featured

Elektrik Faturanız 100 TL Üzeri mi Geldi? O Zaman Dikkat! Bu Haber Sizi de İlgilendiriyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılı ile birlikte her alanda olduğu gibi faturalarda da zamlar arka arkaya geldi. Ocak ayının elektrik faturaları ise yarı zamlı yarı eski tarife üzerinden yazıldı. Bu duruma ise vatandaşlar özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepkiler gösterdi.

Elektriğe Büyük Zam!

1 Ocak 2022 günü itibari ile vatandaşların cebini yakan zamlardan birisi de elektriğe geldi ve kademeli tarife sistemi uygulanmaya başlandı. Bu sisteme göre elektrik faturaları ikiye ayrılırken aynı zamanda %50 ila %125 oranları arasında zamlar yapıldı.

Yeni yılın ilk gününden itibaren mesken abonesi olan elektrik tüketicileri 150 kilovatsaate kadar kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş ödeyecekken 150 kilovatsaat üzeri tüketim yapan mesken aboneleri kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş ödeyecek.

Yeni sistem ve yeni zamlar ile ilk elektrik faturaları 10 Ocak günü ile kesilmeye başladı. Ancak görünen o ki; bu zamlar vatandaşın cebini bir hayli yakacak. Bir de Ocak ayında kesilen faturaların tamamen zamlı olmadığını ve yarının eski tarife üzerinden kesildiğini düşünürsek Şubat ayı faturalarının cepleri daha fazla yakacağı aşikar.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu İddialara Karşı İnceleme Başlattı

Ocak ayında gelen elektrik faturalarının zamlarından dolayı sular durulmazken bir kısım vatandaştan Aralık ayının faturalarının da zamlı kesildiğine dair başka bir iddia geldi. Bu iddialar üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), faturaları mercek altına alarak incelemeye başladı ve açıklama yaptı.

EPDK, yaptığı açıklamalarda bu iddiaları yersiz bulduğunun altını çizerken tüketicilerin kullandıkları ayın tüketim bedelini o ayın tarifesine göre ödediklerini ifade etti. Şayet farklı bir ayın tarifesini tüketicilere uygulayan bir şirket olursa bunun şirketler açısından bedelinin ağır olacağının ve bu süreci yakından takip edeceklerini vurguladı.

EPDK’dan sonra bir açıklama da Elektik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından geldi. ELDER’in açıklamaları ise Aralık ayı faturasının Aralık ayı tarifesine göre, Ocak ayı faturalarının ise Ocak ayı tarifesine göre yapılarak fiyatlandırmada kademeli sisteme uyulduğu yönünde oldu.

Tüm bu açıklamalar elbette vatandaşları ikna etmedi, içlerini soğutmadı. 2022 yılı ile birlikte gelen fahiş zamları sosyal medyada paylaşan vatandaşlar; faturaların 2 kat,3 kat artmasına isyan etti. EPDK ise bu durumun yeniliklere, ay tarifelerine ve zam oranlara uygun olduğunu ısrarla dile getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!