featured

En İyi Mac Uygulamaları 2021 | Macbook a İndirilmesi Gereken Uygulamalar Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mac kullanıcılarının kullanımına sunulan en iyi Mac uygulamaları 2021 sayesinde siz de internet erişiminiz olan her yerden, her zaman cihazınızın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. İster yolda, ister evde, ister iş yerinde kısacası bulunduğunuz her yerden Mac uygulamaları ile deneyimlerinize kalite katabilir, Mac kullanımınızı kolaylaştırabilir ve daha yüksek verim elde edebilirsiniz. İşte, Mac cihazlarınızda kullanıcı deneyimlerini arttıran en iyi Mac uygulamaları listemiz…

En İyi Mac Uygulamaları 2021 Listesi

Macbook bilgisayarlar ile birlikte pek çok Mac uygulaması yerleşik olarak kullanıcılara sunuluyor ancak Mac bilgisayarların kullanım deneyimleri, en iyi Mac uygulamaları 2021 sayesinde daha da kaliteli hale geliyor. Eğer bir Macbook kullanıcısı iseniz Macbook a indirilmesi gereken uygulamalar listemize bir göz atmalısınız. İşte, Mac deneyimini iyileştirici en iyi Mac yardımcı programlar listemiz…

1 – CheatSheet

En iyi Mac uygulamaları 2021 arasında CheatSheet uygulaması yer alıyor. Bu uygulama sayesinde Mac kullanıcıları, klavyeleri üzerinden kısayol tuşları ile neler yapabileceğini gösteriyor. Genel olarak Mac kullanıcıları, en sevdikleri uygulamaların kısayollarını tek olarak düşünüyor. Zaten bunların hepsini de akılda tutmak pek de mümkün değil. İşte, tam da bu noktada CheatSheet uygulaması devreye giriyor. Böylelikle Mac’inizde yalnızca commant tuşu kullanarak bu uygulam aile birlikte uygulamanın içindeki tanımlanmış olan bütün kısayollara erişim sağlayabilirsiniz.

2 – Setapp

Setapp uygulaması, kullanılmak istenen uygulamalar için abonelik servisiyle hizmet vermekte olan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. En iyi Mac uygulamaları 2021 arasında bulunan Setapp, aylık üyelik ücreti alıyor. Bu uygulama sayesinde Mac kullanıcıları, ücretli Mac uygulamaları erişimini sağlayabiliyor ve deneyimleyebiliyor. Eğer siz de bir Mac kullanıcısı olarak yeni çıkan ve ücretli uygulamaları denemekten keyif alıyorsanız Setapp uygulaması sizlere kullanışlılık ve iyi bir deneyim sunacaktır.

3 – Cryptomator

En iyi Mac uygulamaları 2021 arasında Cryptomator uygulaması da yer alıyor. Bu uygulama aslında bir şifreleme uygulaması olarak hizmet veriyor. Gizliliğini önemseyen Mac kullanıcıların tercih ettiği bu uygulamada kullanıcılar, kendilerine ait bir bölüm oluşturabiliyor. Daha sonra da bu bölüme yerleştirilen dosyalara, başkaları tarafından ulaşılamaması için bir şifre belirleniyor. Böylece oluşturulan klasöre, kişinin kendisinden başka hiç kimse Cryptomator uygulaması sayesinde giriş yapamıyor.

4 – F.lux

Eğer genel olarak ışıksız ortamlarda daha fazla Mac cihazınız ile aman geçiriyorsanız F.lux uygulaması tam da size göre. Işıksız ortamlarda Mac kullanıcılarının deneyimlerini daha iyi hale getirmek için kullanıma sunulan F.lux uygulaması ücretsiz olarak hizmet veriyor.   Genel olarak ışıksız ortamlarda Mac cihazlarını kullanmak, gözlerin ağrımasına neden oluyor çünkü bilgisayar ışığı bu ortamlarda gözlere zarar veriyor. En iyi Mac uygulamaları arasında bulunan F.lux uygulaması sayesinde ışıksız ortamlarda Mac’inizin ışığını daha az rahatsız edecek bir hale getirebilir ve arka plan ışığını da ayarlayarak daha iyi bir kullanım sağlayabilirsiniz.

5 – Ulysses

Ulysses uygulaması, yazı yazan Mac kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Yazı yazımına odaklanan bu uygulama bir servis olarak hizmet sağlıyor ve yazı yazan Mac kullanıcılarının deneyimlerini iyileştirmeyi amaç ediniyor. Mac cihazlarda yazı yazan kişiler için en iyi Mac uygulamaları 2021 arasında bulunan Ulysses uygulaması hem iOS hem de macOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.  Ayrıca bu mac uygulaması, hızlı senkronizasyon ve belge yönetimi özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

6 – En İyi Mac Uygulamaları 2021 : Sensei

Sensei uygulaması en iyi Mac uygulamaları arasında bulunuyor çünkü Mac kullanıcılarının depolama durumlarını kontrol etmesini sağlıyor. Mac cihazlarda uygulamaların silinebilmesinden, Mac bilgisayarın genel durumunun kontrol edilmesine kadar önemli adımlarda bu uygulama kullanılabiliyor.

7 – TextExpander

Birbirine benzer ve sık tekrarlanan yazı tiplerini tercih eden Mac kullanıcılarının beğenisine sunulan TextExpander uygulaması, kullanıcıların zamandan kazanmasını sağlıyor. İsim bilgisi, bilgilendirme e-mailleri ve standart formlar gibi sık tekrar edilen işlemler için en iyi Mac uygulamaları 2021 arasında TextExpander uygulaması yer alıyor.

8 – 1 Password

1 Password uygulaması, Mac cihazlar ile giriş yapılan siteler için, bu sitelere girişte kullanılan hassas verilerin tutulduğu bir sanal cüzdan uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama sayesinde Mac kullanıcılarının tüm şifreleri ve kredi kartı bilgileri saklanabiliyor. Ayrıca bu bilgiler uygulama sayesinde yönetilebiliyor. 1 Password uygulaması, şifre önerilerinde de bulunan ve böylelikle aynı ya da benzer şifrelerin kullanılmasının önüne geçtiği için Mac yardımcı programlar arasında yer alıyor.

9 – Airmail 3

Macbook a indirilmesi gereken uygulamalar arasında Airmail 3 uygulaması da yer alıyor. Apple’ın macOS ile birlikte yerleşik olarak sunduğu mail uygulamasından memnun olmayan kişiler, bu uygulama sayesinde G-mail benzerinde ve oldukça sade bir arayüz ile karşılaşıyor. Ücretli olarak sunulan Airmail 3 uygulaması, aylık abonelik sistem ile de çalışıyor.

10 – En İyi Mac Uygulamaları 2021 : Todoist Uygulaması

Anımsatıcılar uygulaması, Mac bilgisayarlar ile birlikte kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Fakat bilgisayar ile birlikte sunulan bu uygulama, çoğu Mac kullanıcısının beklentilerini yeteri kadar karşılamıyor. Bu nedenle de Todoist uygulaması, Macbook a indirilmesi gereken uygulamalar arasındaki yerini alıyor. Not alma araçları ile yerleşik takvimin bulunduğu bu uygulama Slack ve Alexa entegrasyonlarıyla da ön plana çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!