featured

Başlayan Adet Kanamasını Kesmek İçin Ne Yapılmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı her kadın her ay adet kanaması görür. Bazen bu adet kanamasını durdurmak ister. Peki, başlayan adet kanamasını durdurmak için ne yapılır? İşte, detaylar!

Başlayan Adet Kanamasını Durdurmak

Başlayan adet kanamasını kesmek için ne yapılmalı, sorusuna cevap vermeden önce kanamanın fazla olmasının nedenlerini açıklamak istemekteyiz. Bazı kadınlarda adet dönemi uzun olabilmektedir. Bu durum sosyal yaşamı etkilemekle birlikte kişiye halsizlik hissi ya da ağrı gibi sıkıntılar yaşatabilmektedir. Adetin zaman olarak uzaması ya da kanamanın çok fazla olması kadınlarda çok sık görünen bir durumdur.

Bir kadın 1-10 gün arası adet görmesi normal karşılanmaktadır bu sayının artması halinde tavsiye edilen doktora başvurmanız olacaktır. Kanama fazlalığı ile ilgili sıkıntılar genellikle 2 nedende dolayı olmaktadır. Birincisi rahim içi bozuklukları, ikincisi ise hormon bozuklukları olarak belirtilmiştir. 

Başlayan adet kanamasını kesmek için uzmanlar tarafından bir çok yöntem belirtilmiştir. Yöntemleri en iyi destekleyen bazı bitki çaylarıdır ve besinler olduğunu bilmekteyiz. Adet kanamanızı durdurabilmek yada azaltmak için öncelikle önerimiz bir doktora başvurmak olacaktır. Ağrı kesicilerin adet kanamalarını azalttığı uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Kadınlarda eğer adet kanaması 10 günden fazla sürerse o zaman azaltmak yada durdurmak için yöntemlere başvurmanız tavsiye edilir. Stres ve hatta hava şartlarının bile adet kanamalarını etkileyebiliyor olması unutulmamalıdır. Başlayan adet kanamasını durdurmak istendiğinde bu yollara başvurabilirsiniz.

Uzun Süren Adet Kanamasının Nedenleri

Uzun süren adet kanamalarının nedenleri olarak akla ilk genel hormon bozukluklarıdır. Hormon bozuklukları adet kanamalarını etkilemekle birlikte kadınlarda pek çok rahatsızlığa neden olabilmektedir. Bu durum genellikle başlayan adet kanamalarını kesmek gibi bir çok sorunuza cevap arama yollarına sevk etmektedir. Hormon bozukluğu gibi durumların olmadığı anlaşıldığında ise ilk akla gelen rahim içi bozukluğu olmasıdır. Rahim içi bozukluklarında adet günlerinizin çoğalması ve kanama miktarının normalin üstünde olduğu saptanmaktadır. 

Adet Kanamasının Çabuk Bitmesi İçin Ne Yapılmalı? 

Adet kanamasının çabuk bitmesi için bitki çayları evde uygulanabilecek en etkili yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Birçok bitki ve bitki çaylarının adet kanamaları üzerinde etkili olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Herhangi bir rahatsızlığınızın olmadığına eminseniz alternatif durdurma yöntemlerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Adet kanamanız çok uzun sürüyorsa yapmanız gereken ilk olarak doktora başvurmak olmalıdır.

Doktorunuzun vereceği ilaçlarla da adet döneminizi kısaltabilir ya da durdurabilirsiniz. Hayat şartları, stres, değişen mevsimler gibi faktörlerin adet kanamalarını etkilediğini de unutulmamalıdır. Başlayan adet kanamasını kesmek çözüm olmayacaktır. Adet kanamalarının uzun sürmesi yada fazla miktarda olması durumunda en kısa sürede doktora başvurulması tavsiye edilmektedir.

Başlayan Adet Kanamasını Durdurabilmek İçin Tarçın

Başlayan adet kanamasını durdurmak için tarçın kullanıldığını bir çok insan tarafından yanlış bir bilgi olarak bilinmektedir. Tarçının içerisindeki maddeler başlamış olan adeti durdurmaktan daha çok başlamak üzere olan adetin ertelenmesi yani geciktirilmesinde etkili olmaktadır. Tarçının insan sağlığına sayısız faydası olduğunu hepimiz bilmekteyiz.

Özellikle eski çağlarda tarçın kadınlar tarafında geciktirici olarak kullanıldığını birçok araştırmacıda belirtmektedir. Adet geciktirme de tarçın ya da diğer bitkileri denemeden önce doktora başvurmanızı tavsiye ederiz. Adet kanamasının kadınların sağlığı için büyük önem taşıdığını belirtmek gerekmektedir. İşin özü, başlayan adet kanamasını durdurmak için tarçın kullanımı hurafeden başka bir şey değildir. 

Vajinal Kanamayı Durduran İlaçlar

Başlayan adet kanamasını kesmek yada başka bir şekilde söyleyecek olursak, vajinal kanamaları durdurmak için bir çok ilaç kullanılmaktadır. Bu ilaçlar doktor kontrolünde olmalı ve testler sonucu reçete edilmelidir. Evlerinizde yapılabilecek bitki çaylarıyla da adet kanamasını durdurmak mümkündür. Adet kanamasını durdurmak yada azaltmak tavsiye edilmeyen bir durum olsa da, bazı şartlarda mecbur kalınabilmektedir.

Özellikle hormon bozukluklarında ya da rahim içi bozukluklarında doktor yönlendirmesiyle birlikte hareket etmeniz doğru olacaktır. Adet döngüsü kadınların sağlığı için ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz bilmekteyiz. Dış etkenlerle müdahale edilmesi halinde sorunlar ortaya çıkabileceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Adet kanamasını kesmek 10 günden fazla olması halinde müdahale edilmesi her zaman doktorlar tarafından önerilmektedir.

 Başlayan adet kanamasını kesmek yerine, adet döneminizin neden uzun sürdüğünü bir doktora danışarak öğrenmeniz daha doğru olacaktır. İnsan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Şunu söylemeliyiz ki kadınların uzun süre adet olmamaları ya da 10 günden fazla süren adet dönemlerinin olması bir sıkıntıyı işaret edebilmektedir. Herhangi bir rahatsızlığınız olması halinde erken teşhis tedavinizi kolaylaştıracaktır. Adet gecikmeleri ya da adet günlerinizin uzaması halinde ilk olarak bir kadın doğum uzmanına başvurmanızı tavsiye ederiz.

Doğum kontrol hapları başlayan adet kanamasını kesmek için kullanılmaz. Adet döneminde kullanacağınız ilaçlara dikkat etmelisiniz. Bazı ilaçların yan etkileri vardır. Regl döneminde kan kaybını bilmeniz gerekir. eğer çok kan kaybınız var ise, normal olup olmadığını sormak amacıyla doktora başvurabilirsiniz. Doğal tedaviler ile aşırı regl ağrısını durdurabilirsiniz.

Adet kanamasının çabuk bitmesi için ne yapılır, sorusu fazlasıyla sorulmaktadır. Adet kanamanızı farklı yöntemlerle kesmek pek sağlıklı değildir. Başlayan adet nasıl durdurulur, konusu çok merak edildiği için, tüm alternatifleri sizlerle paylaştık. Adet kanamasını durduran dua için internet de araştırma yapabilirsiniz. Uzun süren adet kanaması nedenleri için doktora başvurabilirsiniz. Dolorex adet kanamasını kesermi, sorusunun cevabı için internet forumlarına bakmanız yeterlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!