featured

Pratik Kendin Yap Fikirleri El Dezenfektanı, Saksı Nasıl Yapılır ? Evde Kendin Yap – Evde Yapılabilecek Şeyler 4

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde kendin yap projelerinin en muhteşem yönü, her şeyi yapabilir olmanızdır. Evde bir şeyleri kendiniz yaptığınız zaman, oluşturduğunuz projeleri zevkinize uygun seçebilme olanağı bulabilirsiniz.

Ev dekorasyonu, eğlence, verimlilik üzerine aklınıza gelebilecek her türlü konuda kendinize uygun, tarzınıza yakın, yararlı olabileceğine inandığınız bir çok güzel projeyi, hayata geçirme imkânına sahip olursunuz.

Evde yapılabilecek şeyler konusunda bazı projelerden kaçınmak gereklidir. Bu işlerin başında elektrik ve sıhhi tesisat işleri, çok fazla anlamıyorsanız, hiçbir şekilde bu konularda proje üretmemelisiniz. Bunun için bir uzmandan ya da profesyonelden yardım talep etmeniz, çok daha doğru bir tercih olacaktır.

Pandemi ( Covid-19 ) nedeniyle evlerimizde kaldığımız bu dönemde evde yapılabilecek şeyler serisi ile kendimizi mutlu ve faydalı şeyler yapmaya yönlendiriyoruz. İşte, herkesin ilgisini çekecek Evde Kendin Yap Fikirleri !

1 – El Dezenfektanı Yap

Özellikle dezenfektan maddelerine ihtiyaç duyulan bu günlerde kendi dezenfektan maddenizi evde yapabilirsiniz. Evde dezenfektan yapmak için iki maddeye ihtiyacınız vardır. Kendin yap fikirleri listemizin ilk sırasında yer alan El dezenfektan sıvısı nasıl yapılır ?

El Dezenfektanı Malzemeleri

%99 izopropil sürtünme alkolü (3/4 bardak)¼ su bardağı aloe vera jeli10 damla esansiyal yağ (isteğe bağlı)

Bu karışımın içine biraz daha güzel koku eklemek ve koku duyularınızı harekete geçirmek için; lavanta, kekik, nane gibi esansiyel yağlar eklenebilir. Ancak 10 damladan fazla konulmamalıdır.

Evde El Dezenfektanı Hazırlanması

Tüm malzeme bir kâse içinde karıştırılır.Malzemenin jel haline gelmesi için, çırpma teliyle iyice karıştırılır.Pompalı bir şişe içinde kullanıma hazırlanır.

Kısa sürede hazırlayacağınız bu dezenfektan ile, ellerinizi yıkayabilir ve ev ekonominize katkıda bulunabilirsiniz.

2 – Kendin Yap Saksı Modelleri

Kendin yap saksı modelleri artık baharında gelmesiyle herkesin kendi hünerlerini ortaya koyma vakti geldi. Renkli çiçeklerimizi süsleyen saksılarımızı dışarıdan almak istemeyenler veya kendi zevkini yansıtmak isteyenler için yapımı oldukça kolay saksı modellerini sizler için derledik.

Etrafta birçok saksı modelleri var fakat hiçbiri beni yansıtmıyor diyenler artık çareyi geri dönüşüm atıklarını avantaja çevirip ev dekoratif ürünleri yapıyor. Bahçelerimizi, evimizi, cam kenarlarımızı ve özel hobi alanlarımızı süslemek amacıyla yapabileceğimiz birçok saksı modelleri bulunmakta.

Hem tasarruf açısından hem de evlerimizde kullanılmayan malzemeleri işimize yarar hale getiriyoruz. Burada yapmanız gereken hayal gücünüzü geniş tutmak ve elinizdeki malzemeleri doğru kullanmaktır.

a – Atık Malzemelerden Saksı Yapımı

YouTube video

Evlerimizde kullanmadığımız çok fazla atıklarımız var. Bunlardan ne yapabilirim, nasıl kullanabilirim diye düşünüyorsunuzdur. Mesela pet şişelerin doğamıza zarar verdiğini biliyoruz bunları doğaya atmak yerine bir saksı haline getirebiliriz. Keserek, yapıştırarak muhteşem bir saksı yapabilirsiniz. Başka bir alternatif istiyorsanız yoğurt kovaları var onları değerlendirebilirsiniz.

