featured

Bildiğiniz Bütün Karnavalları Unutun | İşte Dünyanın En Ünlü ve Çılgın Karnavalları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle birlikte kutlanan bu çılgın karnavallardan en az birine siz de gitmek isteyeceksiniz!

Her yıl düzenlenen ünlü karnavallar, dünyanın dört bir yanından gelen turistler tarafından kutlanmaya devam ediyor. Öyle ki bu karnavallar aynı zamanda bölgenin önemli turizm etkinliklerinden de biri oluyor. Peki milyonlarca insanın katılımıyla gece gündüz devam eden dünyanın en ünlü ve en çılgın karnavalları nelerdir? Hadi birlikte bakalım!

1. New Orleans Mardi Gras Karnavalı

1. New Orleans Mardi Gras Karnavalı

Mardi Gras Karnavalı, New Orleans, Louisiana ve ABD’de düzenlenen dünyanın en ünlü karnavallarından biridir. New Orleans Karnavalı, Noel’den sonraki on ikinci gece olan 6 Ocak’ta, Hristiyan Orucuna hazırlık olarak başlar. Karnavalda danslar, geçit törenleri ve “kral pastası” partileri düzenlenir.

Kutlamalar, perhizin başlamasından iki hafta önce başlar ve perhizin ilk Çarşamba gününe kadar devam eder. Karnaval genellikle kışa denk geldiği için hava durumu sık sık değişir. Ayrıca Mardi Gras’ın son haftasında, New Orleans ve çevresi yine birçok etkinlik düzenlemektedir.

2. Münih Fasching Karnavalı

2. Münih Fasching Karnavalı

1829 yılından beri düzenlenen Münih Fasching Karnavalı’nın adı, orta çağdaki “vaschnc” kelimesinden gelmektedir. Bugünkü kelime anlamı ise Hıristiyanlıkta Oruç anlamına gelir. Karnavalda, insanlar gelenekleri yansıtmak ve dans etmek için farklı kostümler giyerler. 19. yüzyılın başlarına kadar bu kutlamalar hep açık alanlarda yapılırdı.

3. Köln Karnavalı

3. Köln Karnavalı

Almanya’nın Köln kentinde her yıl düzenlenen Köln Festivali, 11 Kasım’da saat 23:00’te başlıyor. Karnaval ruhu Noel’den dört hafta öncesine kadar ertelenir ancak yeni yılda kutlanmaya devam eder. Büyük perhizden önceki Salı günü, şehir merkezinin sokakları eğlenceye tamamen açık hale gelir.

4. Nice Karnavalı

4. Nice Karnavalı

Nice Karnavalı 1924’ten beri Fransız Rivierası’ndaki Nice’de düzenlenmektedir. Brezilya ve Venedik Karnavalları ile birlikte dünyanın en büyük karnavallarından biridir. Her yıl Şubat ayında düzenlenen karnavala 1 milyondan fazla turist katılmaktadır. İki haftalık bu karnaval, büyük perhizin başlangıcı olan Salı günü sona ermektedir.

5. Quebec Kış Karnavalı

5. Quebec Kış Karnavalı

Quebec Kış Karnavalı, Quebec, Kanada’da kutlanır. Bu karnavalda bir kış eğlence parkı bulunmaktadır. Bu aktiviteler arasında kayak, kar raftingi, buzdan heykeltıraşlık ve kızak bulunmaktadır. Genellikle Şubat ayında düzenlenen bu karnaval 1-17 Şubat tarihleri ​​arasında düzenlenmektedir. Şehrin açık veya kapalı alanlarında irili ufaklı birçok parti ve danslar düzenlenerek karnavala renk katılmaktadır.

6. Rio Karnavalı

6. Rio Karnavalı

1723 yılından beri Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen bu festivali duymayan var mı? Dünyaca ünlü Rio Karnavalı yılda bir kez düzenleniyor ve her yıl yaklaşık 2 milyon kişi bu karnavala katılıyor. Samba karnavalı ile müzik aletleri bu karnavalın en önemli parçalarından biridir. Dans ve müziğin karşı konulmaz cazibesi, sokakta milyonlarca insanı kendine çeker ve herkesi büyük bir coşkuyla partiye davet eder.

7. Salvador de Bahia Karnavalı

7. Salvador de Bahia Karnavalı

Guinness Rekorlar Kitabı’na göre, Salvador Bahia Karnavalı dünyanın en büyük karnavalı. Yaklaşık 4 milyon kişinin katıldığı karnaval bir hafta sürer ve karnavalın yapıldığı sokaklar, meydanlar ve caddeler 25 kilometreyi bulur. Karnaval, 65 radyo istasyonu, 75 dergi, 139 video yapımcısı, 97 gazete (21’i uluslararası gazete), 14 TV kanalı ve 168 web sitesi aracılığıyla 135 ülke/bölgede yayınlanmaktadır.

8. Santa Cruz de Tenerife Karnavalı

8. Santa Cruz de Tenerife Karnavalı

Bu karnaval her yıl Şubat ayında Kanarya Adaları’nın başkenti ve en büyük ada olan Santa Cruz de Tenerife’de kutlanır. Dünyanın her yerinden turistler bu karnavalı izlemek için Santa Cruz’a gelmektedirler. Dünyanın en ünlü ikinci karnavalı olarak bilinen ve Rio Karnavalı’ndan sonra ikinci sırada yer alan eğlence etkinlikleri, karnaval geçit töreninin açılışından önceki Cuma gecesi başlar ve ertesi sabaha kadar devam eder.

Yüzlerce kişi bu karnaval için rengarenk elbiseler giyer ve bu eğlence Paskalya öncesi büyük perhizin ilk Çarşamba gününe kadar sürer…

9. Trinidad Karnavalı

9. Trinidad Karnavalı

Karayipler’in bugüne kadarki en büyük karnavalı olarak kabul edilen Trinidad Karnavalı, her yıl Şubat veya Mart aylarında ülke genelinde büyük ve coşkulu bir şekilde kutlanıyor. Aslında milli bayram olarak kabul edilmese de karnaval süresince tüm dükkan ve işyerleri kapalı olur ve karnavala herkes katılır. Sıra dışı ritmik müzikler, Latin dansları, çılgın kostümler, sokak partileri ve uzun eşlikler ile şenlik havasında geçen karnavalın hazırlıkları birkaç ay öncesinden başlar.

10. Venedik Karnavalı

10. Venedik Karnavalı

Venedik Karnavalı, İtalya’nın Venedik kentinde her yıl düzenlenen bir karnavaldır. Paskalya’dan 40 gün önce başlar ve büyük perhiz başlangıç günü sona erer. Her yıl yaklaşık 3 milyon turist bu karnavalı izlemek için Venedik’e gitmektedir.

Ayrıca bu karnavalda uluslararası giyim ve moda tasarımcılarından oluşan bir jüri en iyi maskeleri ve kostümleri seçiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!