featured

Dünyaca Ünlü ve Bir O Kadar da Tehlikeli Kadın Mafya Liderleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her ne kadar mafya liderleri denildiğinde akla sert bakışlı ve şişman erkekler gelse de dünya üzerinde oldukça etkili ve tehlikeli kadınlar da mevcut. Kadın mafya liderleri, erkekler kadar popüler olmasalar da bazı alanlarda erkeklere diz çöktürmeyi başarabiliyorlar. İşte karşınızda acımasız ve pek çoğu sosyal medya fenomeni olan kadın mafyalar.

Kadın Mafya Liderleri

Maria Licciardi

Kadın mafya liderleri arasında en tehlikelilerinden biri olan Maria Licciardi, özellikle kadın ticari konusunda dünya çapında ün yapmış biri. Seks ticaretine yönelik pek çok ülkede aktif bir yol izleyen Licciardi, özellikle Balkanlar bölgesindeki pek çok genç kızı alıkoymasıyla meşhurdu.

Arnavut uyruklu genç kızları kaçırarak onları zorla çalıştıran Licciardi, insan kaçaklığı konusunda da bazı aktivitelerde bulunuyordu. Kendisi için çalışmak istemeyen kızları vahşide öldürten Maria Licciardi en nihayetinde 2001 yılında polis tarafından yakalandı. Bu korkunç mafya lideri hala hapishanede cezasını çekmektedir.

Claudia Ochoa Felix

Kadın mafya lideri denildiğinde Claudia Ochoa Felix ’i saymadan geçemeyiz. “Suç dünyasının Kardashian’ı” olarak adlandırılan ve aynı zamanda bir sosyal medya fenomeni olan Felix, Meksika’nın en etkili mafyalarından birinin başı idi. 14 Eylül 2019 tarihinde ölü bulunan bu genç kadın, pek çok üstü kapalı cinayetin de sorumlusuydu.

El Chapo’nun bir numaralı suikastçısı olarak adlandırılan Felix, bir bar dönüşü genç bir adam ile aynı eve gitmişti. Sabaha karşı Felix’in nefes almadığını söyleyen adamın ifadesine göre kadın lider solunum yetersizliğinden ölmüştü. Felix, arkasında sayısız faili meçhul cinayet bıraktı.

Judy Moran

2009 yılında tutuklanan Judy Moran, mafya liderleri arasında önemli bir yere sahiptir. 75 yaşında olan ve Avustralya’nın en tehlikeli isimlerinden biri olarak kabul edilen Moran, uyuşturucu kaçakçılığının da en önemli isimlerinden biri. Gerek uyuşturucu dünyasındaki baskın karakteri ile ve gerekse de işlediği sayısız cinayetler sebebiyle Judy Moran, dünyanın en tehlikeli kadınları arasında yer alıyor.

Jemeker Thompson

Mafya dünyasının en etkili isimlerinden biri olan ve pek çok ünlü isimle de münakaşası bulunan Jemeker Thompson da bu listede yer alması gereken en tehlikeli isimlerden biridir. Henüz 27 yaşında iken mafya liderlerinden biri olan kocasının ölümü ile sarsılan Thompson, en nihayetinde genç yaşında tüm işlerin başına kendisi geçmiştir.

Sahte para ticareti, uyuşturucu kaçakçılığı, hırsızlık ve gasp gibi çok fazla suç unsuruna bulaşan genç kadın, oğlunun okulunda tutuklanarak hapis cezasına çarptırılmıştır. 2005 yılından bu yana serbest olan Thompson, günümüzde tüm suç unsurlarından elini ayağını çekmeyi tercih etmiştir. Hapis hayatından sonra eski hayatına bir daha dönmek istediğini açıklayan Jemeker Thompson, çeşitli sosyal projelerde de görev almaktadır.

Rafaella D’alterio

Kadın mafya liderleri arasında yer alan ve Napoliten Mafyasının en güçlü kadın isimlerinden biri olan Rafaella D’alterio, kocası ile birlikte sayısız kirli işe bulaşmıştı. Kocası Nikol Pianese’nin ölümünün ardından liderliği daha da sağlam bir hale gelen D’alterio, Camaro isimli mafya teşkilatının bir numaralı lideri haline geldi.

Liderlik yaptığı süre zarfında pek çok cinayete ve kaçakçılık işlerine karışan D’alterio, yakalanarak hapis cezasına çarptırıldı. Evinde yapılan aramalar neticesinde yüklü bir miktar para da ele geçirilen kadının mafya kariyeri boyunca binlerce suça bulaştığı düşünülüyor.

Mafya Babaları ile ilgili yazımızada buradan ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!