Etrafını kullanmadığınız boncuklarla veya iplerle süsleyebilirsiniz. Çiçekler etrafımızı süsleyen en güzel canlılardır fakat bazen tek başına yeterli olmayabiliyor. Çiçeklerimizi daha göz alıcı bir şekilde sergileyebiliriz. İstediğimiz her saksıyı dışarıda bulamıyoruz maalesef. Bu yüzden kendi hayal gücümüzü kullanarak ortaya muhteşem dekoratif saksılar çıkarabiliriz. Size ve çevrenize ilham verecek saksıları sizler için hazırladık.

Kendin yap saksı modelleri için biraz el becerisi birazda hayal gücü ile mağazalarda, alışveriş merkezlerinde bulamadığınız tasarım saksılarınızı artık evde yapmanız artık daha kolay olacak. Etrafınızdaki birçok malzemeleri de buna dahil edebilirsiniz. Ortaya güzel bir saksı için geri dönüşümden yararlanabilirsiniz. Bunlara birkaç örnekte sizler için yazdık.

b – Yoğurt Kabından Saksı Yapımı

YouTube video

Evimizde en çok bulunan atıklardan biri yoğurt kaplarıdır. Kullanım avantajı çok olan geri dönüşüm atıklardan biri olan yoğurt kapları aslında günlük hayatta farklı şekillerde kullanılabilir. Bu yazımızda yoğurt kabından saksı yapımı nasıl olur anlatacağız. İşe başlamadan önce malzemelerinizi ayarlayın.

Malzemeler yoğurt kabı, makas, yapıştırıcı, hasır ip veya yün ip, süslemeyi yapacağınız boncuk gibi aparatlar bu malzemeleri ayarlayın. Yoğurt kabını alın ve kapak kısmındaki çıkıntılı bölgeyi kesin daha sonra yapıştırıcı yardımı ile ipinizi kabın etrafından boşluk bırakmayacak şekilde dolandırarak yapıştırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra boncuklarınızla hayal gücünüzü devreye sokarak istediğiniz süslemeleri yapabilirsiniz.

c – Pet Şişeden Akıllı Saksı Yapımı

YouTube video

Doğamıza zarar veren geri dönüşüm atıklarından biri pet şişeler. Doğamızda kötü görünürler ama değerlendirildikleri zaman aslında çok güzel bir saksı haline gelebiliyorlar. Kendin yap saksı modelleri arasında en kolay olanı diyebilirim.

Malzemesi hemen hemen her evde bulunan saksı modelinin yapımı da oldukça kolaydır. Malzemeleriniz 1 adet pet şişe, yağlı boya veya sprey boya, yapıştırıcı ve isteğe bağlı boncuklar. Pet şişeyi ortadan yan şekilde ikiye bölün ve boyalarınızla istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

Boyadığınız ren saksınızın ana rengi olacaktır. Daha sonra isterseniz boyalarınızla çiçek resimleri çizebilirsiniz. Boyalama işlemi bittikten sonra kurumaya bırakın. Kuruyan saksınızı alın ve üzerine istediğiniz şekilde boncukları yapıştırabilirsiniz. İşleminiz bittikten sonra ortaya muhteşem bir saksı çıkacaktır.

