featured

Yaşamak İçin Muhtaç Olduğunuzu Sandıklarınız Aslında Ölüm Nedeniniz Olabilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı şeyler vardır ki; yaşamak için ihtiyacımızdır. Peki aslında ihtiyacımız olan şeyler aynı zamanda ölüm nedenimiz olabilir mi?

Yaşamak hayatını devam ettirmek insanlar başta olmak tüm canlıların ilk gayesidir. Biz insanlar tıpkı diğer canlılar gibi yaşamak için bazı temel ihtiyaçlar gereksinim duyarız. Peki yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz şeylerin ölüm nedenimiz olabileceğini hiç düşündünüz mü? İşte yaşam kaynağımız olduğunu sandığımız doğru bilinen yanlışlar…

2/8

Boğulmaktan Kurtulduğunuzda Hayatınıza Devam Edemeyebilirsiniz

Boğulmaktan Kurtulduğunuzda Hayatınıza Devam Edemeyebilirsiniz

Her insan hayatının bir döneminde boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Bu tehlikeyi atlattığımızda sağlıklı olduğumuzu düşünsek de aslında doğru bildiğimiz temel yanlışlardan birisidir.

Akciğerlerimizde kaygan bir yapı vardır. Boğulma sırasında yuttuğumuz su bu kaygan yapıyı temizleyebilir ki bu da nefes almamızı zorlaştırarak ölüme sebebiyet verebilir. Bu nedenle de boğulma sonrasında mutlaka sağlıklı görünüşümüze aldanmadan hastaneye gitmeliyiz.

3/8

Alkol, Bedeni Isıtıyor Olsa da Öldürebilir!

Alkol, Bedeni Isıtıyor Olsa da Öldürebilir!

Alkol tüketenlerin birçoğu vücudunun ısındığını ve bunun normal hatta iyi bir şey olduğunu söyler. Ancak durum hiç de öyle değildir. Alkol tükettiğinizde kan akışınız hızlanır ve vücudunuz dışarı ısı verir. Ancak bu sırada bedeniniz soğumaya başlar. Bu durum hipotermi olayını gerçekleştirip aniden ölmenize neden olabilir.

4/8

Elinizdeki Son Suyu Kullanmama Düşünceniz Sonunuz Olabilir

Elinizdeki Son Suyu Kullanmama Düşünceniz Sonunuz Olabilir

Susuz bir yerdesiniz ve hiç su bulamayacağınız bir ortamda elinizde son su kaldı.  Bu durumda her insan gibi muhtemelen siz de son suyu kullanmamak için daha fazla yaşayabilmek için direneceksiniz ki; bu son derece yanlıştır.

Susuz kaldığınız bir ortamda elinizde son suyunuz varsa onu içmelisiniz. Çünkü o suyu içmemek için direndiğinizde dehidrasyon seviyeniz düşecektir. Ancak elinizdeki suyu içtiğinizde dehidrasyon seviyenizin yükselmesi ile daha doğru seçimler yapabilirsiniz.

5/8

Kilometrelerce Yükseklikten Suya Atladığınızda Yumuşak Suya Düşmezsiniz!

Kilometrelerce Yükseklikten Suya Atladığınızda Yumuşak Suya Düşmezsiniz!

Kilometrelerce yükseklikten suya atladığınızda genellikle yumuşak bir suya düşeceğinizi düşünürsünüz. Ancak tam tersine! Suya ne kadar yüksekten atlarsanız su da o kadar sertleşecektir. Hatta suya düştüğünüzde kemikleriniz kırılabilir, ölümünüze sebebiyet verebilir.

6/8

Arabayla Suya Düşen Kişinin Arabada Mahsur Kalıp Boğulacağı Düşüncesi Ne Kadar Doğru?

Arabayla Suya Düşen Kişinin Arabada Mahsur Kalıp Boğulacağı Düşüncesi Ne Kadar Doğru?

Her ne kadar filmlerde suya düşen arabanın içi anında su dolsa da gerçekte öyle değildir. Bu süre içinde arabanın içi tamamen su dolana kadar pencere tuşları bir süre çalışacağından içerideki kişi o an hemen pencereyi açarak çıkabilir. Aksi halde araba su doldukça batmaya başlayacak ve düğmeler çalışmayacaktır.

7/8

Timsahtan Kurtulduğunuzu Düşünmek İçin Zikzak Yapmasını Beklemeyin

Timsahtan Kurtulduğunuzu Düşünmek İçin Zikzak Yapmasını Beklemeyin

Çoğumuz bir timsah gördüğümüzde eğer zikzak yapıyorsa kurtulduğumuzu ve onun bizden kaçtığını düşünebiliriz. Timsahlar dönüş yapabilen hayvanlardır. Dolayısıyla da zikzak yapması sizden kaçtığı anlamına da gelmeyebilir.

8/8

Ayılar Yokuş Aşağı İnebilir mi?

Ayılar Yokuş Aşağı İnebilir mi?

En büyük yanlış algılardan birisi de ayıların yokuş aşağı inemediği algısıdır. Hatta bu nedenle birçok insan ayıların tepeden aşağı inemeyeceğini düşünerek yüksekteki ayılardan kaçma gereği duymaz. Ancak bu kesinlikle yanlış bir algıdır.

Nitekim, tepeden bir ayı gördüyseniz aslında hayatta kalmak için muhtaç olduğunuz tek şey o an için olabildiğince ve tüm var gücünüzle kaçmaktır. Çükü ayılar, yokuş aşağı inebilirler. Hatta sizi gördüklerinde yakalayabilmek için koşabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!