featured

Montessori Eğitimi Nedir? Montessori Eğitimi Üzerine 6 Kitap Önerisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Montessori Eğitimi Nedirİtalya’nın ilk kadın doktoru olan Maria Montessori‘dir. Kendisi bir çocuk eğitim sistemi geliştirmiştir. Bu sistem çocuk gelişimini desteklemektedir. Daha çok felsefik bir sistemdir. Bu yöntem, 0-6 yaş arası çocuklara uygulanabilir. Çocularda özgüven gelişimi sağlar. Birey olmayı pekiştirir.

Maria Montessori kimdir?

YouTube video

Montessori sistemi çocuklara günlük işlerini yaptırmayı hedefler. Çocuğun istediği oyuncakla istediği şekilde oynaması sağlanır. Eğitimci, burada gözlemci olarak davranır. Eğitimle birlikte çocuklar kendi sofralarını kurabilirler. Kendileri yemeklerini yiyebilirler. Yemek sonrası bulaşıkları çocuklar yıkar. Zamanla basit bitki yetiştiriciliği öğretilir. Çocuklar balkon bahçeciliği yapmayı öğrenir. Bu eğitimler çocuklarda özgüveni artırır. Çocuk iş bölümü yapmayı öğrenir. Doğaya ve insana saygı duymayı öğrenir. Bu güzel yöntemin 6 kitabını inceleyelim. Bu Konuya da Göz Atabilirsiniz: Teknoloji bağımlılığı çocukları psikolojik ve fiziksel etkiliyor.

Montessori sistemi üzerine 6 kitap önerisi

Çocuğun Keşfi Kitabı – Maria Montessori

Maria Montessori çocukların doğasını pedagojik bir dille açıklar. Öğrenme ihtiyaçlarını Montessori eğitimi tanımlar. Kullanılabilecek materyaller ve yöntem disiplini anlatılır. Bu şekilde kendi yönteminizi nasıl geliştirebileceğinizi anlatır. Biraz fazla teknik terim içeren bir kitaptır. Yöntemin prensiplerini kavramanız için tavsiye ediyoruz. Montessori eğitimi hakkında hangi kitaplardan bilgi alınır gibi sorulara Çocuğun Keşfi kitabı cevap vermektedir.

href=”https://www.okuhaber.com/etiket/emici-zihin” class=”tag-link” title=”Emici Zihin etiketli tüm içerik için tıklayınız” target=”_blank”>Emici Zihin – Maria Montessori

Montessori’nin bir diğer kitabı Emici Zihin’dir.  0-6 yaş arasındaki çocukların eğitim kapasitelerinin anlatır. Kitabın dili biraz akademiktir. Sistemi yaşam boyu eğitim felsefesiyle anlattığı bir kitap. Okuması akademik dilinden dolayı biraz zor olabilir. Ancak kitaplığınızdan eksik etmemeniz gereken bir yayın.

Harika ÇocukTim Seldin

Yazarı Montessori Vakfı Başkanı’dır. Basit bir anlatımla montessori eğitimini anlatır. Kitap yalın anlatımıyla kolayca okunabilir. 0-6 yaş arasındaki çocukların montessori sistemiyle nasıl ilerlemesi gerektiğini öğretir. Montessori’yle ilgiliyorsanız kaçırmamanız gereken bir kitap. 

Montessori Yöntemiyle Çocuk Eğitimi – Eriman Topbaş

Montessori eğitimi nedir? Yerli bir yazar isterseniz bu kitabı alın. İşte Türk bir yazardan montessori eğitimi kitabı. Bu yöntemi evinizde nasıl kolayca uygulayabileceğinizi anlatır. Basit bir dil kullanıyor. Uygulamalarınızla çocuğunuzun özgüvenini arttırmanızı sağlar. Çocuğun aileyi, toplumu nasıl başarıya götüreceğini anlatır. Okuması ve anlaması kolay bir kitaptır. 

Montessori ÇılgınlığıTrevor Eissler

Montessori eğitimi nasıl verilir? Belki, en samimi montessori eğitimi kitabı. Yazarımız bu yöntemi uygulamaya başlayan bir baba. Bu yöntemle çok olumlu sonuçlar almış. Daha sonra ise deneyimlerini kitaplaştırmış. Montessori eğitimini ilk kez bir sınıfta deneyimlemiş. Bu eğitimle gördüklerine inanamadığını kitabında aktarıyor. Böylece bir ebeveyn olarak bu yöntemi anlatmak istiyor. Kitap, Emici Zihin kitabının samimi bir dille, uygulayıcı tarafından anlatılması. Bu yöntemi uygulamak isteyen ebeveynlere tavsiye ediyoruz.

Bana Kendi Kendimle Yetinmeyi ÖğretCharlotte Poussin

Montessori etkinlikleri kitapları hangileridir sorusunun cevabını veren bir kitaptır. Charlotte Poussin’in Montessori eğitimi kitabı. Yöntemin nasıl geliştiğini, uygulamalarını yalın bir dille anlatıyor. Böylece montessori yöntemini ebeveynlere rahatça aktarıyor. Ayrıca uyarladığı uygulamalarda var.  Yayın Montessori etkinlikleri kitapları arasında başarılı bir yerde.

Montessori çocuk odası dekorasyonu ve monstessori yatak ile ilgili sitemiz içerisinde bulunan içerikleride okuyabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!