featured

Dünyada Çok Nadir Görülen 9 Tuhaf Hastalık! Bu Hastalıkları Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tıp her ne kadar kendi dönemi içinde gelişmiş olarak kabul edilse de bazı hastalıklar için yapılabilecekler oldukça sınırlıdır.

İnsanların yaşadığı kimi hastalıklar ise tüm dünyada şok etkisi yaratmış desek yanlış olmaz. Görülen b hastalıklar çok nadir olduğu kadar neredeyse imkânsız olarak adlandırılabilecek cinsten.

İşte öğrendiğinize ‘nasıl yani?’ diyeceğiniz eşi benzeri daha önce görülmemiş tuhaf hastalıklar…

1- Dört Bacağa Sahip Kadın

Bir anne düşünün ki ikiz bebeklerine hamile ve büyük bir heyecanla dünyaya getirmek için heyecanlanıyor. Ancak doğum sonrası hem kendisi hem de tıp dünyasını etkileyen bir gelişme meydana geliyor.

İkiz kardeşinin bacaklarını alan bir bebek tam dört bacakla dünyaya geliyor! Üstelik normal şartlarda beklenen bu tarz çoklu organ doğumlarında işlev bozukluğu da meydana gelmiyor.

Kadın küçükken de yaşı büyüdüğünde de dört bacağını birden oldukça rahat hareket ettirebiliyor.

2- Kafasını 180 Derece Döndürebilen Adam

Baykuş adam olarak adlandırılmasına da sebep olmuş Martin Laurello oldukça tuhaf bir hastalığa sahip.

Kendisi doğuştan itibaren mutasyon geçirmiş bir davranışı gerçekleştirebiliyor. Kafasını 180 derece döndürmesiyle meşhur.

Performans sanatçısı da olan Laurello, bu konuda oldukça şanslı olarak görülse de kimileri bu durumdan oldukça rahatsız da oluyordu.

3- Sakallı Josephine

İlk bakışta bu size normal gelebilir fakat Josephine aslında bir kadın.

Kendisinin erkeklerin sakallarını aratmayacak şekilde bir kıl yoğunluğu bulunuyor. Bu değişim günümüzde de görülen hormon bozukluğu ile açıklamak ise zor.

Normal şartlarda hormon bozukluğu oluştuğunda kadınların da yüzünde tüylenmeler oluşabilir. Fakat Josephine sahip olduğu değişim neticesinde daha ilk doğum anında sakallı dünyaya gelmişti.

Kendisinin bu farklılığı o dönemde bile çoğu kişi tarafından biliniyordu. Günün birinde başarılı bir ressamla evlendi ve çocuk sahibi de oldu.

4- Aslan Adam

Dünyada sadece elli kişide görülmüş bir hastalıktan size bahsedeceğiz. Lionel aslında bu ismi öylesine almadı.

Doğduğu andan itibaren yüzünün şekli oldukça tuhaftı. Bununla birlikte sakal olarak adlandırılamayacak şekilde bir kıllanması mevcuttu.

İlk bakışta herkes onu bir aslana benzettiği için İngilizcede yer alan ‘lion’ kelimesinden türetilmiş ‘Lionel’ ismi ona verildi.

5- Progeria Çocuk Hastalığı

Dışarıdan açık bir şekilde görülen baş bölgesinde oluşmuş şekilsel bir bozukluktur. Doğum anından itibaren fark edilebiliyor ancak çok nadir bir şekilde ortaya çıkıyor.

Çocuğun baş kısmı yukarı doğru çıkıntılı ve büyük bir şekilde bulunuyor. Kaşları yok ya da yok denecek kadar az.

Bununla birlikte derisi de bu baş büyüklüğüne göre çok gerilip ince bir görünüm alıyor. Yüzündeki damarlar dışarıdan çok rahat bir şekilde seçilebiliyor.

Maalesef bu hastalığa yakalanmış çocuklara ‘en fazla’ 13 yıl ömür biçiliyor. Çünkü bu hastalık fiziksel yaşın ötesinde erken yaşlanmaya sebep olmaktadır.

Hücreler oldukça kısa bir süre içinde ileri bir yetişkinin sahip olduğu hücre formatına bürünür. Erken yaşlanma hastalığı olarak da bu yüzden bilinir.

6- 1 Günde 200 Kez Orgazm Olan Sarah

Orgazm bozukluğu olarak tanılan bu hastalık sadece Sarah ile anılıyor. Çünkü dünyada eşi benzeri olarak görülmüş bir kişi henüz meydana gelmedi.

İlk bakışta tuhaf ya da kimine göre eğlenceli olarak gelse de Sarah için bu durum pek de hoş değil.

Çünkü normal bir insanın yaşayamayacağı şekilde günde tam 200 kere orgazm oluyor.

7- Hyperthymestic Syndrome

Oldukça farklı bir ismi olan bu hastalık aslında toplumumuz için pek de tuhaf değil. Bir unutamama hastalığı. Unutamamak kimileri için çok iyi bir şey olabilir ancak beyin için öyle değil.

Beyin yaşadığı zorlu anları ve yaşantıları belirli zamanlarda silme yoluna gider. Bu silme anıyı tamamen ortadan kaldırmaz ancak bilinçte yer almadığı için kişi farkında değildir.

Unutulan bir hafıza böylece kişinin acısız ve daha rahat yaşamasına sebep olacaktır. Yalnız bir kadın var ki bu sendroma sahip ve hiçbir şeyi unutamıyor.

40 yaşlarında tanıyı alan bu kadın, o güne dek oluşan en ufak ayrıntıları bile unutmuyor. Buna kötü anıları, yaşantıları ve acıları da dahil…

8- Teknolojiye Alerjisi Olan Kadın

Her ne kadar teknoloji günümüzün vazgeçilmez bir oluşumu olsa ve hayatı kolaylaştırsa da herkes için olumlu mesaj vermediği kesin.

Debbie Bird’ün teknoloji konusunda büyük bir sıkıntı yaşadığı kesin. Kendisine teknolojik alerji tanısı koyuldu.

Aldığı bu tanının sebebi ise bir teknolojik alete yaklaştığında ve dokunduğunda cildinde açıklanamaz derecede tahripler oluşması.

Bir düşünün telefonu eline aldığınızda cildinizde yaralar ortaya çıkıyor, ne yapardınız? …

9- Yarım Gabrielle

Üst bölgesinde herhangi bir şekilde sorun ya da anormal durum gözükmeyen Matmazel Gabrielle, alt vücut bölümüne sahip değildi.

Aslında bu listede diğerlerine nazaran daha olasılığı yüksek olarak görülen bir hastalık. Özellikle yüksek nükleer enerjinin açığa çıktığı alanlarda mutasyona bağlı olarak bu tarz organ eksiklikleri meydana gelebiliyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!