Doğamıza, evlerimize, ofislerimize hatta bütçemize katkı sağlayacak fikirleri mutlaka değerlendirin. Bazen ummadığınız atıkları muhteşem hale getirebilirsiniz. Her zaman her istediğinizi dışarıda bulamayabiliyorsunuz bu yüzden hayal gücünüz ile tasarımlar yapabilirsiniz. Saksı tasarımları tamamen hayal gücünüzle tamamlayabilirsiniz evinizi, sizi ve çiçeklerinizi yansıtacak saksılar yapabilirsiniz. Baharında gelmesiyle renkli çiçekleriniz evlerinizi renkli saksılarla süsleyecektir. Şimdiden ellerinize sağlık.

3 – Hoşgeldin Bebek Süsleri Evde Yapımı

YouTube video
Hoşgeldin bebek süsleri evde yapımı merak edenler için hazırladık. Her annenin doğum yapacağı günü iple çekerler ve doğum yapacağı odanın süslemelerini erkenden tamamlamak isterler. Annelerin düşündüğü gibi en önemli süs eşyası olarak kapı süsüdür. Alışveriş merkezlerinde, mağazalarda oldukça pahalı ve anneler istedikleri gibi bir şey bulamıyorlar. 

Bu tür malzemelerin maliyetini düşürmek için evde yapmakta tasarruflu olacaktır. Ayrıca istediğiniz gibi bir kapı süsü olacaktır. Çoğu zaman satılan yerlerde fazla abartılı olan kapı süslerini artık annelerimiz tercih etmiyor. Daha modern sade ve doğal kapı süsleri daha cazip gelebiliyor.

Hastanede kaldığınız kapınızı veya evinizde çocuğunuzun kapısına astığınız süsler gelen misafirlerinde ilgisi çekecektir. Anneler doğum yapmadan aylar önce hastane odalarının süslerini organize ederler. Oda içi süslemeler yaparlar balonlar, atıştırmalıklar gelen misafirleri hoş karşılamak için yapılmakta.

Anneler hepsinden önce kapı süsüne önem verdikleri için seçim yapmakta da kararsız kalırlar. Bizlerde siz kararsız kalmayın ve istediğiniz gibi bir kapı süsü tasarlayın diye yardımcı olacağız.

4 – Evde Bebek Magneti Yapımı

YouTube video

İstediğiniz bebek magnetini hiçbir yerde bulamadım diyorsanız kendiniz yapmalısınız. Elbette yapımı oldukça kolay ve zevkli olacaktır. Biraz hayal gücünüzle el becerilerinizi ortaya koyarsanız istediğiniz magneti elde edebilirsiniz. Yapamam diye endişe etmenize gerek yok veya yetiştiremem diye elinizi ayağınıza dolaştırmayın. Daha kalıcı bir hediyelik olsun istiyorsanız magnet yapabilirsiniz.

Magnet yapımı için alışveriş merkezlerinde veya kırtasiyelerde magnet mıknatısları bulunmakta. Bir de tül ile magnetinizin üzerine yapıştıracağınız ufak süs eşyaları satın alıp tül ile kaplayabilirsiniz. Kapladığınız magnetleri tamamlamak için yapıştırıcı yardımı ile mıknatısa yapıştırıp magnetinizi tamamlamış olursunuz. 

Hayatınıza girecek olan bebeğinizi en güzel şekilde karşılamak istersiniz. Onun gelişinde her şeyin kusursuz olmasını umarsınız bunun için aylarca uğraşırsınız ve o günü sabırsızlıkla beklersiniz. Özel hatıralar oluşturmak için kalacağınız odayı süslersiniz gelen misafirlerinizi özenle karşılamak istersiniz.

Doğum yapacağınız günün unutulmaz olmasını ve herkesin unutmamasını dilersiniz. Bunun için el emeğinizi katmak isteyeceğiniz şeyler olabilir. Son aylarda evde oturmak canınızı sıkabilir. Bunu da avantaja çevirmelisiniz. Hem bütçenizi zorlamayacak hem de canınızın sıkkınlığını giderecektir. Bebeğiniz için güzel şeyler yapmış olursunuz ve eğlenmiş olursunuz.

