featured

Aslında Yanlış Olan 8 Güzellik Trendi! Sosyal Medyada Her Gördüğünüzü Uygulamamalısınız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternetin gelişmesiyle sık sık farklı konular hakkında bilgi sahibi olmak artık çok kolay. Ancak bu derece bilginin var olması elbette bilgilerin sorgulanmasını da beraberinde getiriyor.

Özellikle kozmetik anlamda deneme yapacağınız ‘güzellik trendleri’ konusunda dikkatli olmak da fayda var. Yaşınız her ne olursa olsun bu trendlerin kötü sonuçları ortaya çıkabilir.

Tüm bunların yanı sıra sosyal medyanın çok küçük yaştaki bireyler tarafından da kullanılmaya başlanması, ebeveynlerin daha dikkatli olması gerektiği anlamına geliyor.

Çocukların uzak durması gereken oyunları ya da özellikle ergenlerin uzak durması gereken bahsedeceğimiz güzellik trendleri ortaya çıkıyor.

İşte doğru sandığımız aslında uygulanmasının yanlış ve zararlı olduğu 8 güzellik trendi…

1- Işıltılı ve Simli Kimyasal Ürünler Kullanmak

Daha parlak bir cildin her zaman daha sağlıklı olduğu yönünde çeşitli mesajlara maruz kalındı. Bu da güzellik sektöründe gerek parlaklık sağlayan gerekse aynı zamanda bronzluk etkisi yaratan malzemelerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Ancak uzmanlar bu konuda dikkatli olmak gerektiğini vurguluyor. Işıltı verdiğini sandığınız ürünler cildinizde gözle görülmeyen çiziklere sebep olabiliyor. Bununla kalmayarak kuru bir cilt yapısına sahip olmanıza da neden oluyor.

Hele bir de sivilceli bir cilde sahipseniz bu ürünlerin sivilceleri çoğaltma olasılığının yüksek olduğunu unutmamak gerekiyor.

2- Alkollü Güzellik Ürünleri Kullanmak

Aslında geçmişe nazaran bu konuda duyarlı insanların sayısı giderek artıyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde yayınlanan ‘tavşan belgeseli’ ile kişiler içerik kontrolü yapmaya başladı.

Yine de kontrol etmeden ürün tercih edenlere kötü bir haberimiz var. Başta yağlı ciltlerin yağlanmayı önlemek amacıyla kullandığı alkollü ürünler uzun vadede büyük bir zarar yaratıyor.

Anlık kurutmanın etkisinden sonra ilerleyen yıllarda cilt dengesinin bozulmasıyla daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

3- Tüy Döken Kremlerin Kullanılması

Erkek ve kadın fark etmeksizin acısız ve zahmetsiz olmasından ötürü tercih edilen bir diğer ürün de tüy dökücü kremlerdir.

Kısa sürede istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlayan bu kremlerin nasıl bir zararı olabilir ki? diyebilirsiniz.

Ancak bu kremlerin tüyleri dökerken kullanılan kimyasallardan ne derece haberdarsınız? Unutmayın ki tüy döken kremlerin kimyasal yanık tehlikesi oluşturma ihtimali vardır. Aynı zamanda cildinizin de tahriş olmasına sebep olabilir.

4- Saçlarınıza Kokulu Ürünler Kullanmak / Parfüm Kullanmak

Özellikle sigara kullananların en sık düştüğü hatalardan birisi de saça parfüm sıkmak. Saçların daha güzel kokmasını amaçlıyor olabilirsiniz ancak bunun yöntemi asla parfüm uygulamak değildir.

Eğer sık sık saçınıza parfüm uyguluyorsanız bu hatadan hemen dönmelisiniz! Çünkü parfümün içeriğinde yer alan etanol, saçlarınızın dökülmesine ve kırılmasına sebep olacaktır.

5- Hindistan Cevizi Yağı ile Vücudu Nemlendirmek

Elbette cilt bakımı sırasında doğal ürünlere yönelmek kimyasal ürünlere göre daha doğru bir seçenektir. Ancak bunu yaparken Hindistan cevizi yağını pek de tercih etmemelisiniz.

Hindistan cevizi yağını sadece dirsek ve topuklarınızı nemlendirmek için kullanmalısınız. Diğer alanlarda ise durum biraz farklı olacak.

Özellikle yüzünüzde kullanmak gözeneklerinizi tıkayarak ekstra sivilce ve siyah nokta oluşumuna sebep olabilir. Hassas cilt sahibiyseniz kızarıklar da cabası!

6- Vazelini Nemlendirici Olarak Kullanmak

Aslında vazelinin nemlendirmek konusunda herhangi bir olumsuz tarafı yoktur, aksine faydad da sağlayabilir. Ancak fazla vazelin kullanımı amaçlamadığınız sonuçlara da davetiye çıkarır.

Nasıl mı?

Nemlendirme işlemi için gözeneklerin tıkanması gerekir. Fakat doğru ve ayrıntılı bir temizlik yapmadan vazelini nemlendirici olarak kullanırsanız, kiri ve yağı da gözeneklere hapsetmiş olursunuz.

Bunun sonucunda merhaba sivilceler, merhaba siyah noktalar!

7- Kirpik Liftingi Evde Denemek

Son zamanların belki de modası kirpik lifting yaptırmaktır. Ancak bunu uzmanların gözetimin altında yaptırmak daha doğru olacaktır.

Evde yapmaya uygun kirpik lifting malzemeleri bulunsa da doğru şekilde uygulamadığınız takdirde kirpiklerinizden bile olabilirsiniz.

8- Yüz Temizleme Makinelerini Kullanmak

Nasıl olduğu bilinmez bir anda piyasalara çıkan ve artık neredeyse her evde olan teizleme cihazları fazla kullanımda cildinize ciddi zararlar verebilmektedir.

Özellikle sahip olduğu titreşim miktarının fazla olduğu, kontrol edilemediği cihazlarda cildinizde travma etkisi oluşturabilirsiniz.

Bununla da kalmayarak sert uçlu fırça ya da makinelerin yüzünüzü çizebileceğini unutmayın. Bu çizme işlemi farkında olmadığınız çok küçük kapsamlı olabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!