featured

Mısır Tanrıçaları İsimleri ve Tanrıların Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır tanrıça isimleri, her ne kadar bizim dilimize tuhaf tınılı gelseler de altlarında güzel anlamlar taşımaktadırlar. Aynı şekilde Mısır tanrıları isimleri de tanrıların kudretlerini ve kaderlerini anlatan hikayelere sahiptir. Mitolojinin en önemli değerlerinden olan Mısır mitolojisi, tıpkı Yunan ve Sümer mitolojileri gibi derin hikayelere sahiptir.

YouTube video

Mısır mitolojisi tanrıları isimleri de bu hikayeleri ziyadesiyle açık etmektedir. Tıpkı Sümer tanrıça isimleri ya da Yunan tanrıça isimleri gibi Antik Mısır tanrıçaları da çeşitli önemli karakter özelliklerini barındırmaktadır. Biz de bu yazımızda Mısır’a ait mitolojik tanrı tanrıça isimleri ve isimlerin karşılıkları üzerine bir liste oluşturmak istedik.

Bu yazımızda tıpkı Roma tanrıları gibi Antik Mısır tanrıçalarını ve tanrılarını da size anlatmak istedik. Nisan 2020 tarihi içerisinde çok daha fazla kültürel içeriklerle sizlerle olacağız. Listemizde yer alan tanrı ve tanrıçaların da haricinde Apis, Thot, Amon ve Ptah gibi mitolojik karakterleri de araştırabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!