featured

Evde Raf Yapımı ile Pratik, Ekonomik ve Şık Raflar Sizlerle

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde raf yapımı ile ev dekoruna minik dokunuşlar yapabilirsiniz ve tarzınızı yansıtabilirsiniz. Pratik ve şık raflar üretebileceğiniz, hayal dünyanızı yansıtarak farklı tarzlara imza atabileceğiniz, ekonomik olarak da oldukça az bir maliyeti olan evde pratik raf yapımı sizlerle. Evde pratik raf yapımı ile yapabileceğiniz raflarla hem evinizi şenlendirin hem de hobi haline getirin. Modellerinizi, birkaç çeşitli malzeme ile çoğaltabilirsiniz. Çeşitli malzemelerden yapılan; tahtadan raf yapımı, halat raf yapımı veya kutulardan raf yapımı ve hatta parkeden raf yapımı raf yapımını hobi haline getirenlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Elinizde kalan ahşapları ya da raf yapabileceğiniz diğer malzemelerinizi geri dönüşüm raf yapımı ile yeniden değerlendirebilirsiniz ve evinize hem pratik hem ekonomik hem de şık bir dekor kazandırmış olursunuz. Kendinize yeni hobi alanları imkanı sunarak gelişiminizi bu yönde devam ettirebilirsiniz. Yaptığınız dekorları sevdiklerinize hediye edebilir, ilerleyen süreçlerde farklı tarzlara imza atarak ürettiğiniz raf modellerini satabilirsiniz ve gelir bile elde edebilirsiniz.

Evde Raf Yapımı Kendin Yap

Evde raf yapımı ile kendinize yeni ilgi alanlarını ödül olarak sunarken, raf yapmaktan da bir o kadar zevk alacağınızın farkına varacaksınız. Belki de el emeği rafınıza baktığınız zaman mutlu olacaksınız ve başka bir el emeği dekor üretmek için harekete geçeceksiniz. Kendinizi bu yönde geliştireceksiniz ve dekorlarınızı hediye olarak sevdiklerinize vereceksiniz. Ve hatta işinizi iyice ilerletip el emeği dekorlarınızı satışa sunacaksınız.

Evde Raf Yapımı Modelleri | Dekor Ahşap Raf Ev Yapımı

Elinizde bulunan ahşapları duvar kağıdı ya da yapışkanlı folyo ile kaplayarak da farklı bir tarz ortaya çıkartabilirsiniz. Ortama uygun model verebileceğiniz gibi kendine has bir dekor haline de getirebilirsiniz. Hatta hepsini farklı renk ve desenler de seçerek hoş ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Evde raf yapımı ile hayal dünyanızı yansıtabilir, farklı dekorlara imza atabilirsiniz. Yapabileceğiniz basit, ekonomik dekor tarifi sizlerle:

Dekor Ahşap Raf Ev Yapımı

Evde raf yapımı ile şık bir raf ev yapmaya hazırlanın. Dekor ahşap raf ev yapım aşaması, ortalama süre ve kullanılan malzemeler hakkında bilgiler:

Zorluk Derecesi= OrtaSüre 3 saatMaliyet 110 TL.Aletler: Çekiç, testere, şerit metre, tutkal, zımpara, fırça.

a) Malzemeler:

4 adet 17×20 cm boyutunda ahşap,1 adet 17×18 cm boyutunda ahşap,3 adet metal köşebent

b) Yapım Aşaması:

Öncelikle ahşapların duvara monte edilebilmesi için üç ahşaba köşebentleri takarak işe başlayalım. 20 santim genişliğindeki ahşabın tam ortasına ilk köşebenti monte edin. Kalan köşebentleri ise 20 santim genişliğindeki ahşapların, 5 santimlerinden başlayarak vidalayın. Bu 3 ahşabı tutkal ile sabitledikten sonra 3,5 santim uzunluğundaki ince ahşap çivilerle birleştirerek devam edelim.

Evde raf yapımı ile oluşturduğunuz dekor ahşap ev rafınızın alt parçasını oluşturacaksınız. Ev rafı çatısı için kalan 2 ahşap plakayı birleştirelim. Birleştirme işlemine 18 cm’lik parçayı 20 cm’lik parçanın altına monte ederek başlayalım. Böylelikle çatının her iki tarafa da eşit uzunlukta olmasını sağlamış olacağız. İşlemimizi bitirdikten sonra ev rafı çatısını, hazırladığımız evin alt parçasına tutkal ile yapıştıralım ve rafımızı tamamlayalım.

c) Rafların Boyanması | Raf Yapımı Kendin Yap

Zevkinize bağlı olarak ahşapları vernikledikten sonra ham hali ile de bırakabilirsiniz ya da renk cümbüşü haline de getirebilirsiniz. Evde raf yapımı ile tarzınızı yansıtabilir, birden farklı desenlere yer verebilirsiniz. Ev rafınızı kaplama kağıtları ile de kaplayabilir, değişik bir dekora yer verebilirsiniz. Tarzınız nasılsa onu tercih edebilir ve evinize hoş bir dekor kazandırabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!