featured

Elektrikli Scooter Martı Kullananlar Dikkat! Martılar Hakkında Önemli Bir Karar Verildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli scooter martı, geçtiğimiz aylarda Sarı taksi şoförleri tarafından büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Sosyal medya üzerinden anlaşılarak hep bir ağızdan yapılan paylaşımlar Martı ve benzeri uygulamalar için devletin harekete geçmesine neden olmuştu.

YouTube video

Sarı taksiler toplu şekilde Martıların ve benzeri kiralama sistemi ile çalışan scooterların ne kadar tehlikeli olduğunu anlatan paylaşımlar yapmıştı. Bu konuda seslerini duyurmuş olan taksicileri mutlu edecek haberler geldi. Öte yandan martı ve diğer scooter kullanıcıları ise bu konuda sarı taksilere karşı tavırlı olduklarını sosyal medya paylaşımları ile gösterdiler.

Özellikle kısa mesafe konusunda taksilerin oldukça sıkıntılı olduğunu ifade eden vatandaşlar kimisinin götürdüğün kimisinin ise kısa mesafede almadığı söylediler. Bu konuda kiralama sistemleri ile çalışan araçları çözüm odaklı tercihler olarak görüyorlar. Bu hizmetlerin yaygınlaşması gerektiğini savunuyorlar.

İBB’nin Teklifi Ret Mi Edildi?

Paylaşımlı Scooter martılara ceza kesilmesi ve taksiciler tarafından tepki gelmesinin ardından İBB yeni düzenleme hazırlamaya başladı. Elektrikli scooter martı düzenlemesi olarak da bilinen düzenleme tüm eksikleri giderildikten sonra UKOME toplantısına sunuldu.

UKOME toplantısında sunulan düzenleme kurul tarafından görüşüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da katıldığı toplantıda İBB’nin hazırlamış olduğu düzenleme oy birliği ile ret edildi. Büyük bir çalışma gerçekleştirdiğini düşünen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, düzenleme teklifinin kabul edilmesini bekliyordu. Fakat revize edilerek istenilen düzeye getirildiği düşünülen karar, toplantı sonrasında reddedildi.

UKOME Oy Birliği İle Reddetti

Hazırlanan düzenleme önce UKOME’ye daha sonra da alt birimlere gönderildi. Alt birimlere gönderilen yönerge incelenerek daha uygun hale getirildi. Uygun hale gelmesinin ardından kabul edileceği ön görülerek toplantıya verildi ancak gelen oy çoğunluğu istenilen sonucun alınmasına engel oldu.

Reddedilme sonrasında alınan karara göre elektrikli scooter martı üzerinde yapılacak olan düzenlemeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilecek. Gerekli düzenlemelerin yapılması sonrasında söz konusu kaykayların sorunsuz şekilde kullanılabilecek olması göz önünde bulunduruluyor.

YouTube video

Martı elektrikli scooter kiralama girişimi Türkiye’de mobil ulaşım konusunda büyük atılım olarak görülüyordu. Teknoloji girişimi martı scooterın mobil uygulama üzerinden giriş yapılarak kiralanması vatandaşların tercihi haline gelmişti. Herhangi bir trafik sorunu olmadan kullanılan ve elektrikli olan martı nın geleceği merak konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!