featured

Nasıl Netflix Alınır ? Netflix Hesabı Nasıl Kullanılır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nasıl Netflix alınır ya da Netflix nedir bu sorular son zamanlarda çok sorulan çok merak edilen sorulardır. Netflix bir dizi, film ya da belgesel izleme programıdır. İçerisinde sayısız seçeneği mevcut olan Netflix ülkemizde son zamanlarda oldukça popüler olmuştur. Gerek yerli gerek ise yabancı çok kaliteli dizi film çıkaran Netflix herkes tarafından merak edilen bir uygulama olmuştur. Sizlerle Netflix ile ilgili duyacağınız birçok soruya bu yazımızda cevap vereceğiz.

Netflix Nedir ?

İçerisinde sayısız dizi, film, belgesel, anime ve çizgi film içeren bir izleme platformudur Netflix. İnternet üzerinden de film izleme imkanı sunan Netflix izleme platformları arasında en popüler ve en çok içeriğe sahip olan bir uygulamadır. Son zamanlarda çıkan televizyon kumandalarında ayrıca Netflix tuşu bile bulunur. Bu tuş ile Netflix uygulamasına tek dokunma ile ulaşabilirsiniz. Bu kadar popülerliğinin ardından benzer çok uygulama çıksa bile henüz hiçbiri Netflix kadar yaygın olamamıştır.

Nasıl Netflix Alınır ?

Nasıl Netflix alınır sorusunun cevabı ve uygulaması çok basittir. Bilgisayarınızdan arama motorunuza sadece Netflix yazarak Netflix resmi sitesine giriş yapmalısınız. Gelen ekranın orta kısmında yazan Şimdi kaydolun kısmını tıklayarak sonraki aşamaya geçin. Gelen ekrana mail adresinizi girmelisiniz. Sonra ki aşamada Netflix planınızı belirtmelisiniz.

Temel, Standart ve Özel olarak 3 adet plan bulunmaktadır. Temel plan 17,99 TL, Standart Plan 29,99 ve Özel plan ise 41,99 Türk lirasıdır. Bu planlar arasında şöyle farklılıklar bulunur. Örneğin HD seçeneği sadece Standart ve Özel planda bulunur. Ultra HD seçeneği ise sadece Özel plan seçeneğinde kullanılır.

Temel planda aynı anda 1 ekran kullanılabilir. Standart planda 2 ve özel planda ise 4 adet ekran aynı anda kullanılabilir. Bu seçenekler dışında uygulama içinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Buradan planınızı seçtikten sonra gelen ekrandan şifrenizi belirleyip Netflix uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz. Netflix giriş yapmak için yine Netflix ana sayfasından şifre ve mail adresinizden giriş yapabilirsiniz.

Nerelerde Netflix İzleyebilirim ?

Nasıl Netflix alınır sorusuna cevap verdikten sonra ve üyelik aldıktan sonra sırada bu uygulamayı nerelerde kullanabilirim sorusana cevap vereceğiz. Bilgisayarınızdan Netflix hesabınıza girip izlemeniz yanı sıra telefonunuz için işletim sisteminizin mağazasına girerek ( Android için Playstore ve IOS için App Store) Netflix indir ya da sadece Netflix yazarak Netflix uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra aynı şekilde tabletinize de indirerek oradan da Netflix uygulamasını kullanabilirsiniz. İndirip kurduktan sonra mail adresiniz ve şifreniz ile kendi hesabınıza geçebilirsiniz.

Netflix Hesabı Nasıl Kullanılır ?

Netflix nasıl alınır sorusu gibi Netflix hesabı nasıl kullanılır sorusu da ilk kez bu uygulamayı kullanacaklar için merak edilen bir sorudur. Uygulamaya ilk giriş yaptığınız zaman sizden beğendiğiniz izlediğiniz ya da izlemek istediğiniz film, dizi, belgesel ve anime gibi içerikleri seçmenizi ister. Ardından ana ekran yönlendirilirsiniz. Ana ekranda sizin beğendiğiniz dizi ve film gibi içeriklerin benzerleri ya da aynı tarz dizi ve film önerileri gelir.

Ana ekran üzerinde gördüğünüz beğendiğiniz istediğiniz diziyi ‘listeme ekle’ diyerek kendi listenize ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz tarzlara göre ana ekranda sizlere o tarz dizi ve film önerileri gelir. Örneğin listenizde çok fazla komedi içeriği varsa ana ekranda size görünecek çoğu içerik komedi türünde olur.

Netflix eski yeni çoğu dizi ve filmi bünyesinden bulundurur. Bunun yanı sıra kendi çektiği dizi, film ve belgesel gibi çok fazla içeriği mevcuttur. Genellikle her ülke için dizi ve film yaparlar. Örneğin ülkemiz için Hakan Muhafız ve Atiye gibi başarılı dizileri Netflix kendi platformu için çekmiştir.

Netflix Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Netflix nasıl alınır ve kullanılır sorularını cevapladıktan sonra bu uygulamanın avantajlarından bahsetmemiz gerekir. Diyeli uzun yola gideceksiniz ve telefon internetiniz çok fazla kalmadı. Evde ya da bir kafede Wİ-Fİ ile izlemek istediğiniz diziyi ya da filmi telefonunuza indirerek yolculuk sırasında internetiniz gitmeden izleyebilirsiniz.

Dizi ya da filminizi bilgisayardan izlerken bilgisayarınız kapanmış ya da elektrik gitmiş olabilir. Uygulamaya tekrar girdiğinizde kaldığınız yeri sizler için tutar ve tekrar izlemeye başladığınız zaman kaldığınız yeri aramadan direk kapattığınız yerden izleyebilirsiniz.

Böyle teknik detaylar dışında Netflix farklı avantajlar da içerir. Hesabınızı kapatmak istediğiniz zaman sizi uğraştırmaz. Ayarlar sekmesinden hesabınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Netflix Müşteri Hizmetleri bu konuda oldukça hassas davranırlar. Netflix içerik olarak oldukça fazla içeriğe sahip olduğu için izleyebileceğiniz içerikler sizi sıkmaz. İsterseniz çok eski bir diziyi izleyebilir ya da yeni bir dizi bulup ona başlayabilirsiniz.

Netflix Dil Seçenekleri Nelerdir?

Netflix yayınlandığı her ülke için dil seçeneği içerir. İster dublajlı ister alt yazılı olarak çoğu dilde kullanabilirsiniz. İsterseniz Türkçe dublaj ve İngilizce alt yazılı izleyebilir yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. Türkçe seçilmiş bir diziyi de İngilizce dublajlı izleyebilir ve farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Netflix nedir , nasıl Netflix alınır ve uygulamanın avantajları nelerdir gibi sorulara böyle cevap verebiliriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!