featured

Diyet Tatlı Tarifleri ile Kilo Vermek Artık Çok Lezzetli ( 5 Tarif Bir Arada)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde kilo vermek için diyet tatlı tarifleri ile hem kilonuzu korumuş hem de tatlı ihtiyacını gidermiş olacaksınız. Diyeti Bozmayan tatlılar aracılığı ile formunuzu korumak adına uygulamış olduğunuz diyet programına uyum sağlayan pratik ve sağlıklı tatlılar hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız bu tatlılar sayesinde kilolarınızı kontrol altında tutarak aynı zamanda da tatlı ihtiyacınızı gidermiş olacaksınız. Kilo aldırmayan ve sağlık açısından da oldukça önemli olan az kalorili tatlılar ile formunuzu korumanız mümkün olmaktadır.

Özellikle hem tatlıyı seven hem de fazla kilolarından şikayetçi olan kadınların rejim uyguladıklarında en zorlandıkları konuların başında tatlı isteği gelmektedir. Tatlı denilince akla ilk gelen şerbetli tatlılar olduğundan kilo kontrolü sağlamak için hemen alternatifleri aranmaktadır. Her ne kadar sütlü tatlılar alternatif olarak gözükse de şeker kullanıldığından sağlıklı olmamaktadır. Genellikle bol şekerli yapılan tatlılar yüksek kalori içerdiğinden uzak durulması gerekenler arasında ilk sırada yer almaktadır.

Diyet Tatlı Tüketimi

Diyet tatlı denilince akla ilk gelenler arasında evde doğal olarak yapılanları gelmektedir. İçerisinde kendi doğal şekerini barındıran besinler ile yapılan tatlı atıştırmalıklar sayesinde diyetinizin kontrolü sizde olmaktadır. Yüksek kaloriye sahip tatlılar tüketildiğinde kilo alımı hızlı bir şekilde olacağından tatlı tüketimi en aza indirilmelidir. Eğer tatlı tüketilecekse de diyete uygun tarifler uygulayarak kalori oranı azaltılarak hazırlanmalı ve tüketilmelidir.

Diyet Tatlı Tarifleri

Evde yapılacak olan doğal tatlılar içerisine konulan malzemelerin değişikliğine göre de kalori farklılıkları oluşacaktır. Bu yüzden tüm gün toplamda alacağınız kaloriyi de buna göre belirlemeniz gerekmektedir. Böylelikle hem tatlı ihtiyacınız giderilmiş olacak hem de az bir şekerle günü kurtarmış olacaksınız. Size vereceğimiz birkaç fit tatlı ile evde kendi imkanlarınızla yapacağınız pratik lezzetlerle kilolarınızı rahatlıkla kontrol edebileceksiniz.

1 – İçi Akışkan Fit Bomba

Diyet tatlı denilince akla gelen lezzetler arasında kurabiye çeşitleri bulunmaktadır. Çoğu kişi çayının yanında bir ya da iki parça kurabiye ile keyif yapmayı tercih etmektedir. Siz de bunlardan biri iseniz ve bir de diyet yapıyorsanız bu tarif tam da size göre olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=t6xE0DnklSM

Muhallebisi için malzemeler

2 su bardağı süt ( az yağlı ya da yağsız tercih edilebilir)Yarım su bardağından bir parmak az tam buğday unu1 yemek kaşığı bal1 yemek kaşığı tereyağı

Hamuru için malzemeler

2 yumurtaYarım kahve fincanı pekmez1 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı kakao2 su bardağı tam buğday unu

Muhallebisinin yapılışı

Süt ve tam buğday ununu bir tencere içerisine alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatınMuhallebi kıvamına geldikten sonra ocak üzerinden alarak bal ve tereyağını katıp soğumaya bırakın

Hamurunun yapılışı

Yumurta ile pekmezi bir kabın içerisine alarak iyice çırpınYavaş yavaş unu ekleyerek üzerine kabartma tozunu da ekleyinEn son kakaoyu da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğurmaya devam edinHazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde ortasını açınİçerisine sığacak kadar muhallebi karışımından koyup hamuru kapatınTüm hamura aynı işlemleri uygulayınYağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ve sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

2 – Fıstıklı Çikolata Topları

Diyet tatlı Tarifleri Diyetisyen tarafından önerilen fıstıklı çikolata topları diyet tatlı arayışında olanlar için hem pratik hem de enfes bir lezzet sunmaktadır. Çayınızın ya da kahvenizin yanına küçük ama bir o kadar da lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız bu tarifin sizin isteğinizi karşılayacağından emin olabilirsiniz.