5 – Evde Kitap Rafları Yap 

Evinizde gözünüze artık hoş görünmeyen, yıprandığını düşündüğünüz kitap raflarınızı yeniden yapılandırabilirsiniz veya geri dönüşüm sürecine alabilirsiniz. Kendin yap dekorasyon örnekleri arasında yer alan  raflarınızın şeklini değiştirebilir, farklı bir yere taşıyabilir ya da raflarınızda duran kitapları değiştirerek, farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Raflarınızı sadece kitap rafı olarak değil, farklı materyalleri tutabileceğiniz raflar olarak da düşünebilirsiniz. Bu noktada sprey boya yardımı ile raflarınızı yatak odası, oturma odası veya mutfak için harika bir parça halini alabilir.

6 – Şapka ve Fularlar için Organize

Giysi dolabınız çok mu dolu? Artık aldıklarınızı sığdıramıyor musunuz? Şapkalarınız, havlularınız, ayakkabılarınız dışarıda mı kalıyor? Üzülmeyin, evde kendin yap projesi hazırlayarak, tüm eşyanı toparlayabileceğiniz bir alan yaratabilirsiniz.

Şapkalarınızı ve fularlarınızı asmak için asılı alan yaratabilirsiniz. Duvara odanızın konseptine uygun trend yaratabileceğiniz askılıklar yaparak hem dolabınızı rahatlatabilir hem de odanızda farklı hava oluşturabilirsiniz.

7 – Çamaşır Sepetleri 

Evinde kendin yap uygulamaları içinde çamaşır odanızdaki dağınıklığı kolaylıkla giderebilirsiniz. Çamaşır sepetlerinizin etrafta görüntüyü bozduğunu düşünüyor ve bir kargaşa yarattığına inanıyorsanız, bir şifonyer ya da dolap içine raylı sistem yapabilirsiniz.

Raylı sistem sayesinde çamaşır sepetlerinizi sıralayabilir. Kullanma zamanı gelince raflarından çıkartarak, çamaşırlarınızı daha düzenli şekilde kaldırabilirsiniz.

8 – Evde Baharatlık Yap

Çekmecelerde ya da ortalık yerde duran baharatlıklar oldukça sinir bozucudur. Üstelik baharatları saklamak için çoğu kişinin belki de yeri olmayabilir. Baharatlarınızı kullanmak için ihtiyacınız olduğunda, elinizin altında hepsinin bir arada olması önemlidir.

İşte size oldukça pratik bir yöntem sunuyoruz. Dolap kapılarınızdan birine baharat askılığınızı kendiniz yapabilir ve istediğiniz baharatları düzenli şekilde elinizin altında toplayabilirsiniz.

9 – Kuş Yemliği 

Kuşları hangimiz sevmeyiz. Penceremizi önüne geldiklerinde, soğuktan üşüdüklerinde hep bir şeyler arandıklarınızı hepimiz biliriz. Elbette ki karınları açtır ve bir iki ekmek kırıntısı bile onları memnun eder.

Ama evinde kendin yap projesi içinde siz de bu sevimli canlılara ihtiyacı olan besini sağlayabilirsiniz. Nasıl mı? Daire şeklinde bir kalıp içine, kuşların sevdikleri kuş tohumu, meyve kurusu gibi besinleri toparlayabilirsiniz.

Tıpkı zayıflama barları gibi, bir çelenk etrafında içine tutması için bal ya da herhangi başka tutucu malzeme koyarak, kuş yemlerini birleştirerek güzel bir yem çelengi yapabilirsiniz. Güzel bir şerit kumaşla camınızın ya da balkonunuzun bir kenarına astığınızda, kuşlar istedikleri gibi gelip yaptığınız yem çelenginden yiyeceklerdir.

10 – Evde Çamaşır Deterjanı Yap

Çamaşır deterjanınız mı tükendi? Belki de şu an için istediğiniz deterjanı almaya bütçeniz de müsait değil? Neden evinde kendin yap projesiyle, çamaşır sabununuzu kendiniz yapmıyorsunuz. Oldukça basit ve evinizde bulunan birkaç malzemeyle rahatlıkla yapabilirsiniz.

