featured

Bitki Çayları Nasıl Yapılır? Hamile İken Bitki Çayları İçilir mi? Gebelikte Bitki Çayları Zararlı mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamile iken anne adayları vücutlarında değişim yaşamaktadırlar. Bu nedenle vücutlarının direnci düşebilir ve bağışıklık sistemlerinde de sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunları minimuma indirebilmek ve aynı zamanda da vücut direncini güçlendirebilmek için doktor kontrolünde bitki çayları tüketebilirler. Tabi hamile bir kişi bitki çayı içmek istediğinde hem kendisine hem de bebeğe zarar vermeyen çaylardan içmelidir. Peki, hamileler hangi bitki çaylarını tüketebilirler? Gebelikte hangi bitki çayları içilebilir? Bitki çayları nasıl yapılır? İşte cevabı!

Hamile İken İçilebilen Bitki Çayları!

1- Ihlamur Çayı

Ihlamur çayı hamile ilen tüketilebilen bir çaydır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi grip ve soğuk algınlıklarında etkilidir.

2- Papatya Çayı

Uyku problemi yaşayanlar ya da strese karşı sakinleşmek isteyen hamileler papatya çayı tüketebilirler.

3- Rezene Çayı

Hamilelikte içilebilen çaylar arasında sayılabilecek bir diğer çay ise Rezene çayıdır. Özellikle doğum sonrası anne sütünü artırmak için içilebilir.

4- Zencefil Çayı

Mide bulantılarına ve mide de meydana gelen şişkinlikleri indirmek için etkili olan çay zencefil çayıdır. Anne adayları hamilelik döneminde zencefil çayı tüketebilirler.

5- Kuşburnu

Hamilelikte vücutta oluşan ödemin atılması için kuşburnu çayı içilebilir. Ayrıca vücudun dirençli olmasını sağlar.

6- Melisa Çayı

Hamilelik döneminde hormonsal denge nedeniyle gerilen sinirlerinizi melisa çayı ile gevşetebilirsiniz. Ayrıca rahat bir uyku uyuyabilmek içinde hamileler melisa çayı içebilirler.

7- Acerola Kirazı Çayı

Acerola Kirazı Çayı ile hamileler bağışıklık sistemini güçlendirebilirler. Viral hastalıklara karşıda koruyucu etkisi vardır. Düşük yapma riskini azaltır. C vitamini bakımından zengindir. Rahim kaslarının güçlenmesini ve gelişmesini sağlar.

8- Hurma ve Çayı

Hamilelikte yaşanan kansızlık sorununa karşı günde 2-3 adet hurma veya çok az hurma çayı içilebilir.

Hamilelikte Bitki Çayı Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Bitki çayı içmeden önce muhakkak doktorunuza danışın ve doktorunuzun verdiği tavsiyeler doğrultusunda bitki çayı tüketin.Faydası olan bitki çaylarını da en fazla günde 2 fincanı geçmeyecek şekilde için.İçeceğiniz bitki çaylarını aktarlardan almaya özen gösterin.

Hangi Bitki Çayları Hamilelikte Tüketilmemelidir?

Sinameki, ekinezya, zencefil, keten tohumu, papatya, rezene, fesleğen ve ahududu gibi çaylar hamileler tarafından fazla ve sıkça tüketilmesi halinde düşük yapma riskini, gebelik sırasında kanama riskini ve ayrıca rahim kasılmalarını artırıp erken doğum riskini artırabilir.

Bu sebeple anne adayları bu bitki çaylarını içerken günde iki bardağı aşmamalıdırlar.

Bitki Çayları Nasıl Yapılır?

Peki, bitki çayları nasıl yapılır? Bitki çayları kaynatılarak tüketilmez. Ancak kaynamış olan suyun içerisinde bardağın veya çaydanlığın ağızı kapatıldıktan sonra birkaç dakika demlendirildikten sonra tüketilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!