featured

Evlerde Hasta Yatağı Kullanılır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastane ortamlarında görmeye alışık olunan hasta yatakları, günümüz teknolojisi ile uyarlanarak evlerde de kullanılır hale geldi.

Ameliyat sonrası ya da yoğun bakım ünitelerinde çok fazla görülen özel hasta yatakları, geçici bir süre için hastane bünyesinde bulundurulan ve kullanılan, hastanın rahat etmesini sağlayan yatak sistemleridir. 

Hasta yatağı, hastanın rahat etmesi, konforlu ve hijyenik bir rahatsızlık süreci geçirmesine olanak sağlar. Ancak geçici olmayan felç gibi durumlar için, evde özel bir bakıma muhtaç olunması gibi durumlarda evlerde de hasta yatakları kullanılabilmektedir. 

Hasta Yatakları Ne İşe Yarar?

Hasta yatakları, ameliyat sonrası için geçici bir süreçte hareketsiz ve stabil kalmayı sağladığı gibi, ömür boyu yatağa bağımlı kalan felçli hastalar için ise uzun süreli yatmalara bağlı olan yara ve ağrı gibi durumlarda etkili yataklardandır.

Hastanın konforlu ve daha özgüvenli olmasını sağlayan bu yatak sistemleri, karyola ve yatak olarak satılmaktadır. Pek çok durum için farklı yatak modelleri bulunsa da genel olarak hastanın rahatını ön planda tutan bir yatak modelidir. 

Fiziksel Sağlık İçin Faydaları

Yatağa bağımlı olmaya mecbur, felçli hastalar için en büyük sorunlardan biri olan hareket edememe sorunu, kişide fiziksel başka hasarlar ortaya çıkmasına sebep olduğu için, ağrı ve yara oluşumları meydana gelmektedir.

Havalı hasta yatağı kullanmanın en büyük faydalarından biri yatak yarası denen yaraların oluşmasını engellemek ve var olan yaraların çabuk iyileşmesini sağlamaktır.

İlk başlarda hassasiyet ve kızarıklıklarla baş gösteren bu yaraların geç fark edilmesi ya da önemsenmemesi gibi durumlarda ilerleyen bu yaralar, ülser adı verilen derin yaralara, kurtlanmaya, akıntı ve ağrılara sebebiyet verdiği gibi enfeksiyon sebebiyle kişinin ölümüne kadar ilerleyebilmektedir.

Hasta yatakları sunduğu birçok fonksiyon ile bu durumların önüne geçer ve hastanın sabitken de konforlu kalmasını sağlar. 

Ruhsal Sağlık İçin Faydaları

Bir odada sabit olarak normal bir yatakta yatmaya mecbur bırakılan hastalar, hareket kabiliyeti olmadığında tamamen bir bakıcıya muhtaç hale gelir. Uzun yıllar boyunca kendi işlerini kendi görebilen bu insanlar, sonradan oluşan bir felç durumunda ani bir çöküş yaşar ve özgürlüğünü tamamen kaybettiği için depresif bir ruh haline bürünür.

Bu sürecin daha pozitif şartlarda ilerlemesini sağlayan hasta yatağı modelleri ile hasta bir nebze de olsa bağımsızlığını kazanır ve tamamen muhtaç olmaktan kurtularak, en azından bazı işlerini kendi yapabilir hale gelir. Bu da hastanın ruh halini koruyan bir istirahat sürecine sebep olur. 

Ev İçin En İyi Hasta Yatağı Modelleri

Hasta yatakları hastanın içinde bulunduğu durumlara göre seçilmelidir. Her hastanın felç derecesi aynı olmadığı için, hastanız için en doğru seçimi yapmalı ve ona en büyük kolaylığı hangi modelde sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız o modeli edinmelisiniz.

Pek çok çeşit ve işleve sahip hasta yatakları, birçok modeli ile sizlere sunulur. Satın alma gücü olmayan hasta sahipleri hasta yatağı kiralama hizmetlerinden de yararlanabilir.

Havalı Yataklar

Karyola ve şişme yatak şeklinde size ve hastanıza sunulan bu model, evlerde en çok tercih edilen modellerden biridir. Özel bir havalandırma kanalı bulunan bu yatak sisteminde, yatağa temas eden her uzuv için bir havalandırma sağlayarak, ter ve nemin olumsuzluklarından hastayı korur ve yatak yaralarının oluşumunu engeller. Oluşmuş yatak yaraları içinse en hızlı şekilde tedavi şansını havalandırma sistemi ile verir.

Masaj sistemi de bulunan bu yataklar, sabit kalan hastanızın kan dolaşımını hızlandırarak, var olan ağrıların en aza indirilmesini sağlayarak, hastaya konfor sağlar. 

Hasta yatağı fiyatları ise seçilen modellere bağlı olarak değişim göstermektedir. Firmamızdan birçok çeşit hasta yataklarına ulaşabilir, yataklarımızı en uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!