featured

Yatırım Hesabında 700 Bin Dolar Borç Gören Genç İntihar Etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD tabanlı Robinhood yatırım uygulamasını kullanan genç eksiye düşerek, hesabında 700 bin dolar borç gördü. Borcun şokunu atlatamayan 20 yaşındaki ABD’li genç intihar etti. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı, soruşturma sürüyor.

Covid-19 salgını her alanda etkisini göstermeye devam ediyor. İşsiz kalan ve ekonomik sorunlar yaşayan birçok kişi borsa, kripto para gibi yatırım işlerine yöneldi. Kaldıraç sistemleri ile çalışan uygulamalarda kısa yoldan para kazanmak isterken büyük kayıplar ile karşılaştılar. Borsanın olduğu her ülkede de bu uygulamalar bulunuyor. Fakat bilinçsiz şekilde yapılan yatırımlar büyük zararlara uğratıyor.

Bu yatırım uygulamalarından biri de Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Robinhood uygulamasıdır. Bu uygulama komisyonsuz işlem ve kolay kullanım arayüzü sayesinde birçok kişiye kendine çekmiştir. Özellikle de genç kuşağın büyük ilgi duyduğu bu uygulama, kaldıraç sistemi ile para kazanmayı sağlıyor. Uygulamayı kullananlardan biri de Amerikalı Alexander E. Kearns.

700 Bin Dolar Eksiye Düşen Genç İntihar Etti

Alexander E. Kearns 20 yaşında Amerikalı bir genç. Nebraska Üniversitesi’nde okuyan Alexander, ailesi birlikte Illionis kentinde yaşıyordu. Hesabında gördüğü 700 bin dolar eksi bakiye sonrasında kendisini trenin önüne atarak intihar etti.

İntihar sebebinin açıklığa kavuşması ise bilgisayarında bulunan not ile oldu. Kendini trenin önüne atarak intihar eden gencin bıraktığı notta şu ifadeler yer alıyor;

“ 20 yaşında hiçbir geliri olmayan birine nasıl neredeyse bir milyon dolar kaldıraç verilir?”

Bu notun bulunması ardından inceleme başlatıldı. Amerikalı gencin hesaplarını kontrol eden polis, 730 bin dolar eksi bakiye olduğunu öğrendi.

İntihar eden gencin hesabında kırmızı renkle göz korkutan 730 bin dolar bakiye aslında tam olarak borcu değildi. Bu borç, tam olarak borç batağında olduğunu ve sonu gelmez bir yola girdiğini göstermiyordu.

Gözüken bu büyük değer hisse senetlerinin alım satım gerçekleştirmeden önceki değerini işaret ediyordu. Amerikalı gencin hesabı eksi gözükse bile sahip olduğu işlemdeki hisselerin gerçek değerini yansıtmıyordu.

Robinhood Yetkilileri Acılı Ailenin Yanında Oldu

20 yaşındaki gencin intiharı sonrası yatırım uygulaması Robinhood’dan da açıklama geldi. Yapılan açıklamada;

“ Robinhood olarak hepimiz bu korkunç habere derinden üzülmüş durumdayız ve bu hafta sonu aileye ulaşarak hislerimizi paylaştık.”

İfadeleri kullanıldı. 730 bin dolar borç sonrası intihar eden genç hakkında ise gizlilik kuralları nedeni ile herhangi bir bilgi verilmedi.

YouTube video

Konuya ilişkin olarak Alexander’ın ailesi de açıklamalarda bulundu. Küçük yaşlardan beri birikim yaptığını bu nedenle de böyle bir borcun oluşabileceğini tahmin edemediği söylediler. Bu tarz intiharların sıklıkla görüldüğünü belirtilirken olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!