featured

Yıldızname Nedir? Yıldızname Nasıl Bakılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geleceğini öğrenmeyi seven kişiler için farklı bir olay olan Yıldızname, kişilerin merakını giderecek bir uygulamadır. Biz bugün sizler için doğum haritanıza göre hayatınız hakkında bilgi veren Yıldızname konusunda bilgi vereceğiz. Peki,  Yıldızname Nedir? Yıldızname Nasıl Bakılır?

İnsanoğlu geçmişten günümüze gelinceye dek merak duygusu ile yaşamını sürdürdüklerinden ötürü yıldızname ile gelecekleri hakkında bilgi almaya çalışmışlardır. Yıldızname vasıtasıyla kişinin bugünü ve geleceğiyle ilgili yorum yapılmaktadır. 

Yıldızname hesaplaması sayesinde geleceğinizde gerçekleşecek olan herhangi bir olayla alakalı (Evlilik, hastalık gibi) bilgi edinebilir ve gereken önlemleri vakit kaybetmeden alabilirsiniz. Yıldızname hesabını herkes yapamamakla birlikte işinin ehli olan birine yaptırmak doğru bilgiler edinmenize neden olacaktır. 

Yıldızname Nedir? 

Yıldızname kesinlikle bir fal değildir. Bu işin ustaları tarafından böyle görülmemesi gerektiği özellikle vurgulanmaktadır. Yıldıznamesine baktıracak olan kişinin doğum tarihinin, doğum saatinin ve daha başka bilgilerin tam olarak bilinmesi gerekmektedir. 

Yıldızname sayesinde pek çok kişi bilmediği soruların cevabını öğrenebilir ve sıkıntılarını bu şekilde çözebilir. Yıldızname genel olarak bir yol gösterici olarak değerlendirilebilir. Yıldıznamenin bakılabilmesi için mutlaka ebced hesabı denilen hesabın yapılması gerekiyor. 

Sizin hayatınızdaki gizli gerçekleri ortaya çıkaran, geçmişiniz ya da geleceğinizle alakalı sizlere bilgi veren Yıldızname sayesinde siz de gelecekte başınıza gelecek olan bir olayı öğrenebilir ve ona göre önlem alabilirsiniz. 

Yıldızname Nasıl Bakılır? 

Yıldızname bakabilmek için öncelikle ebced hesabı yapılması gerekiyor. Ebced hesabı; Arap alfabesinde tarih düşürme sistemidir. Ebced hesabı sayesinde siz de adınız da ki harflere tekabül eden sayıları belirleyebilir ve buna göre de yıldızname hesabı yapabilirsiniz. 

Ebced hesabında, kişinin anne ve babasının ismi bilinmesi gerekiyor. Anne ve baba isminin her harfi bir sayıya tekabül etmektedir. Bu sayıya göre de hesaplama yapılıyor. 

Ebced Hesabında Harflere Karşılık Gelen Sayılar

A=1 – E=5 – I=10 – M=4 – R=8 – Ü=7

B=2 – F=8 – İ=10 – N=2 – S=0 – V=6

C=3 – G=8 – J=3 – O=7 – Ş=0 – Y=10

Ç=3 – Ğ=4 – K=4 – Ö=7 – T=4 – Z=7

D=4 – H=8 – L=6 – P=2 – U=7

1 = KOÇ

2 = BOĞA

3 = İKİZLER

4 = YENGEÇ

5 = ASLAN

6 = BAŞAK

7 = TERAZİ

8 = AKREP

9 = YAY

10 = OĞLAK

11 = KOVA

12 = BALIK

Kişinin yıldıznamesi hesaplanabilmesi için mutlaka Türkçe isminin Arapça karşılığı yazılması gerekiyor. Doğru hesaplamalar yapılmadığı takdirde yıldızname hesabı da yapılamayacaktır. 

Yıldızname Baktırırken Neler Bilmek Gerekiyor? 

Yıldızname baktırırken, kişi hakkında bazı temel bilgilerin bilinmesi gerekiyor. Temel bilgiler bilinmediği takdirde yıldızname baktırmak kesinlikle mümkün olmamaktadır. Peki, yıldızname baktırırken neler bilmek gerekiyor? 

Kişinin adı ve soyadı (kişinin 2 adı varsa ikisini de yazması gerekmektedir.)Kişinin doğum tarihi, yeri ve saati (kişi doğum saatini net bilmiyorsa sabah, ikindi gibi belirtmesi gerekir.)Kişinin annesinin adıKişinin fotoğrafı

Yıldızname Türleri Nelerdir?

Yıldıznamenin pek çok türü bulunmaktadır. Biz sizlere başlıca yıldızname türlerinden bahsetmek istiyoruz.

Genel yıldıznamenin bakılması,Aşk ile ilgili yıldıznameye bakılması,Evlilik için yıldıznameye bakılması,İş ve ticaret amaçlı yıldıznameye bakılması,Şans ve kısmet için yıldıznameye bakılması,Kayıp kişi ve eşya için yıldıznameye bakılması 

Yukarıda verilen yıldızname çeşitleri sayesinde bütün herkes istedikleri konularda sorgulama yaparak gelecekleri hakkında ayrıntılı bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilirler. 

Yıldızname ve Fal Arasındaki Fark 

Yıldızname ve Fal arasında ince bir fark bulunmaktadır. Bu farkın ne olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin. 

Yıldızname, insanların gelecekleri hakkındaki bilgileri daha net ve açık bir şekilde ortaya koyar.Fal ise daha çok insanların gelecekleri hakkında merak ettikleri konuları eğlenceli bir şekilde bakılması ile ortaya çıkar.Bunun haricinde yıldızname, malzeme olmadan bakılır. Yani doğum günü, ayı, yılı ve saati bilinerek bakılır.Fal ise genellikle kahve veya çeşitli malzemeler ile bakılır.Aynı zamanda yıldızname her zaman olmasa da bazen insanların hayatında doğru yolu işaret eder.Falın ise gerçekle herhangi bir ilişkisi yoktur. Tamamen eğlence amacı ile bakılır.

Yıldızname Baktırmak Günah Mı? 

Dinimize göre, her türlü fal günah kılınmıştır. Fakat bazı yıldızname bakan kişiler tarafından Yıldızname fal olarak nitelendirilmemekte sadece bir uygulama olarak nitelendirilmektedir. Her ne kadar böyle olsa da geleceği, Allah’tan başka kimse bilmemektedir. Geleceği biliyorum diye fal bakan kişiler de dinen şirk yaptığı düşünülmektedir. 

Fal baktırmak ile ilgili bir ayette; 

“De ki, göklerde ve yerde, hiç kimse gaybı bilmez, onu sadece Allah bilir.” (Neml 27/65)

geçmektedir. Yani bu demek oluyor ki fal baktırmak günahtır. Yıldızname bir fal mı derseniz elbette faldır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!