YouTube video

Malzemeler

Yarım su bardağı sade fıstık ezmesi2 tatlı kaşığı hindistan cevizi unu ya da yarım çay bardağı hindistan cevizi tozu2 tatlı kaşığı antep fıstığı tozu1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı / alternatif olarak aynı ölçü de tereyağı da kullanabilirsiniz1 yemek kaşığı balÜzeri için; 1 paket kare bitter çikolata

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri alarak bir kabın içerisinde karıştırınHazırladığınız hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayınYuvarlama işlemi bittikten sonra fıstıklı fit toplarınızı buzdolabına atın ve 1 saat bekletinDolaptan çıkardıktan sonra benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatasına batırın ve yayvan bir servis tabağı içerisine dizinBir süre daha buzdolabında beklettiğiniz diyet tatlı servis için hazır olmaktadır.

3 – Hurmalı Kek

Yulaflı tatlılar arasında yer alan ve mutfağın en pratik tatlılarından biri olan kekin, bir de diyet tatlı halini denemeye var mısınız? Kimileri kahvaltı da tercih ederken kimileri ise çayının ya da kahvesinin yanına bir dilim almakla yetinir. Hem sağlıklı hem de leziz bir kek tarifi denemeye ne dersiniz?

YouTube video

Malzemeler

6 adet hurma / alternatif olarak 6 adet kayısı ( 10-15 dakika kadar sıcak su da bekletilmelidir)2 adet yumurta2 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı sütYarım su bardağı tam buğday unu (yulafı rondodan geçirerek de elde edebilirsiniz)4 yemek kaşığı kakao2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu1 tatlı kaşığı kabartma tozu2-3 damla limon suyu / alternatif olarak portakal suyu1 paket vanilya

Yapılışı

Sıcak suda beklettiğiniz hurmaları rondodan geçirinPüre haline getirdiğiniz hurmaların üzerine yumurtaları ekleyip iyice çırpınSüt ve yağı da ekleyerek çırpınArdından tüm malzemeleri de ekleyerek en son da kabartma tozu ile karıştırdığınız limon suyunu ekleyinTüm malzemeleri karıştırarak yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün ve üzerini çikolata ile süsleyinÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atın ve 25-30 dakika pişirinAra ara kürdan ile test ederek tam piştiğinden emin olun; lezzetli kalorisi az kekiniz servise hazır.

4 – İncir Uyutması

Çocukluğumuzun tatlısı şimdilerin ise diyet tatlı listelerinde yerini alan fit ve kalorisiz tatlısı olan incir uyutması ile tatlı krizlerinize son vermek artık çok kolay olmaktadır. Sadece iki malzeme ile hiçbir zahmet çekmeden hazırlayabileceğiniz bu masum tatlı ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

YouTube video

Diyet Sütlü tatlılar arasında yer alan İncir uyutmasının malzemeleri

2 su bardağı süt8 adet kuru incir1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Kuru incirleri sıcak suda 20 dakika beklettikten sonra küçük parçalar halinde doğrayınİncirleri hazırlarken bir taraftan da sütü tencereye alın ve ısıtınSıcaklığı yoğurt mayalama derecesine ulaştığında içerisine doğradığınız incirleri ekleyin ve blendardan geçirin (serçe parmağı süt içerisine sokun, eğer sütün sıcaklığı parmağınızı yakmıyorsa tam sıcaklık derecesi sağlanmış demektir)Servis edeceğiniz kaselerin içerisine alın ve üzerini bir bezle kapatarak 2-3 saat mayalanması için bekletinMayalanan tatlıları buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra diyet tatlı sunuma hazır olacaktır.

5 – Tahinli Fit Sufle

Özellikle sıcak sunumlu tatlı sevenlerin tercih ettiği ve çay ile olan uyumu ile her zaman hit tatlılar arasında yer almaktadır. Yapımı kolay ve pratik olan sufle tarifi ile tatlı ihtiyacınız şeker olmadan giderilmiş olacaktır.

YouTube video

Malzemeler

1 yumurtaYarım su bardağı tahinYarım su bardağı pekmezÇeyrek su bardağı süt3,5 yemek kaşığı tam buğday unuBir çimdik tuz (lezzet artırıcı olarak kullanılmaktadır)

Yapılışı

Yumurtayı bir kabın içine alarak köpük haline gelene kadar çırpınArdından pekmez, tahin ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edinSon olarak un ve tuzu da atarak tekrardan karıştırınHazırladığınız karışımı tereyağı sürdüğünüz sufle kaplarına eşit miktarda bölünÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin

Piştikten sonra tam kıvamına ulaşan diyet tatlı ile dilediğiniz çayı servis edebilirsiniz. Kilo VERDİREN tatlılar sağlıklı bir kilo kaybı kontrolü için son derece önemlidir.  

İlginizi Çekebilir: En Lezzetli Smoothie Kasesi Tarifleri 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!