Evde Çamaşır Deteryajı Malzemeleri

1 su bardağı saf kastilit sıvı sabunu1 su bardağı kabartma tozu2 su bardağı su1/3 su bardağı tuz

Evde Çamaşır Deterjanı Hazırlanışı

Suyu ısıttıktan sonra içine tuz ve kabartma tozu eklenerek eriyene kadar karıştırılır. Eriyen karışım 3 litrelik suya konur. Üzerine saf kastilit sıvı sabunu eklenir. İşte hepsi bu kadar. 3 litrelik çamaşır deterjanınız hazır.

11 – Kek Standları Evde Kendin Yap

Misafirlerinize yaptığınız lezzetleri daha şık kek standlarında sunmak için, cam eşyalarınızdan güzel bir kek kasesi yapabilirsiniz.

Kek Standları Malzemeleri

Uzun cam mumlukKüçük ya da orta boylarda cam tabakYapıştırıcı

Kek Standları Hazırlanışı

Kek standları modelleri hazırlamak için uzun cam mumluk üzerine kullanmadığınız küçük ya da orta boy cam tabağı, yapışkanla güzelce yerleştirin. Buradaki püf nokta, yapıştırma işlemine geçmeden önce, mumluğun ve tabağın yapışacak kısmını hafifçe nemlendirmektir. Üzerine bir ağırlık koyarak daha sağlam şekilde kurumasını sağlayabilirsiniz.

9 – Takı Kutusu ile Organize

Severek aldığınız birçok takıya çekmecenizde yer bulamadınız mı? Ya da kolyelerinizin dolaşığını açmaktan yoruldunuz mu? İşte size evde yapabileceğiniz ve odanıza ayrı hava katacak elbise askısında takı saklama yeri yapabilirsiniz.

Ahşap elbise askısının iç tarafına, askılığın boyutu kadar eşit aralıklarla bir ucu açık çivi yerleştirerek, kolyelerinizi ve sallantılı küpelerinizi güzelce organize ederek, dolaşmalarına izin vermeden saklayabilirsiniz. Üstelik odanızda güzel bir görüntüyü de sağlamış olursunuz.

12 – Sevimli Dostlarımıza Kedi Yatağı

Birçok kişinin evinde evcil hayvanlara ayırdığı minik de olsa bir köşe vardır. Bu sevimli canlıları, yumuşacık yataklarda yatırmak ister misiniz? Üstelik geleneksel yataklardan çok farklı şekilde vintage bavul yatak tasarımını evde kendiniz yapabilirsiniz.

Kullanmadığınız ama atmaya da kıyamadığınız, günün birinde lazım olur diye bir köşede duran eski vintage bavulunuzdan, kedi ya da köpeğinize harika yataklar için tek ihtiyacınız bavul ve dört bacak.

Bavulun alt kısmına sağlam dört tane bacak taktıktan sonra, bavullun içine sığacak şekilde yastık ve köpük koyduğunuzda, evcil hayvanınızın yatağı hazır. İsteğe bağlı olarak ayaksız da yapılabilir.

13 – Plastik Kaşıklardan Gece Lambası

Lamba dükkanlarından onlarca para vererek aldığınız gece lambası için aslında o kadar para harcamanıza gerek yok. Evdeki birkaç parça eşyadan, kendinize çok şık bir gece lambası yapabilirsiniz.

Malzemeler

2 büyük pet şişePlastik tatlı kaşıklarıTutkalLambaYan keskiFalçata

Hazırlanışı

İlk iş olarak kaşıkların sap kısımları güzelce kırılır. Pet şişelerin taban kısmı çıkarıldıktan sonra, kesilen taban kısmından başlayarak, kaşık uçları teker teker üst üste yapıştırılır. Kaşıkların yuvarlak kısımları aşağı bakacak şekilde yapıştırılır.

