümün kişi üzerindeki etkisi ve kalıcılığı da tamamen parfümün marka ve itibarına bağlıdır. Her kalıcı parfümün kaliteli olduğunu söylemekte yanlış bir hipotez olur. Bu aşamadaki kokular; sedir ağacı, sandal ağacı, vanilya, amber (kehribar), paçuli (silhat), meşe yosunu ve misk olarak bilinmektedir. Bu nota, ‘ baz nota’ olarak ta kaynaklarda yerini almaktadır.

Ünlülerin Markalaştırdığı ‘’Ünlü Parfüm Markaları’’

Başlığa bakıldığında ilk akla gelen yabancı markalar ve yabancı yıldızlar olabiliyor. Ulus ötesi sanatçılara bakıldığında, dudak uçuklatan fiyatlarla eşsiz kokulara sahip olabildikleri ve bu kokuların reklamıyla birlikte halka iletme çabasını başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri görülebilen bir eylemdir. Araştırıldığı zaman, en popüler parfümlerin kadınlar üzerinden halka ulaştırıldığı görülmektedir. Bu kişiler ve kullandıkları kokularından bazıları şu şekilde sıranalabilmektedir:

Adriana Lima, Victoria’s Secret Bombshell Forever (Çiçek-Meyve Aromalı).Jessica Alba, Narciso Rodriguez ( Gül ve Misk aromalı).Adele, Dior Hypnotic Poison. Angelina Jolie, Carolina Herrera.Davıd Beckham, Erolfa.

Yabancı ünlülerin kullandıkları parfümler uzatılabilirken, Türk Ünlülere de şöyle bir bakmaya ne dersiniz?

Barış Arduç, Dolce Gabbana the One.Çağla Şikel, Chanel No5,Elçin Sangu, Poison Girl Dior.Murat Boz, Potion.Hadise, Calvin Klein Beauty.Beren Saat, Givenchy vs. bu şekilde yüzlerce ünlü isim sıralanabilir.

Ten ve Kalıcılık Uyumu

Ten ve kalıcılık standardına ulaşan her parfüm, hak ettiği değeri ve ilgiyi gördüğü gibi; kişilerin o parfümlere olan ilgi ve hayranlıkları sayesinde de devamlı kullanımları ve parfüme sadık kalmaları sağlanmış olup, kalite ile eşdeğer kelimelerle birlikte anılma onuruna erişeceklerdir.

Son olarak, unutulmaması gereken diğer husus ise; parfümün doğruluğunun ve iyisinin popülarite de aranmaması gerektiğidir. Aşama notalarından geçilip, fikir süzgecinden olumlu geri dönütler alındığı takdir de ten ve kalıcılık uyumu, kişi de uyandırdığı etkiyle birlikte taçlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!