featured

Elektrik Fatura Yardımı Nasıl Alınır? Elektrik Faturası Yardım Şartları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrik fatura yardımı nasıl alınır? Elektrik faturası yardım süreci nasıl işler? Elektrik fatura yardımı almak isteyenler nereye başvuru yapmalı? Elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Elektrik fatura yardım konusu, 2022 yılında elektrik faturalarına gelen fahiş fiyatlarla birlikte çok fazla araştırılan yardım konularından birisi haline gelmiştir. En temel ihtiyaçlarımızdan birisi olan elektrik, bu kadar hayatımızın merkezine yerleşmişken elektrik faturalarının oldukça yüksek gelmesi vatandaşları bir hayli zorlamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara göre 2022 yılında da birçok muhtaç aileye elektrik fatura yardımı yapılacak. Peki elektrik faturası yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte yardım sürecine dair tüm merak ettikleriniz ve cevapları!

Elektrik Fatura Yardımı Nasıl Alınır?

Devlet, “Elektrik tüketim desteği” adı altında son üç yılda milyonlarca aileye elektrik desteği yani elektrik fatura yardımı verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına göre 2022 yılında da bu desteklere devam edilecek.

2022 elektrik fatura yardımı destekleri için devletin 50 milyonu aşkın kaynağı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; destek verilecek olan ailelerin detaylı olarak araştırılarak yardımların en doğru kişilere yapılması konusunda hassasiyet gösterdiklerini de ifade etti.

Elektrik fatura yardımı almak isteyen vatandaşlar ise şartlara uygun oldukları takdirde başvuru sürecini kolaylıkla başlatabilecekler. İşte detaylar!

Elektrik Desteği Şartları | Elektrik Faturası Yardımı Şartları Nelerdir?

Elektrik fatura yardımı, yardıma muhtaç olan hanelere verilen bir yardımdır. Bu nedenle de yardım için başvuru yapacak olan kişilerin öncelikle bu şartlara uygun olması gereklidir. Özellikle kronik rahatsızlıklarından dolayı evde sürekli cihaz çalıştırmak durumunda olan muhtaç hanelere bu yardımlarda öncelik veriliyor.

Kronik rahatsızlığından dolayı cihaz kullanan yardıma muhtaç vatandaşların yanı sıra aynı zamanda;

– Eşi vefat etmiş ve maddi durumu iyi olmayan dul kadınlar,

– Yoksul asker aileleri,

– Asker çocuğu ya da öksüz/yetim olanlar,

– Şartlı eğitim ya da şartlı sağlık programına dahil olan muhtaç vatandaşlar,

– Çoklu doğum yapanlar,

– 65 yaş üstü muhtaç kişiler başta olmak üzere durumu yoksulluk sınırının altında olan tüm vatandaşlar elektrik fatura yardımı desteğinden yararlanabiliyor. Yardım başvurusu yapacak olan kişiler için kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3 oranından az olması gerekiyor. Tüm bu şartları taşıyan vatandaşlar, elektrik fatura yardım başvurusu yapabiliyor.

Elektrik Faturası Yardımı Başvuru Nasıl Yapılır?

Yardıma muhtaç olan ve elektrik fatura yardım desteğinden faydalanmak isteyen, şartlara uygun olan vatandaşlar kolay bir şekilde başvurularını gerçekleştirebiliyor. Elektrik desteği almak isteyen vatandaşlar ptt elektrik yardımı başvurusu yaparak yardım talebinde bulunabiliyorlar.

PTT’ye yapılan elektrik yardımı başvurusu için ise gerekli evraklar sadece; kimlik fotokopisi ve elektrik faturasıdır. Başvuru sırasında yetkililer tarafından verilen elektrik faturası yardımı başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmalıdır.

Elektrik yardımı elektrik yardımı başvurusu e devlet üzerinden yapılamadığı gibi aynı zamanda başvuru yapacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kurumlarına başvuru yapması da gerekmiyor. Sadece PTT şubesine kimlik ve elektrik faturası ile giderek başvurularınızı hızlı şekilde yapabiliyorsunuz.

PTT Elektrik Yardımı Sorgulama | Elektrik Fatura Yardımı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yardıma muhtaç olan ve elektrik fatura yardım başvurusu yapan vatandaşlar, başvuru sonrasında başvurularının durumlarını sorgulayabilir. Bu noktada başvuru süreci sonrasında birçok vatandaş elektrik faturası yardımı sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını fazlasıyla merak ediyor.

PTT’ye bizzat giderek elektrik faturası yardım başvurusu yaptıktan sonra ptt elektrik yardımı başvurusu e devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Eğer e-devlet şifreniz var ise yardım başvurunuzun durumunu e-devlet sistemi üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte adım adım e-devlet üzerinde elektrik fatura yardım sorgulaması;

– Online olarak e-devlet elektrik yardımı sorgulama yapabilmek için ilk olarak T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor.

– Giriş yaptıktan sonra ana ekranda karşınıza çıkan arama çubuğuna “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” yazın ve sorgulama ekranına gidin.

– Karşınıza Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım sorgulama ekranı gelecektir. Karşınıza gelen bu ekranda PTT elektrik fatura yardım başvurusu sonuçlarınızı anında sorgulayabilirsiniz. E-devlet sosyal yardım bilgileri sorgulama ekranına kolayca ulaşabilir, bilgilerinizi girerek anında sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Elektrik Fatura Yardımı Ne Kadar?

2022 yılı ile birlikte aynı zamanda doğalgaz ve elektriğe de %50 gibi büyük bir oranda zam geldi. Bu zamlarla birlikte yılık ilk elektrik faturaları ise cep yakmaya başladı. Haliyle maddi sıkıntılarından dolayı geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişi elektrik desteği için başvurunun nasıl yapılacağını ve ne kadar olduğunu merak ediyor.

2022 yılı için yardıma muhtaç hanelere sağlanacak olan yardımın üst sınırı 206 TL olarak kararlaştırılmıştır. Ancak verilen bu fatura yardımının miktarı hanede yaşayan kişi sayısına göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin düzenlemenin detaylarına göre;

1-2 kişi yaşayan haneye 103 TL,

3 kişilik haneye 137 TL,

4 kişilik haneye 171 TL,

5 kişilik ve daha kalabalık aileye ise 206 TL elektrik fatura yardım ödemesi yapılacak.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!