featured

Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın oran olarak en çok fındık ihtiyacını karşılayan ülke olarak evimizde ne kadar fındık ürünü bulunduruyoruz? Türkiye olarak dünyanın % 80 fındık ihtiyacını karşılıyoruz. Birçok ülke bu konuda girişim yapmasına rağmen yine de bu konuda çok büyük bir ilerleme yapamadılar. Bu sebeple fındıkların potansiyel bir çoğunluğu Karadeniz Bölgesinde Ordu, Giresun ve Sakarya gibi illerden karşılanan ve büyük bir çoğunluğu ile yapılan ihracat ile Avrupa’da bulunan fındık borsası belirleniyor.

Bu küçük bilgiden sonra sizlere kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yerini alan ve çocuklar tarafından çok sevilen bir ürünü evinizde nasıl yapacağınızı size anlatacağız. 

lezzeti tatmak, elinizin lezzetini damak zevki ile donatmak istiyorsanız, hazırlıklara başlayın.

FINDIK ( FISTIK)  EZMESİ TARİFİ

Malzemeler

Kavrulmuş yer fıstığı ortalama olarak 250 gramEvde hazır olan 1,5 yemek kaşığı kadar BalEğer evinizde fındık yağı var ise 2 yemek kaşığı fındık yağı, şayet yok ise zeytinyağı da olur.Çok az tuz ortalama yarım çay kaşığı kadar yeterli olacaktır.  

Fındık ezmesi tarifinde fıstık yerine fındık da kullanabilirsiniz. Ancak size verdiğimiz tarif ile daha lezzetli bir karışım elde edeceksiniz. İlk önce evde hazırladığımız ve kavurduğumuz fıstıkları rondanızda çok iyi bir şekilde çekin. İyice ezilen fıstık ezmelerinize elimizde hazır olan malzemelerin hepsini sırası ile katın,

Bal, tuz, fındık yağı veya zeytinyağı bunları ekledikten sonra güzelce tekrardan rondada çekin. Hazırladığınız karışım sürülebilir kıvama gelene kadar bu çekim işlemeni devam ettirin. Hazırladığınız fıstık ezmenizi kavanoza yerleştirebilirsiniz.

Artık size afiyet olsun.

Bütün işlem bu kadar basit, siz de evinizde bu karışım ile harika lezzetleri kahvaltılarınıza ekonomik bir şekilde taşıyabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!