Son şişe ucuna gelindiğinde, ağız kısmına da kaşıklardan güzelce kapak yapılır. En son içinde yanacak lamba tesisatı takıldıktan sonra, lambayı nerede kullanacaksanız oraya asabilirsiniz.

14 – Masa ve Orta Sehpaları Evde Kendin Yap

Evde yapabileceğiniz işler için özgün mobilya tasarımlarını kendiniz yapabilirsiniz. Yemek masası grubu ya da oturma grubu almak yerine, kullanmadığınız mobilyalardan, odanızın ölçülerinde ve tarzınıza uyacak, masa ve orta sehpa yapabilirsiniz.

Oturma odanız için, kullanmadığınız bir mobilyayı hayal gücünüzü de kullanarak farklı eşyalara dönüştürebilirsiniz. Hem ucuz maliyetli hem de orijinal tasarımlar sayesinde, evinizin havasını bir anda değiştirebilirsiniz.

15 – Dekoratif Halı

Çoğu zaman halılar, inanılmaz pahalı olabilmektedir. Bu durumda evde kendin yap uygulamalarıyla, kendinize bir halı yapabilirsiniz. Sıkıldığınız zaman yeniden tasarlayıp farklı bir görünüm de elde edebilirsiniz.

Farklı renk ve desende kot kumaşları, kilim, döşemelik kumaş gibi parçaları birbirine dikerek patchwork yapabilirsiniz. Eğer elinize güveniyorsanız, kendi halınızı kendiniz örebilirsiniz. Küçük ponponları bir araya getirerek, küçük çocuğunuz varsa, çocuk odasına sevimli bir halı üretmiş olursunuz. Seçim yapmak size ait. Haydi hayal gücünüzü çalıştırın ve kendinize güzel bir halı yapın.

16 – Sandalye Kılıfları

Sandalye kılıflarınızı aslında kendiniz evde değiştirebilirsiniz. Aslında sandığınızdan çok daha kolay bir işlem. İhtiyacınız olan tek şey; zımbalama cihazı, tornovida, makas ve kaplamak istediğiniz kumaş.

İlk önce sandalye minderi yerinden çıkartılır. Dikkatli şekilde zımbaları çıkartıldıktan sonra, astarlı bölgenin zımbaları da dikkatli şekilde sökülür. Değiştirmek istediğiniz kumaş, güzelce bir zemine yayıldıktan sonra, en son çıkarılan astar kumaş, yeni kumaşın üzerine konarak, güzelce biraz da pay bırakılarak kesilir.

Özenli şekilde dört bir tarafı katlanarak, zımba makinesiyle kumaş sandalye iskeletine zımbalanır. Kaplanan kumaşın fazlalık olan yerleri, makasla kesilir. En son siyah kapatma kumaşıyla, sandalye iskeletinin alt kısmı, zımba makinesiyle kapatılır ve fazlalık kısımları kesilir. İşte sandalyenizin kılıfını değiştirdiniz.

17 – İçecek Klipslerinden Çanta

Kendinize farklı bir çanta mı arıyorsunuz? İşte size farklı olabileceğini düşündüğünüz bir çanta. Üstelik evde kendiniz yapabilirsiniz. Tek ihtiyacınız, içtiğiniz gazlı içeceklerin açma klipslerini biriktirmek ve çanta yapmak. Ancak böyle bir çanta yapmak için uzun bir süre gazlı içecek tüketmelisiniz.

Düzgün bir şekilde içeceklerin açma klipslerini birbirinin içinde geçirmeniz gerekli. Bunun için yan keskiye ihtiyacınız var. Yan keskiyle çok ince şekilde bir ucunu açarak, klipsleri birbirinin içinden geçirmelisiniz.

Çantanın büyüklüğü, modeli sizin hayal gücünüze kalmış. İster askılı isterseniz elde taşımalı çantalar. Fikir vermek bizden, yapması sizden.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!