featured

Cilt Gençleştirici Hyaluronik Asit Serumu Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hyaluronik asit serumu son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz bu asit cilt için kullanılan bir üründür. Özellikle kuru ve yıpranmış ciltler için üretilmiştir. Hyaluronik asit ciltte yer alan dokuların yağlanmasına ve kuruluğunun giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bu şekilde cilt daha nemli ve sağlıklı bir görüntüye sahip olmaktadır.

Bu krem sayesinde cilt nemlenmekte ve bu nem desteğini çevreden almaktadır. Yüzün eklem kısımlarında ve göz çevresinde etkisi büyüktür. Hyalaluronik asidin cildimizde doğal yollarla oluştuğu bilinmektedir. Bunun sebebi ise suyun kendi ağırlığının 1000 katını ciltte tutabiliyor olmasıdır.

YouTube video

Hyalürnoik asit serumu plastik cerrahide de kullanılan bu üründür. Bu ürün ile ciltteki çökmeler rahatlıkla doldurulmaktadır. Cilde ışıltılı ve sağlıklı bir görüntü sağlamakla birlikte pürüzsüzlükte oluşmaktadır. Yaşlılık giderici özelliği bulunmakla birlikte eklem ağrılarına ve cilt rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Bu ürünü hamilelerin kullanıp kullanmamasına dair henüz yeterli bir araştırma bulunmamaktadır. Her ne kadar yan etkileri olmadığı bilinse de tam net bir cevap bu konu hakkında verilmemiştir. O yüzden araştırmalar yapılana kadar kullanmamakta fayda görülmektedir.

Hyaluronik Asit Serumu Nedir? Hyaluronik Asit Faydaları Nelerdir?

YouTube video
Hyaluronik asit serumu nedir ve hylaluronik asidin faydaları nelerdir? Kimler kullanmalıdır? Hyaluronik asit cildimizde kendiliğinden bulunan bir içeriktir. Ancak yaşla beraber paralel olarak yaş arttıkça bu asit oranı cildimizde azalmaktadır.

Asit oranı azaldıkça cilt kurumaya ve yaşlanıp çökmeye başlamaktadır. Canlılığını, kaybedip nem oranı azalmakta olan cilt solgun bir hale gelmektedir. Cildin kimyasından esinlenerek üretilen bu ürün birçok alanda destekleyici ve fayda verici özelliğe sahiptir. Bu yüzden sağlık alanında hyaluronik asidin kullanım oranı artmıştır.

YouTube video

Hyaluronik asidin faydaları şu şekildedir;Bu asit eksikliği ile doğan eklem rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda reflü ve göz kurulukları içinde bu ürün tavsiye edilmektedir. Hyaluronik asit serumu doğal bir nemlendiricidir. Cildi korumakla birlikte uzun süre nemliliğini korumaktadır. Cildin nemlenmesi cildin kendi yapısından kaynaklanmaktadır. Doğallığı buradan gelmektedir.

YouTube video

Cildi hasarlardan ve zararlardan korumak amacıyla bileşenlerinde antioksidan bulunmaktadır. Cildinizde yara veya iz varsa asidin içerisinde bulunan anti bakteriyel sayesinde yaralar iz kalmadan kusursuz bir biçimde iyileşmektedir. Asit ciltte uzun süre varlığını koruyabilmektedir. Bu yüzden kuru ve nemli ciltler için çok etkili bir yöntemdir. Cilt yaşlandıkça çökmeye meyillidir. Asit sayesinde bu çökme gecikir ve çizgilerin oluşumu engellenir. Hyaluronik asit serumu yapısının tamamen su bazlı olmasından ötürü sivilce tıkanması gerçekleşmemektedir. Akneye yatkın ciltlerin bu serumu kullanması bu yüzden önemlidir.

Hassas ciltli insanların da bu ürünü kullanmasında sakınca yoktur. Çünkü hyaluronik asit cildi nazikçe beslemekte ve enfeksiyon oluşturmamaktadır. Cildiniz sürekli nemli olduğu için soyma gerçekleşmemektedir.

En İyi 5 Hyaluronik Asit Serum Önerileri

Hyaluronik asit nedir? En iyi hyaluronik asit Serum önerileri nelerdir? Soruları sıkça sorulmaktadır. Hyaluronik asit serumu nemlendirici özelliğinin yanı sıra uzun süre kalıcı etkisi olmasından dolayı daha çok sevilmiştir. Bu yüzden piyasa da birçok farklı firmadan ve kozmetik markaları tarafından bu ürün üretilmiştir.

Sizler için en kaliteli ve güvenilir olan 5 hyaluronik asit serumunu seçtik.

1-The Ordinary | Hyaluronic Acid 2% +B5

YouTube video

Bu serum hyaluronik serumun tüm özelliklerini içerisinde barındırmaktadır. Nemi 1000 kat daha fazla ciltte tutmaktadır. Aynı zamanda içerisinde bulunan b5 vitamini ile de cildin yapısını daha güçlü ve dinamik hale getirmektedir.

2- Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II

YouTube video

Este Lauder cildinize yoğun bir nem yüklemesi yapmakta ve cildinizin uzun süre nemli kalmasını sağlamaktadır. İçerisinde bulunan formül bileşenleri sayesinde cildin olduğundan daha genç, daha parlak ve canlı gözükmesini sağlamaktadır. Sönük bir cilde sahip olanların kullanabileceği bir üründür.

3- Drunk Elephant B-Hydra Intensive Hydration Serum

YouTube video

Drunk Elepant cildinizde doğal bir nem tabakası yaratmaktadır. Cildinizde bulunan yapı ile bu serum birleşerek kendi nem alanını oluşturmaktadır. Ayrıca bu ürünün içerisinde bulunan tuz formu sayesinde cildiniz uzun süre nemli kalmaktadır. Yaşlılık belirtisi ince çizgileri de yok etmekte ve sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlamaktadır.

4- Peter Thomas Roth Water Drench Hyaluronic Cloud Serum

YouTube video

Peter Thomas Roth Water içeriğinin %75 kadarı hyaluronik asitten oluşmaktadır. Geri kalan kısmı ise cildin nem harici ihtiyacı olan bileşenlere sahiptir. Bu ürünün içerisinde bakır, demir, silikon, çinko ve manganez gibi cildi besleyen ve yumuşatan içerikler bulunmaktadır.

5- SkinCeuticals Hyaluronic Acid Intensifier

YouTube video

Bu serum güçlü formülü ile birçok ihtiyaca aynı anda cevap vermektedir. Kuru ve yıpranmış ciltlerin onarımına ek olarak yaşlılık belirtilerini engelleyici formülü de bulunmaktadır. Bu ürün içerisinde barındırdığı mor pirinç ile yaşlılık çizgilerini önlemektedir. Diğer bir bileşeni olan meyan kökü ise nem oranını desteklemektedir.

Haylüronik asit serumu tam bir cilt dostu serumudur ve oldukça yararlıdır. Öyle ki ciltte oluşan birçok formül yine cildin özünde bulunan bir madde ile doğal şekilde tedavi edilmektedir.

Hyalüronik asit içeren, cilt bakım ürünlerinden hyalüronik asit serumunun cilde yukarıdaki anlatıldığı gibi doğal olarak yardımcı olur. Kadın ve erkek saç bakımı, vücut bakımı ürünleri, daha dolgun dudak konulu ya da bebek bakım ürünleri ile ilgili konularda da sitemizde içerikler bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!